Legend91 106 #2641 Posted May 7 (edited) @JHM Не, терминалите са стандартни, втулки няма. Самите клеми на Хонда са с част от милиметъра леко хлабави и се въртят, дори като се стегнат докрай. Бяха с едни грозни самоделни приспособления... И дизайна им не ми харесва, много са неудобни за развинтване, ключа опира ту в клемата, ту в акумулатора, играеш си 10 минути едно винтче да отвиеш... Мислех за клеми куик релийз, но то пък кабелите трябва да се разпояват, на майсторите не им се занимава Edited May 7 by Legend91 Share this post Link to post Share on other sites
docev 405 #2642 Posted May 7 (edited) Относно клемите, с годините от стяганията се смачкват понеже са медни. Това което направих аз е че леко и внимателно за да не се счупят, с подходящи инстументи ( раздвижени клещи, чук пробой и други) махнах болтовете и ги поизправих горе долу в първоначалното им състояние. Там където е гайката подложих шайба, ( даже я направих квадратна ) да не се впива гайката като се стяга. Принципно стягането е докато спрат да се въртят, но в повечето случай хората стягат до отказ. Edited May 7 by docev 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 4488 #2643 Posted May 7 (edited) Off Topic ... за да са сигурни че по дупките няма да се откачи. Някъде и крепежна планка няма и аку-то просто си "тежи на мястото". Edited May 7 by ceco_accord 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 4488 #2644 Posted May 8 (edited) Минах ГТП. Узакониха новата бутилка (50 лв) + 50 лв прегледа, общо ми взеха 95 лв. Сигурно има отстъпка за повече операции. Мислех си че със Сивушко всичко е в ред, ама не. Червената цифра не ме пусна, та се наложи да я преправят, щот няма катализатор. Кел файда - дадоха и 3-та категория, колкото на Ледженда, който има 3 изправни. Казаха че имало богата смес - и да съм ходел пак при газаджията, щото сигурно харчела много. Колко да е много 7/100 газ, както и да я натискам. Ще трябва да го навестя, щото нЕа логика. Д14А4 - 75 коня, но дроселът е разширен, демек влиза повече вятър, а и на бензин си има повече пАуър. Edited May 8 by ceco_accord Share this post Link to post Share on other sites
JHM 1633 #2645 Posted May 21 Ето и моето ГТП ,от вчера: Това бяха,най високите стойности на CO,като държеше и нула в повечето време. На 8.05.2023 г. at 15:37, ceco_accord написа: Червената цифра не ме пусна, та се наложи да я преправят, щот няма катализатор. Тази стойност,трябва да бъде макс. 0,3,доста си извън нея! При мен,тези хубави показатели ги даде на бензин.Спокойно съм можел да спя в колата,на запален двигател в гаража (кога ме изгони жената...)! 4 Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 746 #2646 Posted May 24 Смених тампоните на макферсона. Снимал съм да се види за колегите с 8ма ген, че тампона на SKF е 1:1 с ОЕ в пликче Хонда на двойна цена и нагоре. 4 2 Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 746 #2647 Posted May 24 Не ги събирам в 1 коментар снимките. Като цяло изглеждат зле и прашници и всичко. За около 200 000км това е резултата. 1 3 Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 746 #2648 Posted May 24 Иначе взех и това, че грайфера на 2 от летните беше близо до слик. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Robben 38 #2649 Posted May 24 Двата шарнира. При смяната на вътрешните карета видяхме, че десния е почти заминал(беше оригиналния) и левия е тръгнал. Сменихме ги с 555. 144лв. двата броя. 2 1 Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 746 #2650 Posted May 24 @Robben, 144лв за 2 шарнира на 555?? Това със смянята или? Share this post Link to post Share on other sites
Robben 38 #2651 Posted May 24 Не Ама като си на зор и предстои път, няма време за размисли. Дадоха 20к км гаранция или 2 г. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 746 #2652 Posted May 24 @Robben, бая прекаляват в някои сервизи. Като е на зор човек обаче и...кво да прави. Тези шарнири бяха по 30-тина лева, сигурно още са толкова с отстъпките. Share this post Link to post Share on other sites
Robben 38 #2653 Posted May 24 Не знам. Видях ги в няколко сайта по 65 и 72лв. Все тая. Колата ми трябваше за днес , така че… Имаше и вариант за по 25- 30лв. , но предпочетох тия. Чувал съм добри отзиви като цяло. 1 Share this post Link to post Share on other sites
JHM 1633 #2654 Posted May 24 Преди 3 часа, Robben написа: Сменихме ги с 555. 144лв. двата броя. Намират се и по 52лв.бр.,ама здраве да е! Ако не е тайна,колко пари ти взеха за труда,че последно време и там има аномалии? Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 613 #2655 Posted May 24 Преди 9 часа, Mkilla написа: Смених тампоните на макферсона. Снимал съм да се види за колегите с 8ма ген, че тампона на SKF е 1:1 с ОЕ в пликче Хонда на двойна цена и нагоре. Тоест предишните си ги купил като ОЕ или си мислиш, че са оригинални? Аз доколкото помня ми се въртят едни надписи Хонда на моите. Да кажеш как са като натрупат километри, това е важното. И да те питам за ориентацията на монтаж, че ти е по-прясно, вдлъбнатината при стрелките накъде сочи? Share this post Link to post Share on other sites
Robben 38 #2656 Posted May 24 Двете вътрешни карета и двата шарнира 120лв. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 746 #2657 Posted May 24 (edited) @Rakeem, това са ОЕ амове, тампони и всичко, нищо не е развивано от как е кола. При теб нещата са различни. Тя и задната греда при теб е по-тънка а изглежда еднаква. Горната част с гайките е различна ( марка ) но тампона с лагера е на SKF. п.с По-скоро виж при теб какви са сложили, че има няколко вида и тези са като на ОЕ. Мрънкат в UK от други марки, че започвали да тропат почти веднага Иначе за монтажа, следваш както си ги свалил. Стрелките ляво/дясно да са срещу теб. Трябват ти и вложка за амортисьор ( аз нямах 😂 )и шестограм. При мен е 18 номер гайката. Edited May 24 by Mkilla Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 613 #2658 Posted May 24 Същите са като при теб, само дето си мисля, че пишеше Хонда, но мога и да бъркам. Мислех да ги сменям като сменях амовете, но съм чувал, че автърмаркета са проблемни и само има смених греста. Но скоро пак ще сменям амовете, че от Закса, афтърмаркет, въобще не съм доволен и ще сменя и тампоните със SKF. Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 746 #2659 Posted May 24 @Rakeem, комплекта е на SNR. Има ги и отделно на други марки но по-добре заедно според мен. Номера е KB674.03. Прахоуловителите можеш да ползваш на KYB, ето тези. Защо не си доволен от Закс? 1 Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 746 #2660 Posted May 24 Увеличи в сайта да видиш какво пише на лагера. Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 613 #2661 Posted May 25 (edited) Остава само и качеството да е 1:1, че с тези афтърмаркет части по окачването е мътна и кървава. В случая с амовете на Закс, които също уж са като оригиналните, разликата е доста осезаема в комфорта. Афтърмаркетът е доста по-твърд в сравнение със заводските и въобще не опира до амортизация на заводските. Иска се голямо усилие, за да се комресира шиша на ръка. Edited May 25 by Rakeem Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 746 #2662 Posted May 25 @Rakeem, то точно това е разликата от нов и стар. На нов трудно ще го прибереш на ръка. Просто са омекнали и си свикнал да се возиш така. Ако мислиш, че ще има разлика с ОЕ, няма да има. По този Сивик частите в голяма степен са европейски по окачването. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 613 #2663 Posted May 26 Има го това с омекването, но разликата е прекалено голяма, съмнява ме за 95к. да са изгубили над 50% от твърдостта си. Пък и Заксовете ги мачкам вече 40к. и не са мръднали, колко да ги чакам още. Твоите виждам, че са заводски, като вкараш шиша, после връща ли се сам? Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 746 #2664 Posted May 27 @Rakeem, мога да го натисна с малко зор като подложа нещо и не се връща. Там където го оставя, там си стои и трябва да го издърпам обратно в изходна позиция. Мисля, че така трябва да бъде и затова не съм си поръчал други все още. Най-лесно е да се отиде на тресачка и да се види работят или не правилно ако имаш съмнения. Какво значи, че не са мръднали? Иначе не малко шофьори карат с изтървали амортисьори много хиляди километри но това никак не значи, че колата е наред и е стабилна. Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 613 #2665 Posted May 27 По същият начин се държаха и моите оригинални, докато при афтърите на Закс се връща сам. Имат конструктивни различия. Моят майстор твърдеше, че са маслени оригиналните и ако сложа тези Закс ще стане още по-твърда. Е прав се оказа. Иначе, че не са мръднали, имам предвид че си вози по същият начин като в началото и нищо общо с оригиналните, стана си със 'спортно' окачване. Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 746 #2666 Posted May 28 (edited) @Rakeem, може да е така и да има разлика, не съм се интересувал. Това което съм чел за моят автомобил е, че всички са по-доволни с афтърмаркет нови Sachs после. Единствената причина поради която ги оставих е, че ми се струват здрави все още. Когато дойде време ще сложа със сигурност афтърмаркет. Пак ти казвам, че голяма част от този автомобил по окачването е на европейски производители - Sachs и TRW. Не си заслужава ( за мен лично ) да набия 3 пъти повече за една и съща част, била тя тампон, накладки ( които за нашите Сивици са на Textar i Jurid OE ), амортисьор, носач, биалетка и тн.. Политиката на Хонда относно ОЕ частите така и така е сбъркана в Европа и обявяват абсолютно нереални цени за някои основни части по обслужването на колата. Това са ОЕ накладки. Виждат се производителите на предни/задни. Знаеш сигурно, че Jurid също са "German friction company" Ето и афтърмаркет Textar, да ти кажа, разликата е никаква. Edited May 28 by Mkilla 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
Legend91 106 #2667 Posted May 29 (edited) LED Philips Ultinon 9100 на дългите. Сега идеята беше да идат на късите, но въздухозаборника на левия фар не оставя място: Иначе светят ненормално добре, диодите са дори по-малки от жичката на халогена, пробвах ги на десния фар, никакво заслепяване (доколкото може да се разбере през деня). Интересно защо стоят под ъгъл 45 градуса? Имат винтче за завъртане, може би трябва да го използвам за да ги завъртя и диодите да стоят отдолу под ъгъл 90 градуса? Edited May 29 by Legend91 2 Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 746 #2668 Posted May 29 Смених и предните накладки. Приготвил съм нови АТЕ дискове и ОЕ накладки обаче старите дискове ( отново АТЕ ), макар и с ръб, имат хляб за 1 накладки. Старите ОЕ Jurid си свършиха работата идеално, прегрявал съм ги, спирал съм екстремно и не съм имал никакви проблеми. За първи път слагам TRW и ще видя как ще се държат. Взех за S2000, че са еднакви с моите. Не мина и без малко драма, едното маншонче на водача пукнато и водача едвам се връща. Чудех се как да го направя, че да не разглобявам отново тия дни и се сетих, че имам от D14-ската предни и задни. Предните са близки до тези на R-a, стана идеално та и Type R да носи малко духа на Aerodeck-a 😄 2 Share this post Link to post Share on other sites
Legend91 106 #2669 Posted May 29 (edited) Аз успях да завъртя LED-вете и сега наистина светят по-добре на дълги. Тоя въздухозаборник ако го поизрежа откъм страната на фаровете да направя място, дали ще се наруши "дишането" на двигателя? Още 1-2 см трябват... Edited May 29 by Legend91 Share this post Link to post Share on other sites
Legend91 106 #2670 Posted May 30 (edited) Сложих Osram LEDriving HL на късите. По-компактни са от Филипса заради пасивния охладител. По спесификация светят с 250 лумена над халогена: 1250 срещу 1000, но заради белия цвят се усеща доста по-добро осветяване. Благодарности към магазина на fenix-light, че ми позволиха да ги тествам дали ще паснат и да видя как светят преди да ги закупя! Според мен няма заслепяване, нощем може да се гледа срещу фаровете и шарката на рефлектора остава ясно видима. Edited May 30 by Legend91 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 4488 #2671 Posted May 30 Любопитно е и сравнението, ако не е голяма заигравка. Примерно нощем, на къси и в единия фар старата, а в другия новата. Снимаш отвътре пътя - тел-а опираш на волана, да не се мести, че експозицията е дълга. Share this post Link to post Share on other sites
Legend91 106 #2672 Posted May 30 (edited) @ceco_accord Аз така шофирах на връщане, с една халогенка и една ЛЕД. Според мен разликата беше само в цвета. Като яркост не са много по-ярки, просто са по-бели и това създава усещането за по-добра осветеност. Филипса свети като прожектор, но и халогенните дълги са също доста ярки: 1700 лумена за халоген НВ3 срещу 1850 за LED Philips. Явно Щатските модели така ги правят заради големите разстояния: по-тъмни, но по-трайни къси (НВ4 го дават за 1200 до 2600 часа) и по-ярки дълги, които също имат приличен живот бтв. На мен тези малко допълнителни лумени ми идват добре, тъкмо ще компенсират леко запрашените рефлектори и вече не кристално - чистите стъкла. Edited May 30 by Legend91 1 Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 746 #2673 Posted Friday at 12:39 PM Дойдоха и задните апарати. Остана да дойде и пастата за водачи, няколко гаечни ключа и вложки и ще се сменят заедно със спирачната течност. 1 Share this post Link to post Share on other sites