Jump to content
войводата/cls

Предложения за нови локални модератори

Recommended Posts

Аз пък искам да дам по един - на фена и терориста ... :) Теро сам си призна че не става ..

Аз не ставам за модератор. Ако взема да чета теми от сорта на "как се сменя маслото", "какво масло" , не се знае как ще ми въздейства на психиката ;):)

а фена е автор на прословутата тема за разбитата психика .. :) А най добрият модератор е невидимият .. :confused: а не този който се бъзика с технически неграмотните хора .. ;) То ако всички бяха грамотни, нямаше да има технически раздел .. ;) Моето предложение за този раздел е, за колегите pitbuls и sebulba ..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще направя няколко нестандартни номинации и ще припомня, че темата не се нуждае от подкрепяне на вече направени такива :D1. EGocentric за спорт и туфинг - обективен е 2. Трънчо за общ ... аа тоя вече го прецаках ... 3. Gefi .. както и да се казва в момента .., за офтопик :ph34r: - уравновесен е, не излиза от форума и има идея за някой неща4. Шефа за офф-топик и/или срещи5. Бат'Емчо за срещи и мероприятия 6. Върнете ADH на пост моля :D7. останалите сте ги номинирали вече ...Краси, стига ли толкова ? :P

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на колегите за номинацията :ph34r: ,но съм пас.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм го питал, но предлагам колегата Kalmara да стане модератор в раздела "Технически въпроси"! Грамотен е и постоянно се рови и той по Хондите, и всякаква друга техника даже! :ph34r: Обича да се рови продължително във форума през късните/ранните часове на денонощието!

Също така съм ЗА ADH-HONDA, щото е много обективен и безпристрастен! :D

Редактирано от CIVICwarrior
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

4. Шефа за офф-топик и/или срещи

Благодаря за оказаната чест, но дори и да се съглася няма да съм полезен. Ще трия мнения наред и хората няма да ме харесват :) Дори понякога, май както вече бях написал, мога да бъда пристрастен а това е грешка нъмбър уан за един модератор. Още повече, че се изисква отдаденост и реално да допринасяш с нещо, а аз често нямам време. За модераторски пост е нужно, според мен, да си:1.Обективен /2.Безпристрастен /да не се застъпваш за приятелите си, или за хората, към които изпитваш респект/3.Порастнал /да не се смееш на хората, които не знаят нещо и затова питат/4.Необвързан пряко с форума по някакъв начин /да не си търговец във форума/5.Да има повече свободно време за форума /за да не стане така, че в неговия раздел, от както е влизал за последно, има три етнически групи със собствени теми/6.Да може да се контролира - да не злоупотребява с правата си.Има и още, но не се сещам. От тук номинираните изключително малко хора влизат в тази рамка. Например Kalo според мен се вписва с малки забележки. Но от друга страна, без да познавам човека или да имам нещо против него, Terrorista никак.
  • Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам да се "назначи" един модератор, който да следи чистотата на изписаното в целия форум. Т.е. да следи, коригира и редактира правилната употреба на родния език, ... че ми писна да гледам правописни грешки! :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, това е много трудна задача и за това са нужни поне двама. От много време се опитвам да го върша това, но ситуацията не е като да има неграмотни, а по скоро има грамотни, ако ме разбираш правилно.

 

Най-добре да обсъждаме кандидатите, това за правописа си е малко в друга посока, по скоро редакцията трябва да е задължение на всеки един от екипа.

 

Подкрепям предложението за колегата chris_barnes (Кало), според мен умее да се владее, възпитан е и има престава какво трябва и не трябва да се прави. Прекарва не малко време пред компютъра, ГРАМОТЕН е, много важно изискване според мен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз искам да предложа колегата chris_barnes за раздел , Общи дискусии !

 

Защото момчето си е начетено ,грамотно и добро ,работата му е свързана с интернет и има възможност за наблюдение над раздела.Включва се уместно в темите и не се заяжда с никой ,помага винаги когато може на колегите ,а и доста от тях мисля ,че го познават що за човек е!

 

Айде стига съм го хвалил ,че му се запалиха ушите сигорно вече ..... :) Кало надявам се да не ме храниш много :D

 

+1 за бати Кало в раздел общи дискусии !

 

Един глас за tero1sta - за технически или спорт и тунинг.

  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Глупости си пишете отново.Няма значение кой ще е модератор /администратор локален глобален/ или къв то си харесате там .Нито му трябват техниЧески познания за дадения раздел /тунинг мунинг купува продава подарява/ .Единственото важно нещо е да има мерак ,постоянно интернет ,свободно време и обективност ,от което следва ,че модератора на раздел проекти няма нужда да кара 400коня хонда сглобена и тунингована лично от него а може да е user с 1.3cc 4-та генерация АГУ.

  • Нагоре 2
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Немога да не си отворя голямата уста за едно конструктивно мнение :lol: Не смятам, че е нужно модератора в даден раздел да е супер компетентен в тематиката на същия. Достатъчно е да има обща култура. По-важното е да модерира правилно. В 100% от случаите, когато някой супер компетентен модерира даден раздел спират да се толерират мнения различни от неговите по всички въпроси. Ясно е, че за да има ред трябва да има диктатура, но нека тя да е съсредоточена върху правилата, тона, езика и т.н., а не тематиката. Всеки добър модератор може да администрира всеки един раздел без проблем. Ако дадени хора са по-активни от останалите в разделите интересни за тях и искат "повишение" в "директор на раздела" това са лоши амбиции. Това би довело до бърз отлив на пчелички.

Редактирано от AERO-ШМИРГЕЛ
  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък веднага мога да ви вкарам една теза дето е обратна на вашите: Много по-добре е модератора да се е ровил в дадения раздел, да си има на понятие за какво става дума ! Сега ще ви кажа и защо: защото като влезе някой в дадения раздел и пусне тема "Счупи ми се левия пеленгатор! Какво да правя?" Модератора дето няма познания в тази насока ще види, че е написано грамотно и ще си каже ОК. Ама тоя дето е по в час ще види темата и понеже знае за какво става дума и се е ровил доста в съответния раздел ще му спусне 2 бързи линка с решение на проблема и ще му затвори темата. Така ще се намалят повтарящите се теми, а те са ДОСТА ! И едно и също винаги в тях :lol: Бързи примери : Технически: "като стана студено колата не загрява"; "какво масло" (любимата тема на Фена) ; "Не ми работят степените на парното" и т.н. Спорт и тЮнинг: "какво ми трябва за турбо" ; "какъв въздушен филтър" ; Как да кача 50 коня на атмосферен двигател" и т.н. Общи: "дайте ми мнение за еди кой си модел" ; "разход на еди кой си модел" ; "кое да избера БМВ 7-ма серия или Хонда сивик 89-та " и т.н.

  • Нагоре 3
  • Надолу 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споделям мнението на ShEfA...

 

За модераторски пост е нужно, според мен, да си:

 

1.Обективен /

2.Безпристрастен /да не се застъпваш за приятелите си, или за хората, към които изпитваш респект/

3.Порастнал /да не се смееш на хората, които не знаят нещо и затова питат/

4.Необвързан пряко с форума по някакъв начин /да не си търговец във форума/

5.Да има повече свободно време за форума /за да не стане така, че в неговия раздел, от както е влизал за последно, има три етнически групи със собствени теми/

6.Да може да се контролира - да не злоупотребява с правата си.

...като добавям от мен още 4 точки:

 

+ 7. Да е отговорен - защото това е ангажимент... и то не малък.

+ 8. Да е съгласен с правилата - защото няма как да си вършиш добре работата, ако тя е да следиш за спазване на правила, с които ти не си (докрай) съгласен.

+ 9. Да може да признава грешките си открито и да не се притеснява да го прави винаги, когато има нужда.

+ 10. Да има желание да върши работата - защото без желание, няма как да стане... колкото и свободно време да има.

 

(ясно е, че идеални хора няма... да не ме разбере някой погрешно)

 

В тая връзка - споделям и мненията на Ico Dimitrov и AERO-ШМИРГЕЛ. Ей така по принцип мисля, че има полза от това модераторът да е в час с темата на форумите, които модерира - най-вече, за да му е (и) приятно, когато си върши работата... и защото така ще е по-ефективен. Иначе - нищо друго. Всички описани по-горе неща са в пъти по-важни от това.

 

Защото все пак трябва да е ясна целта от съществуването на модератора и неговата задача. Тя е ясна на всички мисля - да съблюдава спазването на правилата. А спазването или контролът върху нито едно от правилата не са свързани с необходимост от експертиза по някаква тема.

 

И смисълът от разпределението на модераторите по подфоруми всъщност е най-вече в това да се разпредели по някакъв начин работата и отговорността им, а не друго.

 

С дадения пример от teror1sta не съм съгласен - защото ролята на този хипотетичен човек той може да си я изиграе и БЕЗ да е модератор... с изкл. на затварянето на темата... което няма никакъв проблем (ако е нужно) да го извърши съответния модератор. Исках да кажа, че няма нужда да си модератор, за да си активен, полезен и т.н. Това е видно и от сегашното състояние на форума. Има хора, които са активни и полезни на останалите, без да им е нужно да са модератори, за да го правят.

 

И за финал - има доста хора тук, за които знам, че отговарят на всички условия (без 5 и 10 - за които не мога да съдя)... и се радвам, че повечето от тях са ми приятели и ги поздравявам :-)! Въпросът е с точки 5 и 10 - които са въпрос на личен избор... и които са много важни. И заради които аз не се наемам да предложа който и да е.

 

В тая връзка - дано има хора, които заявят открито сами, че имат желание да са модератори... за мен личната кандидатура е доста по-силна и колкото повече такива има, толкова по-добър ще е изборът накрая.

 

Поздрави на всички (които стигнаха до тук :lol: )!

Редактирано от ian

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги моля да ме извините, че ви правя забележка, но не мисля, че тук е мястото за тези правила който определяте, аз съм сигурен, че администраторите и модераторите който работят в момента по форума са си изградили профил за човека който им трябва и ще бъде най-полезен. Нека не им даваме напътствия а да продължим в правилна посока темата със предложения и номинации, защото не остана време 15 е утре :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

ти не се обаждай че току виж са те номинирали, стига само да изпълняваш точка 5 :lol:П.П. да се брои за номинация на цитирания човек. а раздела... ето това е глобалния модератор!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като 1-2 седмици имаше коментари +1 -1, се дойде на по-важния въпрос. Какъв трябва да е модареторът. Може би беше по-добре първо да имаше една тема, в която да се обсъди това, а не както сега и аз и 5-6 човека преди мен да изпадаме в оффтопик. Успех на всички. И когато се номинира някого, нека поне първо го попитаме дали е съгласен, а не утре Иванчо да разбере, че е новият локален модератор.

Редактирано от AuruMoon

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото темата не е какъв трявба да е модератора или потребителя, а кой според вас е подходящ за модератор. Тоест според вас кой има качествата, които според вас трявба да притежава модератора. И да предложите тези хора.

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мое мнение, модераторът трябва по-скоро възможно най-често да е във форума и след това да има необходимите познания без да е задължително да има докторска степен на тема: спорт и тунинг или технически въпроси ..... Ако сложите модератор някой от капацитетите...ами те постоянно са заети и имат малко време за писане във форума какво остава да тръгнат да проверяват темите наред...

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остават 7 часа в които можете да дадете своето предложение.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЗдравейтеАз мисля, че не е правилно някой от нас- потребителите на форума да номинираме когото и да било: причината (лично за мен) е, че аз не познавам много колеги от форума.Според мен Вие- модераторите, ровейки се толкова време из темите, сте си направили отдавна някаква преценка за колегите тук и кой точно потребител каква работа би свършил във форума.По този начин ще намерите точните хора за различните раздели, дори и да не е от първия път.Поздрави

Редактирано от JoroHondata

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз номинирам Желязко (Кътила) за модератор на този форум!Доводите ми се следните:- Отговорен- Умерен- Сдържан- Обективен- Граматически грамотен- Технически грамотен- Компютърно грамотен- Отдаден на каузата и идеята "Хонда общество"- Силно привързан към лаптопа си- Знае на исуст много, ама много рок парчета

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Времето за подаване на номинации изтече. Малко по късно ще обявим всички които са били номинирани.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скъпи приятели - Хондаджии,Приключи етапа за номиниране за нови локални модератори.Предложенията са следните:1. Предложени от потребителите в темата:Chris_BarnesSpezovDragi4fenabgTeroristaХондюPlayer101KalmaraTinoRedPowerpaRADOxAuruMoonWaveMastaaADH-HondaIanKytilafounderEGocentricGefiShefaБат'Емчо2. Предложени чрез лични съобщения:ADH-HondaarsenBig Blonde WolfblueeyeDidkoDjSpriteД-р КоноваДанчоGlupiIcemanJimmykytilaMAD DOGMilenaZn2onianikolai_foxrockDrive и брат муstan4otolsvesivanovaWaveMastaaRustAddevil3. Предложения от модераторския екип:Chris_BarnesAtomaЧавдарADH-HondaTinoМодераторският екип ще се свърже лично с всеки един кандидат, за да потвърди желанието си да помага в развитието на нашето общество.След комуникация с всеки от списъка на номинираните, той ще бъде актуализиран и ще пристъпим към оценка и тестове на кадидатите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да дигна малко самолета . Някакви резултати !!! има ли.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги вече има нови локални модератори. В близките ден два ще се появят всички които са одобрени от екипа.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Целия екип на forums.hondabg.comТова са всички одобрени за локални модератори от екипа.Atoma и Ianev имат права за модериране в Общи Дискусии, Срещи и мероприятия, Технически Въпроси, Спорт и тунинг и Офф Топик.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано Красене да има правописна грешкаВсе по-рядко влизам в тоя форум и всеки път успявам да се изумя от поредния "параграф 22"

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито на новите модератори и "кърпете" здраво,за да не ви се качват на главата:D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесно разпределение по раздели, поздрави :cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надявам се първият месец да сте малко по търпеливи към новите модератори, за да могат да влезнат в ритъма на модераторската работа. И се радваме че ви харесва разпределението по раздели.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър екип сте спретнали, с много грамотни и сдържани (с премерени приказки) хора. Дано нещата вървят само към по-добре за форума и дано по-малко се налага модераторите да използват правата си като такива (т.е. обикновените потребители да спазват правилата и да не се налага модериране). Честито и умната :cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздрави на целия екип :worthy:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано с вече увеличен екип модераторите се справят по-добре.Че напоследък демокрацията във форума взе да става малко вповече.Успех момци.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...