Jump to content
airbrush

Какво правя в България

Recommended Posts

Кво правим?Седиме си тука напук на всички политици и оцеляваме!А Тино е много прав, "който не работи, не трябва да яде"!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано аз винаги съм си мислел, че само едно военно положение ще оправи България. Сиреч- всички отгоре до девето коляно и така да започне да се гради на ново елита. Макар, че аз не вярвам в тези глупости за елит щото на всички им миришат лай*ата. Та както и да е де. Това няма да го бъде с военното положение или и да го бъде пак ще играе по на някого интересите, защото българия може да се оправи от Патриот човек, не мислещ за себе си, а за народа си. Като вземем на предвид, че тези хора са само легенда, като Крали Марко например, е имали сме и действителни образи, но ест. са си заминали с наша помощ /Васил Левски примерно/. Та по пътя на логиката за мен нещата няма да се оправят от морална и естетична гледна точка. Просто хората по върховете са далеч от Обичта към Родината, народа си и историята, само останахме ние и Слави Трифонов да създава патриотични песни, че като се напием да ги слушаме, пеем и се чувстваме горди с нашата Майка България, която го заслужава. Живота в България в крайна сметка е наше дело. Нашите родители и някой от Вас и част от нас са изплашеното поколение от създадените мутри, никой не се изправя никъде. Страхът е най-големият враг на човека.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пак ще ви кажа едно:

 

ХОРАТА ПРАВЯТ ФОРУМА!

ХОРАТА ПРАВЯТ ДЪРЖАВАТА!

 

Правете си изводите. :D

 

ТРУДНО СЕ ИЗКОРЕНЯВАТ ВЕКОВЕТЕ НА РОБСКО МИСЛЕНЕ И КОМПЛЕКСАРЩИНАТА!

 

Точно от това се възползват всички! :D

 

Погледнете само една Сърбия(че е по-наблизо) - за тези години, в които България не можа една магистрала да вдигне, те имаха три войни, три пъти ги изравняваха със земята и три пъти вдигаха цялата инфраструктура наново! Всеки да си прави изводите сам. Аз моите съм си ги извадил.

 

А на тези, които говорят за чужбина как било и така нататък, само искам да ги питам те изобщо работили ли са в чужбина?И в коя чужбина са работили, където си караш на "easy" и паричките капят ей така от небесата? Не за друго, ами да отида и аз там да видя как става номера, щото за 2.5 г. в чужбина аз още не съм открил топлата вода, за която говорят тези хора. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като държава си е супер като населени повечето е мърша, за оправия скоро няма да има ама надеждата крепи човека и си умира последна.Ние младите сме хората които трябва да правим нещо което да ни доведе до нещо по добро.И има нещо което много ме дразни в тая държава незнам ама повечето хора с пари да не кажа всичките защото гаранция ще има изключения,хората с възможности са простаци тапаци олигуфрени малоумноци без акъл а се имат за незнам какви а на две магарета слама дали могат да разпределят.А навънка хората с положение са интелигентни културни съобразителни и се държат с положение сред хората а тука е абсолютно обратно колкото по заможни са се имат за незнам какво и се държат с хората като с говеда та и по зле, но все пак са патрони какво им пука.А искаме да се оправим трудна работа те хората които трябва да дават пример на останалите се правят на оборотни а искаме да има промяна еми как да стане.

Редактирано от Борислав

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата Skumov го каза : поколенията трябва да се сменят. Само тогава ще се промени начина на мислене, моралните ценности също.А до тогава ще кофееме на чалга, ще караме в бус лентата , ще си хвърляме фасовете по пътищата , ще мрънкаме , и малките деца ще си имат за идоли разни руси пеещи парцали и гологлави яки псевдо гангстери.

Това ще отнеме адски много време. За пример : в детска градина дете решава, че не му се чака на опашка където учителката връзва обувките и пристига при един от бояджиите с думите "ей п**ка майна, мойш ли да ми вържеш обувките, че бързам"! След като добрия чичко върза обувките на детето репликата беше "ай е*и са в г*за" !! Ключовите думи са "детска градина" и "дете". Примери мога да давам до утре, но за момента мисля, че този е достатъчен.

 

Замислете се колко от хората на запад или отвъд океана имат собствени жилища..... Огромен процет живеят на квартира... Замислете се сега колко от нас имаме собствени жилища, или жилища наследени от родители и близки.... изглежда сме си доста добре в това отношение а :(

Я пак помисли защо "аджеба" са на квартира :) По твоите думи излиза, че Англичани, Германци, Американци и други народи са изключително бедни! Големите компании и фирми имат нещо като "изнесено работно място", това чувал ли си го? Какво ще стане ако компанията за която работиш те прехвърля от офиса си в New York към офиса в Chikago който е само на 12 часа път, какво правим ?

 

По темета : в България съм роден, в България съм отраснал, в България живея! Обичам и милея за България, но отвори ли ми се възможност и не намеря ли промяна в държавата, изчезвам!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кво правим?Седиме си тука напук на всички политици и оцеляваме!А Тино е много прав, "който не работи, не трябва да яде"!

100% подкрепям.1.Всеки народ си заслужава управниците.2.Всяка нация си заслужава орисията.3.Намесва се няколко пъти плащането, работата и заплатите в тая тема.И с право същност. Всички реват, че малко взимат на работа 8 часа. Защо подяволите си мислете, че трябва да се дават пари за 8 часов работен ден. Всеки един среднограмотен човек, разбиращ съвсем много малко от бизнес, трябва да знае, че надника и заплатата се дават, преди всичко и в повечето случаи, за извършена работа или така наречените изработени човекочасове. Да отидеш на работа не е място където трябва да минат 8 часа и да вземеш парата, а където да изработиш за 8 часа парата. А за това, че някой ти е дал тази възможност, трябва да си много благодарен. Вярвайте ми, за всеки един работодател е по-добре не да има 3-ма работници, на които да не може да им хване 2-та края и да плаща безумни заплати, а да дава по-голямо възнаграждение на 1 или 2-ма.4.Относно жилищата и наемите.Да така е навън и в България и основната причина за това е липсата на сигурност. Навън когато имаш безсрочен дговор и решат да те уволняват, трябва да те предупредят 3 месеца по-рано и в този период е особено вероятно да си намериш друга работа. А ако не успеещ до тогава, държавата започва да ти изплаща 90% от заплатата в период на 9 месеца и държавата ти търси работа.А След това 60%.За какво им е да се обвързват с жилища, коли и т.н. и защо да не пазаруват на лизинг. А умниите българи наземаха жилищни кредити по 600 лева на месец да плащат, а са семейство 4 човека където мъжа и жената взимат общо толкоз.Абе....мързеливи копелета сме си :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По темета : в България съм роден, в България съм отраснал, в България живея! Обичам и милея за България, но отвори ли ми се възможност и не намеря ли промяна в държавата, изчезвам!

По-точно казано здраве му кажи!Евалата както казваме по нашия край (специално за един форумен четец).Аз имам една сентенция или по скоро правило те са няколко, но ще се опитам да ги обобщя."Колкото по-рано, толкова по-добре" , "колкото по-далеч толкова по-добре", "колкото повече езици (не ония за които си мислите, а западни езици)-толкова по-добре.......може и източни".Бил съм 2 пъти в чужбина и няма земна сила която да ме убеди че има по-качествена и надеждна кола от японската, и че в България си заслужава да останеш за да се доказваш-както беше писал по-горе един колега че в чужбина е иизи, а па тука е кошмар.БИх искал да го запитам бил ли е в чужбина?И да иизи е -когато вече изградиш име, или кариера или дори едно просто откриване на банк акаунт (което вече си е приключение в някои държави).Тогава е иизи, но до тогава - да но пак си заслужава и не само заради финансовата страна.Ако седна да пиша - няма да ми стигне ноща.Останете си в Бг със здраве и си мислете че тука живеете живот, дано сме живи и здрави да подхванем пак темата след 10 години.Тогава да видим колко ще са устискалите, иначе евала ви правя че имате мерак и желание да стоите, че и да се радвате че сте тук (в тази географска ширина).На оставащите много късмет.На заминаващите - трезво мислене.

А пък на мен и Супряга турбо като за начало ще ми стига :P!:)!:D!:P!:)!:)!:D (ако бачкам във ферма-ако съм по специалността си един Лекс LS will be enough at the moment).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истината е спомената и по-горе. Държавата сме НИЕ! Докато мисленето ни е такова , че все другите са ни виновни и завиждаме все на другия и винаги работата и живота на другия изглеждат по-приятни цял живот ще дъвчим тези теми! Аз пък съм в една сфера в която се водя до някаква степен "медийна личност" и да ви кажа честно ми се повръща от хора , които псуват , че това ни е слабо , че онова ни е слабо , а утре ще отида в ресторанта и именно те ще ме обслужват и ще се питам този защо е толкова намусен и работи толкова зле.. защото той иска всичко да му е изправно и ако може живота да му е "поп фолк". Само че всичко е навързано и дребните неща обръщат каруцата. Като пример ще ви дам , че винаги оставям щедър бакшиш на човек който ме кара да се чувствам добре! Като цяло един съвет - преди да критикувате някой (независимо в каква сфера е той) примерно политиците ни, вие искате те да са най-добрите, замислете се ...вие най-добрите ли сте във вашата работа(вашият занаят) ПРЕДИ ДА ИЗИСКВАТЕ – ДАВАЙТЕ:)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я дилема:P!:)!:D!!!пак много призкзки,ама сте тук:P!:)!:)!:D!!!

Редактирано от Plevelcho

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което преди беше теория, а в последствие се доказа от мойте приклучения в чужбина е че българина е адски трудолюбив роб , лесно се учим, умни сме, хитри сме и има ли кой да ни подаде ръка цялата я отхапваме. Искам да кажа, че паща ли ни се справедливо сме адски добри работници, и не по 8 ами и по 20 часа съм работил и пак не съм е оплаквал - там , защото знам че ще се прибера с 1 пачка за тези часове - и то честно изработени... Друго което някой ми сподели : НЯМА мързеливи хора, има просто СЛАБО мотивирани! това е цялата истина, вярва ли ни се или не, тук сме много слабо мотивирани. И с изрази държавата това сме ние, ами сори ама не сме, държавата са законите, институциите и управниците ни, но не и ние, Ако те не почнат да мислят не само за себе си, понеже до преди година и те са били на нашия зор, и като видат малко €€ ни забравят, докато законите се тъпкат толкова лесно с толкова малко пари, ми няма да стане. Корупция има навсякъде не си мислете, че ние сме единствените всичко де е хомо сапиенс е едно и също, обаче едни са на едно ниво други на друго, корупция ми при нас 10 лв и си готов с прекрачването ти на Закона , а за какво иде реч ако имаш повече пари... Сад ми е че от крадене, крадене, честните хора се съсипват, сад ми е че и закони няма, някой тук ще възрази има - не е така, няма ги, или са толкова меки че човек лесно може да ги заобиколи, та дори и с 10 лв... Критика трябва да има, но когато е градивна може да се постигне нещо. Стачки - как ще мотивираш мулето да тръгне по-баира, ако не го сръчкаш между краката? Закони - откъде да почнеш, кой прави закон срещу себе си ? - зад всеки закон седи някой който има изгода от това, а от тук се връщаме пак на корупцията, отново кой ще прави закон срещу себе си? Дупки - нали търговците не авто частите ще загинат, мислите ли и за "майсторите" дето са на път и подпът, ами за техните деца ? История - аз може да не съм историк, обаче не се сещам за държава била 500 години робство и после още 60 , която да е по - добре от нас в момента, може би защото такива няма? Лондон 1863г. - първото Метро, България - нашите прадеди са роби, 1886г. Германия - вече се правят мерцедеси, България - незнаеш жив ли си в ад ли си? После Ние искам това ние искаме онова за 500 години не само че и турчин ще те нарисуват на картата ами и мусулманин ще те направят. 22 септемви 1908г.- забравихте ли ? До тази дата за тези вече с метрата и мерцедесите ние сме Османска ИМперия . Обичам ли България, да ама заради миналото която тази държава е имала, да зари знамето което ни обединява, и да заради това че съм българин роден тук.пП. Една книга ми каза нещо: Да се оплакваш не е лошо(не е порок), само че оплаквай се на този който може да ти помогне.пп. Интересно Цък“,

Редактирано от Barba

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че темата е много хубава. Най-малкото ще помогне на някой да разбере защо иска или не да стои.

Аз съм на мнение, че отовора на този въпрос се скрие във всеки един от нас. Но за да може човек да достигне до него и той да бъде поне малко правилен, трябва да има знания и опит. Примерно няколко колеги се изказаха, които са били или са в момента в чужбина. От думите им определено се виждеше, че хората знаят какво говорят и имат база за сравнение. Точно от такива мнения бих се поучил, това са хората, които има какво да кажат, това са хората които могат да преценят къде биха живяли най-добре.

 

Видях също и че има много заблудени хора, които си нямат и грам представа как се живее навън и какво е нужно за да се установиш някъде и да се бориш в качеството си на емигрант. Естествено идва момент, когато нещата се оправят, но първоначално никак не са лесни или както беше другата дума :).

Както и да е, човек или знае или не знае.

 

По темата:

 

Какво правя ли - ми нищо, тъй-като не съм в България за момента.

Но пък мога да кажа какво правех:

1. Губех си времето.

2. Затъпявах въпреки, че не слушах чалга.

3. Надявах се на нещо, което не съществува.

4. Мислех, че ще има бъдеще за децата ми, че ще има къде да тичат и да си играят без да се притеснявам, че някой дебел чичико с бръсната глава и голям черен джип ще ги смачка, ще плати няколко бона и после ще ми се смее през тъмните стъкла.

5. Работех взимах заплата и си мислех, че така стоят нещата.

6. Мислех си, че някой ден ще видя нещо насреща за парите, които давам за данъци и осигуровки.

7. Мислех си, че един ден ще спра да пукам гуми по зловещите дупки из Българските пътища.

8. Мислех си, че някой път като посетя някоя държавна институция, служителката насреща ще ми се усмихне.

9. Мислех си, че един ден като тръгна по улицата и хората с които се разминавам, няма да имат тази озлобена и хищна физиономия, която малко или много виждах всеки ден.

Всъщност както каза един колега, мога да пиша цяла нощ, но не виждам смисъл. Човек намира сам своята истина, но не трябва да спира да търси, а в нашата мила страна хората се страхуват да търсят.

 

Какъв е извода според мен - Хора, Приятели, Хондаджии, не спирайте да търсите, това което ще ви направи истински щастливи е някъде там и чака да го откриете.

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно преди час бях с мойта и си говорехме за чужбина.... Верно в Бг е инересно да се развиеш( че е трудно трудно е) ма май ще се хваща пътя за чужбина, явно съм бил опиянен от първите моменти на радост, когато се прибрах, но сега като се огледам - какво правя тука.Това го казвам в смисъл, не ми прави впечатления простащинатан или политици или закони или там каквото и да е, а това че аз тук нямам възможност да "дишам" и да бъда такъв какъвто съм си.Сега вземам 500лв общо на месец(100лв стипендия от университета)- като цяло -храна и бензин, другото ме е страх да помисля.Искам да си купя парфюм -няма и поглеждам надоло, искам да отида на гости на някой фен -примерно Славейко(west bam)- нямам достатъчно, пак поглеждам надоло, искам да си издуя калниците за да не ми опират новите джанти, които си купих, благодарения на продадените стари, търсенен на мега офертата и спестен някой лев, сега не мога, трябва да събирам пак, айде главата надоло, искам да пратя 50лв на момчето във форума, което е болно, от къде, айде главата пак надоло, искам да си купя един суитчър, от англия за 12 паунда, няма с кого да се комбинирам, а нямам 60лв за доставка, айде пак ....... всичко това ме ме притиска и ме задушава, чуствам се кофти, не ми е комфортно, искам тука да се развивам и да споделям радостите с с приятелите, но отвсякъде чатали и главата е все надоло, иначе съм с настроение и весел, опитвам се да не се поддвам , но едва ли ще се самозалъвам още дълго време.Когато бях в Англия спокойсвите което усетих, самочусвието,възможностите ме караха да се чуствам прекрасно, макар и като един прост берач на ябълки.Пазарувах си работи които ми харесват,на приятелката си правех подаръци спокойно, тя не претенциозна, просто казвам че имах възможност, уважението там е друго - работиш ли - значи си ок, това съм забелязъл.Казаха един ден - хей пичове има билет за мач , исакте ли да отидем и аз казах :добре кажете само кога и отиваме -беше невероятно, а платих 40 паунда + 40 за пътя.Тука искам да отида да гледам ЦСКА и Левски, е как да стане не мога да си събера пари, трябва да карам свръх свито, а това за мен просто минава всякакви граници на благоприличието.Харесвам си страната, като природа, приятели, спомени, но няма да имам сили и нерви да се мъча тука.Засега оставам тука все пак :), но до две три години се надявам да си замина и да ви пиша от там :).Мойта и тя е навита, просто има да се довършат някой работи, ако мога така да се изразя и няма какво да ни задържа тука, бих се прибирал заради приятелите, родителите и разбира се хонда срещата, защото аз съм фен и обичам марката, а не някакъв сладникав злетак, чоплещ семки по бензиностанициите и с мнение по всички въпроси, къде в края на вечерта влиза в бензиностанцията и си изхвърля торбичката с шлюпките в кошчето :) .Поздрави за истинските фенове.

Редактирано от Dominiko
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Родена съм в България, малко след средата на миналия век.Какво правя в Родината ли.... Отглеждам децата си и се грижа за родителите си. ( странно - по-големият ми син отказа да учи в чужбина ...):) Работя много - на работно място и после -до ранна доба -за мен...Минах през опитите за промяна 1989- 2001 като студентка и майка. Не искам да правя равносметка !За сега - бачкам яко и харча здраво.:) От 3 години поддържам зелена карта и чакам пълнолетието на малкото....А как обичам да съм у дома...:)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че темата е много хубава. Най-малкото ще помогне на някой да разбере защо иска или не да стои...

Какво правя ли - ми нищо, тъй-като не съм в България за момента.

Но пък мога да кажа какво правех:

... не спирайте да търсите, това което ще ви направи истински щастливи е някъде там и чака да го откриете.

 

Я пак помисли защо "аджеба" са ... отвори ли ми се възможност и не намеря ли промяна в държавата, изчезвам!

 

Точно преди час бях с ...

Поздрави за истинските фенове.

 

Мнението ми се при поркрива с тези на тримата колеги и за момента няма какво да добавя.

 

Видях че на няколко места се споменава управлението на държавата...

Вижте следното литературно произведение от 1923г. и сами преценете дали се е променило нещо в т. нар. управление на "държавата" (не случайно е в кавички)!

Приказка за стълбата

Христо Смирненски

"Кой си ти?" - попита го Дяволът.

"Аз съм плебей по рождение и всички дриплювци са мои братя! О, колко грозна е земята и колко нещастни хората!"

Това говореше млад мъж с изправено чело и стиснати юмруци. Той стоеше пред стълбата - висока стълба от бял мрамор с розови жилки. Погледът му бе стрелнат в далечината, гдето като мътни води на придошла река шумяха сивите тълпи на мизерията. Те се вълнуваха, кипваха мигом, вдигаха гора от сухи, черни ръце, гръм от негодувание и яростни викове разлюляваха въздуха и ехото замираше бавно, тържествено, като далечни топови гърмежи. Тълпите растяха, идеха и облаци жълт прах, отделни силуети все по-ясно и по-ясно се изрязваха на общия сив фон. Идеше някакъв старец, приведен ниско до земи, сякаш търсеше изгубената си младост. За дрипавата му дреха се държеше босоного момиченце и гледаше високата стълба с кротки, сини като метличина очи. Гледаше и се усмихваше. А след тях идеха все одрипели, сиви, сухи фигури и в хор пееха протегната, погребална песен. Някой остро свиреше с уста. Друг, пъхнал ръце в джебовете, се смееше високо, а в очите му гореше безумие.

"Аз съм плебей по рождение и всички дриплювци са мои братя! О, колко грозна е земята и колко са нещастни хората! О, вие, там горе, вие..."

Това говореше млад момък с изправено чело и стиснати в закана юмруци.

"Вие мразите онези мъже?", попита Дяволът и лукаво се приведе към момъка.

"О, аз ще отмъстя на тия принцове и князе. Жестоко ще им отмъстя заради братята си, заради моите братя, които имат лица жълти като восък, които стенат по-зловещо от декемврийските виелици! Виж голите им кървави меса, чуй стоновете им! Аз ще отмъстя за тях! Пусни ме!"

Дяволът се усмихна:

"Аз съм страж на онези горе, и без подкуп няма да ги предам."

"Аз нямам злато, аз нямам нищо, с което да те подкупя. . . Аз съм беден дрипав юноша. . . Но аз съм готов да сложа главата си."

Дямолът пак се усмихна:

"О, аз не искам толкова много! Дай ми ти само слухът си!"

"Слухът си? С удоволствие. . . Нека никога нищо не чуя, нека. . ."

"Ти пак ще чуваш!" успокои го Дяволът и му стори път. "Мини!"

Момъкът се завтече, наведнъж прекрачи три стъпъла, но косматата ръка на дявола го дръпна:

"Стига! Спри да чуеш, как стенат там долу твоите братя!"

Момъкът се вслуша. Странно - защо те започнаха изведнъж да пеят весело и така безгрижно да се смеят! . . . И той пак се завтече. Дяволът пак го спря:

"За да минеш още три стъпала, аз искам очите ти!"

Момъкът отчаяно махна ръка:

"Но аз тогава няма да мога да виждам нито моите братя, нито тези, на които отивам да отмъстя!"

Дяволът: "Ти пак ще виждаш. . . Аз ще ти дам други, много по-хубави очи!"

Момъкът мина още три стъпъла и се вгледа надолу. Дяволът му напомни:

"Виж голите им кървави меса!"

"Боже мой! Та това е тъй странно: кога успяха да се облекат толкова хубаво! А вместо кървавите рани, те са обкичени с чудно алени рози! . . ."

През всеки три стъпала Дяволът взимаше своя малък откуп. Но момъкът вървеше, той даваше с готовност всичко стига да стигне там и да отмъсти на тези тлъсти князе и принцове: Ето едно стъпало, само още едно стъпало и той ще бъде горе! Той ще отмъсти заради братята си!

"Аз съм плебей по рождение и всички дриплювци. . ."

"Млади момко, едно стъпало още! Само още едно стъпало и ти ще отмъстиш! Но аз винаги за това стъпало искам двоено откуп: дай ми сърцето и паметта си!"

Момъкът махна ръка:

"Сърцето ли? Не! Това е много жестоко!"

Дяволът се засмя гърлесто, авторитетно:

"Аз не съм толкова жесток. Аз ще ти дам в замяна златно сърце и нова памет! Ако не приемеш, ти никога няма да минеш това стъпало, никога няма да отмъстиш за братята си - тези, които имат лица като пясък и стенат по-зловещо от декемврийските виелици."

Юношата погледна зелените иронични очи на дявола.

"Но аз ще бъда най-нещастния. Ти ми взимаш всичко човешко!"

"Напротив - най-щастливия! . . . Но? Съгласен ли си: само сърцето и паметта си?"

Момъкът се замисли, черна сянка легна на лицето му, по сбръчканото чело се отрониха мътни капки пот, той гневно сви юмруци и процеди през зъби:

"Да бъде! Вземи ги!"

. . .И като лятна буря, гневен и сърдит, разветрил черни коси, той мина последното стъпало. Той беше вече най-горе. И изведнъж в лицето му грейна усмивка, очите му заблестяха с тиха радост и юмруците му се отпуснаха. Той погледна пируващите князе, погледна долу, гдето ревеше и проклинаше сивата тълпа. Погледна, но нито мускул не трепна по лицето му; то бе светло, весело, доволно. Той виждаше долу празнично облечени тълпи, стоновете бяха вече химни.

"Кой си ти?" - дрезгаво и лукаво го попита Дяволът.

"Аз съм принц по рождение и боговете ми са братя! О, колко красива е земята и колко са щастливи хората!"

 

Е, как Ви се струва творбата към нашата действителност?

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно колега! До като сме доло ревем и плюем, но даде ли ни се малко власт, някой да подаде ръка и да станем от "елита"- държавата, управляващите и животът тук ще станат приказка. :) Ама то навсякъде е така де. Един да е недоволен и после му дай и става доволен.Разликата и истината тук, че на един българин като му дадеш той вместо да е доволен се увълчва и иска още и още. После започва да гледа в твоета пъничка и да иска да има колкото теб или още по-зле, да те спъне и да загубиш и това което имаш.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

България,това сме Ние! Имаме ресурсите, но не можем да ги ползваме. Имаме благата, но не знаем как да ги опазим. Имаме силата, но не знаем как да я събудим. Не можеш да си избереш къде и как да се родиш. И все пак, аз от време на време се радвам, че съм роден в тая робска държава, бедна с калпава политика и калпав народ. А не съм се родил в някоя китаиска провинция или африканска република:lol: Замислете се и над това. Пък после дружно да ревем колко ни е зле. По въпроса работлив ли е българина: Да!Но по важният въпрос: Терикат ли е българина? Да! Или поне се опитва! Е за т'ва всеки страда по своему. Работодателя щот иска да дава по малко, ма да му се работи повече. Работника щот иска да взема повече, ма да бачка по малко.

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво правя в България? Еми боря се със световната конспирация и сбирщина лакоми гъзове! Ние сме България! Блажени са невежите! Да са живи и здрави българите замогнали се с честния си труд в милата родина! Сигурно ще мога да ги преброя на пръстите на едната си ръка? Българите още от ранните векове са изключително честен и трудолюбив народ. Та така и до наши дни :( Май пак е време да се режат езици и ръце?!П.П. Утре е откриването на новата ми фирма. Всички влиятелни съфорумници да се чувстват поканени, ще подарявам нови Хондички :(

Редактирано от sCoff

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което преди беше теория, а в последствие се доказа от мойте приклучения в чужбина е че българина е адски трудолюбив роб , лесно се учим, умни сме, хитри сме и има ли кой да ни подаде ръка цялата я отхапваме. Искам да кажа, че паща ли ни се справедливо сме адски добри работници, и не по 8 ами и по 20 часа съм работил и пак не съм е оплаквал - там , защото знам че ще се прибера с 1 пачка за тези часове - и то честно изработени... Друго което някой ми сподели : НЯМА мързеливи хора, има просто СЛАБО мотивирани! <a href="http://www.otkrivam.com/index.php?p=9&l=1" target="_blank">Цък“,</a>

Съжалявам, но изобщо не съм съгласен! Не искам да те обиждам, просто искам да споделя моя опит.Вече 6-та година живея извън България и до сега съм работил само с 1 съвестен и работлив българин (а съм работил какво ли не като студент)! Всички други се преструваха само пред началниците, симулираха работа, а после се скатаваха. Да бачкаха по 20 часа а не по 8 защото се мотаеха нарочно, все пак им се плаща на час а не за скорост. За мен твърденията, че сме работливи в чужбина е мит, може преди години да е било, но вече всички се изхитриха.И все пак нещото което най много ме дразни в българина е, че е СИЛЕН на приказки, но дойде ли момента да се действа винаги изкача друг ангажимент! Пример: щяхме да ходим уж на стачки срещу таксите в Германия и да барикадираме университета, да се борим заедно с другите студенти и какво стана бяхме аз и жена ми! Дори петиция не подписаха, събрахме 5 подписа...А по темата "Какво правя в България?" - ами следвах или по скоро се опитах да следвам! След гимназията не ми и минаваше през главата да хващам пътя за европата. Опитах да уча и да се издържам (родителите ми са учители с мизерни заплати и не могат да си позволят да ми помагат), професори ме мотаеха по изпити понеже не им плащах, на работа ме гърбеха и едва свързвах двата края! А сега съм женен, позволихме си кола, обзаведохме си квартирата, позволяваме си пътешествия с колата за които само сме си мечтали, позволяваме си глезотии, позволяваме си да си сбъдваме мечтите, да прави нещата които ни удовлетворяват и всичко това като студенти, които по закон имат право да работят само по 90 дни на година!Та в България посещавам семейството си и семейството на жена ми, през което време сивика събира белези от пътища и дружелюбни съграждани :( .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По темата: Какаво правя ли ? Работя!Много от колегите "подредиха" държавата, но някой правилно каз, че държавата сме самите ние. Замислете се колко от вас правят нарушения на законите ЕЖЕДНЕВНО. Как като бързате за работа или някъде другаде минавате на оранжев светофар. Как като видите човек седящ пред пешеходна пътека не спирате. Как ако няма кошче наблизо не си държите фаса или хартийката, а я изхвърляте на земята. Аз ще си призная, че го правя и не се гордея с това, но и не се оплаквам, понеже знам, че не се ли променя аз няма да се променят и другите. Един колега скоро ми разказва случката - Седял си на светофар в София и си пушел в колата. Естествено изхвърлил фаса на улицата. След секунди обаче един велосипедист спрял до него и почукал на прозореца. Подавайки му фаса обратно му казал: "Извинете, изтървахте нещо!" "Познай как се почувствах в тази ситуация?" - ме попита колегата. Колко от нас подминават ежедневно нарушаването на закона и етиката? Много е лесно да обвиняваме друг за ставащото или да избягаме навън. Няма ли да е възможно ние да променим ситуацията вместо да бъдем страхливци и да взимаме по-лесното ни решение - да избягаме. Мога още доста да изпиша, но и ще се радвам на дебат.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В България съм роден и в нея ще ме пее попа .Ходил съм доста из чужди страни и познавам много чужденци който с радост биха си сменили гражданството за да са тук .Такова спокойствие като нащо няма никаде .Нито сме се разбързали да работим ,нито да се променяме!Но е факт ,че всички си търсят някой да е виновен.Пари в нащя държава има ,има и фирми който плащат ,но искат квалифицирани сигорни ,сериозни и работливи хора а това тук е трудно.Всички гледат колко ще им се плати преди да покажат какво могат или каква е далаверката на шефа (най лесно се смята чуждата печалба),вярно е че има и такива (а те вече са доста) който си сменят работниците често само защото някой им е казал ,че е криза и могат да смъкват заплатите -но това е българина :ph34r:Всеки гледа навън -ми отидете навън и ще видите ,че там всеки ден ще мислите за така негостоприемната ви БЪЛГАРИЯ :D

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но е факт ,че всички си търсят някой да е виновен.

но това е българина :ph34r:

Доста сериозно си противоречиш тука.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е лошо да се знае и още нещо, заробването и унищожението на средната класа!

Ето инфо за един доклад:

"Той е на ген. Боян Велинов и Шесто управление на ДС и е адресиран до ръководителите на БКП. Още на 23 януари 1989 г. - 10 месеца преди началото на демократичните промени, той внася “Предложение за лицата за нова ръководна класа в условията на демокрация на Народна република България”.

Четивото отива при ген. Григор Шопов – шеф на ДС.

Той го внася в кабинета на Тодор Живков за докладване и одобрение от Политбюро. И колелото се завърта - чак до днешни дни. Над две-трети от действащите сега политици фигурират като кандидати по неговите страници."

 

"Когато говорим за ВИС и за СИК, трябва да знаем, че групировките не са нищо друго, освен един инструмент на политическата и едрата бизнес класа в България. Мутрите са инструмент за притискане на средната класа и бизнес у нас. "

"Съвсем не е случаен фактът, че когато видим регистрациите на същите тези групировки, откриваме с потрес в тях, че всички те са създавани във висшата червена номенклатура."

 

САМИ си правете изводите!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...