Jump to content

D_I_V_A_K_A

Фен
  • Мнения

    150
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

38 Neutral

Относно D_I_V_A_K_A

  • Ранг
    Потребител
  • Рожден ден 1.09.1982

Profile Information

  • Кара
    HONDA CRV 2.2
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Последни посетители

3790 профилни разглеждания
  1. Вече я свърших тази работа, лошото е, че една лека вибрация все още си стои и последното, което остана е кардана да профилактирам. Мислех, че със смяната на тампоните отзад и тези на диференциала ще изчезне, но си е там. Каретата са рециклирани при Омбре, тресенето вече го няма. има едно подрусване като, че пътя е неравен, а пътя ако ще и стъклен да е пак си подрусва. Отзад сложих и 10мм подложки, железни с цел да "опъна" малко пружините, уви освен малко по-висок клиренс и видимо приятна визия(не увиснала задница), както и грамотна твърдост във возията друг резултат няма. Едното колело си влезна в нормите, но дясното си стои, както си беше около - 2 в червено. Нямам иде дали е заради подложките. Ще покарам така, ако не свикна с твърдата возия ще махна подложките и ще видя дали колелата най-накрая ще заемат истинска вертикална позиция без наклон Ще мъча каретата на диференциала, имат минимални наченки на прихрупване. Може ли някой, който е минал по пътя да каже точните данни на каретата, 52х20 излизат, но на първа генерация. За втора няма никъде никакво инфо? Аз ги мерих 20х51, но такива данни няма никъде все са с +/- някакви милиметри и не смея да поръчвам така нищо...
  2. Супер си! Благодаря! Запазих си го да си ги имам, ако в бъдеще се наложи сваляне на амортесьорите. Не се наложи смяна на втулките, тъй като изобщо не свлихме амортесьорите, направо всичко падна. но успешно сменихме всичките тампони по задницата, както и големите. По твоите схеми съм ги поръчвал, с няколко допълнения и с включени тампоните на диференциала. Само един се оказа, че не е този, който трябва да е и ще го търся в бъдеще.
  3. И аз ще се боря с този проблем, може ли някакъв линк или номер на тампона за амортесьора, тъй като нищо не ми излиза. Върви си едно с амортесьора.
  4. Здравейте, колеги! Отскоро се завърнах в клуба, но този път с CRV 2 генерация, дизел. Огромно разочарование до момента, честно казано очаквах кола, като стария ми сивик, който 9 години безпроблемно ми служеше, но се оказах с автомобил, по който до момента за 2 седмици съм хвърлил над 2000 лева. И за мое съжаление това не е всичко, след рециклиране на вътрешни карета при Омбре, сега предстои ремонт на задното окачване. Мисля да последвам примера на колега по-горе, който е заменил всичко де що има тампон, успях да открия и двата големи тампона за носача, ще видя дали ще ми ги и доставят и така. Пиша по друг въпрос обаче :) Тъй като все има и други неща за кусурене, аз смятам да се захвана с тези, които мисля са ми по силите. А именно не ми пръска задната чистачка, предните врати не работят машинките за заключване, вади ми грешка за IMRC клапан винтил за дроселова клапа( или ще пробвам с почистване или ще търся втора употреба за да видя дали ще изолира проблема) След успешно премахнат софтуерно ЕГР клапан от там вече нямам проблеми, сега ми набива само тази грешка. Машинките съм ги поръчал и като дойдат ще ги мисля, относно задната пръскачка, търся идея от някой, който по някаква причина е ровил за този проблем. Успях да намеря схема и да видя от къде минава маркуча, но при мен просто го няма. Изрових всичко под седалките отзад и няма и няма. Стария собственик на колата, който е и единствен(купувал си я е нова от Бултрако и аз съм и втория собственик), каза че е текло в купето и е запушил маркуча, вика ще го видиш там. Е да, ама аз не само не виждам запушената част на маркуча, а изобщо маркуча не откривам :) Дайте идея къде да търся, аз ли нещо не съм в час, маркуч ли няма... Иначе къде е текло видях, има си доволно количество влага все още, слава богу ръждата не е пробила през купето, а само е наранила един щит, който седи върху кантара на ръчната спирачка отзад зад пасажерската седалка. Това е, моля за идея от някой, който има такава къде да го търся тоз маркуч. Отпред от казанчето си тръгва и видимо отива към купето, до там. Дават го по схема да минава по лявата колонка, от там до средата на задните седалки и от там под седалката продължава към задния панел. Никъде по описания маршрут не го срещам :)
  5. Относно зелена карта, както вече са ти казали, не е задължителна, при проверка никой няма да ти я изиска, но при ПТП са спорни нещата около гражданската, а каско със сигурност не ти важи без нея. Вчера се върнах от там, за седмица видях само веднъж полиция, на ремонтната отсечка след Серес, посока Атина. Фаровете се гасят след като влезнеш на тяхна територия, пускаш в тунелите и гасиш на излизане. Спазвай знаците за скорост, не изпреварвай на забранени места, където има камера то си пише, ако иска някой да те задминава се буташ плътно вдясно, там това е практика, те го правят и ти го правиш за тях. Банкета им е широк и асфалтиран, така че няма да ти е проблем. Не се подлъгвай да караш в колона с тях, те караш както ние тук, но тях не ги ебават толкова, колкото нас. В общи линии, документите които биха ти поискали, АКО те спрат, са както тук, ако не е на твое име колата е хубаво да имаш пълномощно преведено на гръцки език. За тъмните стъкла, тегличите, както и бучащи коли могат да ти съдерат гъза, ако решат. Но тази практика мисля вече не е толкова популярна, рядко го правят. Най вече спазвай знаците и по-скоро няма да ти се наложи да си даваш документите, там за проверка няма да те спрат, спират само при нарушения, не е като тук.
  6. Здравейте, колеги. Ще ми се да позадам няколко въпроса на знаещите и можещите, да дадат своето мнение относно една моя идея. Иска ми се да направя англичанката автомат. За целта, според Вас кое е по удачно. Ще ми се направо да взема един мотор и скорости и да се почвам с упражнението, като съвет от вас кой мотор с автоматична трансмисия би паснал най-леко и с най-малко усилия в коша на англичанката? Моята е 1.4. Ще ми се да сложа по сериозен мотор в нея. Прелюдите с 2.0/133 коня мотори са най-масовите автоматици, какво ще кажете ако се пробвам да завъртя един такъв? Ако ли това е кофти идея, дайте идея как да я автоматизирам и да засиля двигателната мощ? Смятам, че без смяна на мотора упражнението е безмислено и трудно, този д14 мотор няма кой знае какви опции за засилване.. Тъй като хондата внезапно се превърна във втора кола и прашасва пред блока, не ми се ще да я оставя ей така да си гние. Все пак 5 години служи вярно, нито пък ми се продава.. за 2000 лева е безмислено. Имам прекрасно окачване което съм купувал ново KONI/Eibach, технически колата не мърда, всичко е правено кадърно и без пестене в нея, зарад един външен вид да я подарявам не ми се ще. Безмислено е да стои пред блока, ако успея да я автоматизирам ще мога да я дам на жена ми да покарва, както и аз бих си правил кефа да се лашкам на автомат...Не трябва и да прекалявам с вложените средства в нея за тази ми идея.. какво ще кажете за тази конверсия, какви пари биха хвръкнали за подобно нещо? И последно, има ли форумен гуру, който би се занимал с такава трансплантация?
  7. Благодаря Ви много колеги за отговорите, оказа се, че наистина хондата не е мислена за такъв размер гуми и не само опира а направо задира в каквото намери по пътя си. Ще търся вариант за догодина евентуално да си купувам 195/55/15 или 205/55/15. Амортесьорите ми са КОНИ и то стабилно надървени и почти няма ход като друсне колата, но в завой нещата са трагични, което е и основният недостатък. Иначе ако се движа само направо няма да имам проблем. Благодаря още веднъж на всички изказали мнение по моят казус! Поздрави, бъдете здрави!
  8. Здравейте, колеги. Въпроса е следния: Искам да си сложа 205/60/15 вместо сегашните 195/50/15 на сивика. Английски сивик 98-ма година, фейслифт. Писна ми да дълбая дупки с картера си и затова искам да сложа по високи гуми, знам че е грозно, знам че е гадно, но искам. Само да не съдера веждите или калниците. Затова питам някой пробвал ли е, или поне виждал ли е някой да е слагал точно този размер. Такива гуми имам под ръка, не мисля да купувам други и за това бих пробвал само ако тези ми свършат работа.
  9. Колеги, не е много във вашия аспект, но поне е свързано с този тип пистолети. Имам един, но никога не съм го ползвал. Решил съм да го ползвам на пролет, да си боядисам вратите в къщи с него, въпроса ми е как се мие след това това нещо?
  10. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!
  11. Колега, попътувал съм доста. Колкото повече се вманиачаваш, толко по зле за теб. Мини през един сервиз да ти огледат ходовата част(някое тампонче,шарнирче евентуално да не е сдало багажа),да ти видят накладките и дисковете, провери си течностите, налягането в гумите( и както един колега те е посъветвал по горе много правилно, огледай да няма нещо нарушаващо целостта на гумата, пиронче или балон някой). Фърли си една кутийка с крушки(габаритни и за фаровете) в жабката, кило масло, няква тубичка с вода, спирачна течност( в багажника, те не и тежат на колата). Провери си резервната гума, както и крика. Пали колата и тръгвай, не мисли за проблеми по пътя защото едно ше си развалиш кефа от пътуването, друго постоянно ше си на трън, а и трето мислите обикновенно предивикват нещата. Ако има да се троши нещо, то и в перфектно здраве да е, ако трябва да се строши ше си се строши. Приятно пътуване, и не се стряскай толкова. П>С> още нещо хубаво е да минеш на мивка, или сам да си измиеш стъклата от вътре, много е кофти ако грее с/у теб слънце и стъклата са ти мръсни, както и вечер дразни.
  12. Не съм сигурен, че може да заведе дело за имуществени щети. След като е карал с изтекла гражданска по ЗДвП се води, все едно да караш без книжка, затова е идеята на гражданската да е валидна. Чл.123 доп.(2) ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Всеки участник в пътнотранспортно произшествие е длъжен при поискване от други участници в движението да дава данни за самоличността си и за задължителната си застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, а в зависимост от последиците от произшествието и да уведоми собствениците на имуществото, което е повредил в резултат на произшествието.Колега, факт е, е той е минал на червено, но в този случай ти си по виновния от него, затова по добре си трай, защото законосъобразно ако реши дори той теб може да поосъди. В случая е като да те удари теб някой, ако ти си минал на червено, но той да е пиян. Сещаш ли се? Той ще го отнесе защото е пил, а не ти защото си минал на червено. Ако съм разбрал правилно, той просто не си е знаел правата. Ако си е изискал твоята Валидна гражданска отговорност, то полицаите трябваше да я запишат като изтекла и НЕвалидна. Което съгласно закона си е нарушение и най-малкото щеше да отнесеш един солиден акт.
  13. Точно така, търси си правата от тези към които спада прилежащата площ от където са паднали ледовете. Иначе според мен не си заслужава да я правиш ако е огънат и тавана там ше ти хвръкнат поне 4-500 лева. и още толко за стъклата и не се знае дали няма още нещо засегнато. При условие, че такива сивици се намират вече и за 2 000 лева не знам дали си заслужава! Иначе другата опция ти е да си земеш вт. употреба всичките стъкла дет са счупени, евентуално ако има и други едрогабаритни части които могат да се подменят директно без бояджия, и да си платиш за тавана на майстор. Но дори и така, под 700 лева не знам дали ще успееш да я приведеш в състояние за каране. Най-важното махни снеговете и огледай хубаво какво още е пострадало... предполагам и вратите както и предните греди около джама ще са отнесли нещо а евентуално и предния капак може да е пострадал.... демек не ми се вярва да мине само с джамовете и тавана. Ако я пуснеш в това състояние мисля, че едни 1000 лева ще и вземеш отма. Ако имаш хубави гуми и джанти и за тях да земеш 3-400 лева. А и мотора ако е нещо по интересно и от него може да прикараш някой лев. С две думи, кофти случка, колега. Но не се занимавай да я правиш, продавай и земай друга. Само за протокола, къде се е случило това?
  14. Д14А8- оказа се, че лампа има и тя свети! За 4 години до сега не беше светкала, но преди няколко дни с ниско количество гориво в резервоара, спирам на един бордюр, като дясната част на колата е паркирана на бордюра а лявата на пътя(сещате се, че колата е под наклон страничен) и докато си седях и си се греех хоп... плавно и меко контролният уред за горивото светна (оранжево). Преди съм си правил експеримент карах над 70 километра след като вече очаквах, че горивото трябва да е свършило, но така и не угаснах или не ми светна лампа. От което отсъдих, че просто или няма лампа или тя не работи. Е оказа се, че има и си работи. Само, че явно светва в някакъв хипер критичен минимум, може би наистина около 3-4-5 литра.
  15. Ако някой знаещ ще дава размери, хайде да ползвам и аз темата да попитам за размера на моят О-пръстен. Д14А8 англичанка, делкото е хитачи.
×
×
  • Създай нов...