SH3M37A 5 #1 Публикувано 2 Март, 2010 Честит 3-ти мартНе съм те никога избирал на земята.Родих се просто в теб на юнски ден във зноя.Аз те обичам не защото си богата,а само за това, че си родина моя.И българин съм не заради твойта славаи твойте подвизи и твойта бранна сила,а зарад туй, че съм безсилен да забравяза ослепените бойци на Самуила.Да търси, който ще, във теб сполука бързаи почести и власт със страст една и съща,страданието мен по-силно с теб ме свързваи нашата любов в една съдба превръща.Честит празник колеги живи и здрави ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamo 93 #2 Отговорено 2 Март, 2010 :lol: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tass 21 #3 Отговорено 2 Март, 2010 ЧЕСТИТ 3 МАРТ на всички Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nia 3 #4 Отговорено 2 Март, 2010 jamo приятелю със секунди ме изпревари ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Crx™ 29 #5 Отговорено 2 Март, 2010 Честит празник колеги Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Street-warrioR 287 #6 Отговорено 2 Март, 2010 Честит празник на всеки, който се чувства БЪЛГАРИН Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
predatov 58 #7 Отговорено 2 Март, 2010 Честит празник на всички българи :lol: :lol: И най-важното:Светла им памет на всички българи, а и не само.Хора дали живота си за нашата свобода Вечна им памет Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Newbie 5 #8 Отговорено 2 Март, 2010 Честит 3-ТИ МАРТ на всички, които са с български души! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LionHeart 6 #9 Отговорено 2 Март, 2010 Честит празник на всички БЪЛГАРИ ! Нека забравим поне на този ден проблемите ни и да си спомним какъв велик народ сме били и ще продължаваме да бъдем! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
войводата/cls 3 #10 Отговорено 2 Март, 2010 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=45454А иначе при нас вече започна пуцаницата Хубаво е хората да си спомнят, да се радват и почитат тоя празник!Да живее, България! :lol: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ombre 221 #11 Отговорено 2 Март, 2010 Гордейте се братя Българи :lol: Това не е само територия...това е БЪЛГАРИЯ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mi7koN 9 #12 Отговорено 2 Март, 2010 Честит празник на всички БЪЛГАРИ, независимо дали са хондаджии или голфаджии по душа :lol: :lol: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #13 Отговорено 2 Март, 2010 Честит Празник и от Панагюрище Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #14 Отговорено 2 Март, 2010 Хайде честит ни национален празник Май нещо малко хора го празнуват.. Егати тишината. Дали съм в Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #15 Отговорено 2 Март, 2010 Да ни е честит най-българският празник! Бог да пази БЪЛГАРИЯ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #16 Отговорено 2 Март, 2010 (Редактирано) Ще имаме едно знаме, на което ще пише: "Свята и чиста република"Бай Каравелов,Вие като честен и свободен български вестникар, такъв Ви показва и листът "Свобода", който издавате, [се борите] без разлика за всеки народ, който би показал, [че иска] да живее [свободно].Ние, българите, бяхме честити чак сега да се сдобием с напълно свободен вестник, [който] дава право на всекиго да представи народното ни мнение пред света. И ние сме хора и искаме да живеем човешки: да бъдем напълно свободни в земята си, там гдето живее българинът - в България, Тракия [и] Македония. От каквато и народност да живеят в този наш рай, [те] ще бъдат равноправни с българина във всичко. Ще имаме едно знаме, на което ще пише: "Свята и чиста република". Същото желаем и на братята сърби, черногорци, румънци и пр. да не остават след нас [и] в едно и също време да дадат гласа си. Време е с един труд да спечелим онова, което са търсили и търсят братята французи, т.е. млада Франция, млада Русия и пр. Колко скъпо и с какви загуби? Брат брата, син баща, бащата сина си да убива? Сега е време да преварим това зло. [Защо да водим] втора борба? Сега е лесно и можем с малко материал да се спасим от това гнусно и невярно тиранство, сто пъти по-назад от нас във всичко. Неговите топове, неговите игленки пушки са в нашите ръце. Само ни трябва още мъничко време да поработим [няколко] години. Но [само] тогава [след като поработим], бай Каравелов, както ви пиша в писмата с братя Марина [п. Луканов] и Иван [Драсов], с божя воля ще съсипем гнилата и страхлива държава, та да съзидаме друга многотрайна по новото зидане. Да съсипем, казвам, гнилата и беззаконна държава, но не хората, не жените и децата им. [Стига] само да се покорят на горните свети закони, [те ще са на] равно с българина.Бай редакторе, чрез вестника Ви или както намерите за по-добре, да питаме братята сърби: ще ли ни подадат ръка против общия ни враг в едно време, или не? Нека ни кажат искрено, та да знаем какво да работим и ние, и те, щото да не проливаме много кръв. Срамно е ние да сравняваме силата си с такива гламавци, каквито са турците... Когато неприятелят ми е по-гламав от мене, той е в ръцете ми с всичкия си материал.Питаме: сега, когато искаме да вървим към правия живот и свобода, кой мойе да застане на пътя ни, ако не иска барим гласа си да даде за доброто? Мисля никой [няма] да смее.[Трябва] да се даде правото на всеки народ, па и на всеки човек, който иска да живее почтено и свободно. И ние, българите, отдавна се напъваме с всичката си сила да викаме към човечеството и свободата. Всекидневните ни убийства, потурчванията на грабнатите ни невръстни деца, обезчестяването на девойките и жените ни от турците са били всекидневно оплаквани с кървави сълзи пред европейските консули. На нашия прегракнал глас - никакъв отзив, отникъде помощ, напротив, стават учители против нас. Тогава где остава тяхното образование и човещина? И все тъй ли ще се оплакваме и ще се надяваме на техните лъжи? Не, наместо сълзи, сега леем куршуми, а надеждата ни е на Правосъдния и на нашите мишци. Ето че идем, господин редакторе, чрез вестника Ви да представим народното мнение пред света.Дописка на В. Левски до в. "Свобода",писана през втората половина на 1870 г.,а публикувана в "Свобода" на 13.02.1871 г. Редактирано 2 Март, 2010 от Al_Capone Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #17 Отговорено 2 Март, 2010 Аз съм българче и силнамайка мене е родила;с хубости, блага обилнамойта родина е мила.Аз съм българче. Обичамнаште планини зелени,българин да се наричам -първа радост е за мене.Аз съм българче свободно,в край свободен аз живея,всичко българско и роднолюбя, тача и милея.Аз съм българче и раснав дни велики, в славно време,син съм на земя прекрасна,син съм на юнашко племе.Иван Вазов ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИИИ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #18 Отговорено 3 Март, 2010 (Редактирано) Честит 3-ти Март, БЪЛГАРИ Поздрави Редактирано 3 Март, 2010 от JoroHondata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Мерка 0 #19 Отговорено 3 Март, 2010 (Редактирано) Честит 3-ти март колеги! Горда Стара планина, до ней Дунава синей, слънце Тракия огрява, над Пирина пламеней. Мила Родино, ти си земен рай, твойта хубост, твойта прелест, ах, те нямат край. Паднаха борци безчет за народа наш любим, майко, дай ни мъжка сила пътя им да продължим. Редактирано 3 Март, 2010 от Мерка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cosmos 92 #20 Отговорено 3 Март, 2010 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #21 Отговорено 3 Март, 2010 Честит празник ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko1 6 #22 Отговорено 3 Март, 2010 Честит 3-ти март българи..най-хубавия празник за държавата..Бог да пази,и даде сила на България,честито освобождение.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eddy 214 #23 Отговорено 3 Март, 2010 (Редактирано) ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА11 август 1877Нека носим йоще срама по челото,синила от бича, следи от теглото;нека спомен люти от дни на позорда висне кат облак в наший кръгозор;нека ни отрича исторйята, века,нека е трагично името ни; некаБеласица стара и новий Батакв миналото наше фърлят своя мрак;нека да ни сочат с присмехи обиднисчупенте окови и дирите стиднипо врата ни още от хомота стар;нека таз свобода да ни бъде дар!Нека. Но ний знаем, че в нашто недавносвети нещо ново, има нещо славно,що гордо разтупва нашите гърдии в нас чувства силни, големи плоди;защото там нейде навръх планината,що небето синьо крепи с рамената,издига се някой див, чутовен връх,покрит с бели кости и със кървав мъхна безсмъртен подвиг паметник огромен;защото в Балкана има един спомен,има едно име, що вечно живейи в нашта исторья кат легенда грей,едно име ново, голямо антично,като Термопили славно, безгранично,що отговор дава и смива срамът,и на клеветата строшава зъбът.О, Шипка!Три деня младите дружиникак прохода бранят. Горските долинитрепетно повтарят на боя ревът.Пристъпи ужасни! Дванайсетий пътгъсти орди лазят по урвата диваи тела я стелят, и кръв я залива.Бури подир бури! Рояк след рояк!Сюлейман безумний сочи върха паки вика: "Търчете! Тамо са раите!"И ордите тръгват с викове сърдити,и "Аллах!" гръмовно въздуха разпра.Върхът отговаря с други вик: ура!И с нов дъжд куршуми, камъни и дървье;дружините наши, оплискани с кърви,пушкат и отблъскват, без сигнал, без ред,всякой гледа само да бъде напреди гърди геройски на смърт да изложи,и един враг повеч мъртъв да положи.Пушкалата екнат. Турците ревът,насипи налитат и падат, и мрът; -Идат като тигри, бягат като овции пак се зарвъщат; българи, орловцикат лъвове тичат по страшний редут,не сещат ни жега, ни жажда, ни труд.Щурмът е отчаян, отпорът е лют.Три дни веч се бият, но помощ не иде,от никъде взорът надежда не видии братските орли не фърчат към тях.Нищо. Те ще паднат, но честно, без страх -кат шъпа спартанци под сганта на Ксеркса.Талазите идат; всичките нащрек са!Последният напън вече е настал.Тогава Столетов, наший генерал,ревна гороломно: "Млади опълченци,венчайте България с лаврови венци!на вашата сила царят поверипрохода, войната и себе дори!"При тез думи силни дружините гордиочакват геройски душманските ордибесни и шумещи! О, геройски час!Вълните намират канари тогаз,патроните липсват, но волите траят,щикът се пречупва - гърдите остаяти сладката радост до крак да измрътпред цяла вселена, на тоз славен рът,с една смърт юнашка и с една победа."България цяла сега нази гледа,тоя връх висок е: тя ще ни съзре,ако би бегали: да мрем по-добре!"Няма веч оръжье! Има хекатомба!Всяко дърво меч е, всякой камък - бомба,всяко нещо - удар, всяка душа - плам.Камъне и дървье изчезнаха там."Грабайте телата!" - някой си изкряскаи трупове мъртви фръкнаха завчаскакат демони черни над черний рояк,катурят, струпалят като живи пак!И турците тръпнат, друг път не виделиведно да се бият живи и умрели,и въздуха цепят със демонский вик.Боят се обръща на смърт и на щик,героите наши като скали твърдижелязото срещат с железни си гърдии фърлят се с песни в свирепата сеч,като виждат харно, че умират веч...Но вълни по-нови от орди дивашкигълтат, потопяват орляка юнашки...Йоще миг - ще падне заветният хълм.Изведнъж Радецки пристигна със гръм.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,спомня тоз ден бурен, шуми и препращаславата му дивна като някой екот урва на урва и от век на век!© Иван ВазовЧестит празик, Българи:) Редактирано 3 Март, 2010 от eddy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zikofb 1 #24 Отговорено 3 Март, 2010 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 925 #25 Отговорено 3 Март, 2010 Честит празник! :) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
r16 24 #26 Отговорено 3 Март, 2010 Честит национален празник българи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ganchev 54 #27 Отговорено 3 Март, 2010 Честит празник, колеги! Нека не се чувстваме Българи само на този празник :) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lord_of_the_road 3 #28 Отговорено 3 Март, 2010 Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #29 Отговорено 3 Март, 2010 И днес йощ Балканът, щом буря зафаща, спомня тоз ден бурен, шуми и препраща славата му дивна като някой ек от урва на урва и от век на век! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fiend 89 #30 Отговорено 3 Март, 2010 Честит Празник, БЪЛГАРИ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goro 17 #31 Отговорено 3 Март, 2010 Честит празник на всички БЪЛГАРИ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_9977 39 #32 Отговорено 3 Март, 2010 Честит 3-ти Март на всички българи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pliushtadin 0 #33 Отговорено 3 Март, 2010 Честит празник НАРОДЕ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги 68 #34 Отговорено 3 Март, 2010 Честит 3-ти Март! Живи и Здрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kostadinov 0 #35 Отговорено 3 Март, 2010 Да ни е честит най-българския плазник Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FuckHonda 20 #36 Отговорено 3 Март, 2010 ЧЕСТИТО, на всички българи, които не се срамуват Това е България, Това е истинската реалност, тва е лицемерието и плода на управляващите, това е наглостта на българина, това е добротата на българина, че трае да ни мачкат турци, цигани и управленци! Това е България днес, утре и завинаги! Бъдете горди Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Prisoner 2 #37 Отговорено 3 Март, 2010 Честит празник на всички Българи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wildcats 11 #38 Отговорено 3 Март, 2010 Българио мила, земя на герои! Честит празник българи! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ian 54 #39 Отговорено 3 Март, 2010 Да ни е честит националният празник! Дано повече сънародници днес са си спомнили за "постоянните величини" в нашата история и минало като народ! За Паисий, за Левски, за Ботев, за опълченците... За тяхното дело. Дано повече хора са отделили време днес да разкажат на децата си (или на някое дете покрай тях) за миналото ни, свързано с днешната дата! За добрите, достойните и смелите хора, които са работили и отдали живота си за това днес да има България. Защото за да бъде страната ни по-добра, трябва да има добри хора, които да я направят такава - с ценности и морал, за които днес във вестниците и по телевизиите примери (почти) няма къде да се срещнат. Дано повече хора са си спомнили, че е имало каузи и "знаме", които са обединявали много българи в общо ДЕЛО! За да има повече вяра, че България е такава, каквато ние я правим. Знамето на Първа опълченска дружина (Оригинал, Национален военноисторически музей) Знамето на Втора опълченска дружина (Оригинал, Национален военноисторически музей) Знамето на Трета опълченска дружина (Самарското знаме) (Копие, Национален военноисторически музей) П.П. Знаете ли, че на 3 март (на НАЦИОНАЛНИЯ ни празник) НАЦИОНАЛНИЯТ ни исторически музей... НЕ работи!!? Не просто тази година не работи - всяка година не работи... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ma4o 11 #40 Отговорено 3 Март, 2010 Честит празник Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове