Jump to content
Lakomnik

Блъснаха ме и мен

Recommended Posts

Днес ми смляха хондичката тези които са от Стара загора знаят улицата от централна пиаца нагоре си карам по път с предимство и както карам и изведнаж от улицата на съда с периферното зрение виждам как вече врахлита една кола от горе ми и ме смля Мина през стопа се едно имаше знак за предимсвто слизам аз изнервен блъскам врати се засилвам и една баба ми се моли и ми вика "ама ти ли си с предимство" направо нямам думи какво да говоря :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно си здрав ,това е наи-важното радваи се ,ще си купиш по хубава хонда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно си здрав ,това е наи-важното радваи се ,ще си купиш по хубава хонда.

А и вратата ти се отваря.......значи не си смлян:unsure: Шегувам се пич. Не се ядосвай за железата,важното е ТИ да си ОК.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съболезнования за случката. Щом ти си добре, другото ще се оправи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Кофти колега,но станалото станало..Ако можеже да върнем нещата назад, нямаше да има катастрофи,блейки и пишман шофьори.Важното е както казаха колегите отгоре че на теб нищо ти няма.Другото е ламарина-оправя се,каско-маско.Ш.бано е че бабата както разбрах даже и не е разбрала че е в нарушение, ма има книжка.Мене оня дет' ме шибна преди време отзад хем беше виновен (щото не беше спазил дистанция),хем пък чак скача и беше много смел викайки - "-Що спираш толко рязко бе!!!",ма явно се уплаши като ме видя прасе 100 и кондурма кила да слизам от колата та поохлади страстите :unsure:.А някой беше казал че по закон НЕМАШ право да биеш тоя дето те е смачкал.Айде пак почнах да пиша простотий.Лека вечер.Успех с колата колега :unsure:

Редактирано от Wish

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Важното е че и двамата сте ОК.Иначе те разбирам прекрасно, 2 месеца бях без хондата.Пойелавам ти ваяко зло за добро - >> Нова и по хубава хонда

Редактирано от marto_1.8

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добре,че не са те размазали от към шофьорската страна. Мен преди 2 година така ме засече един,че ми се размъти мозъка :worthy: Ще я оправиш колега, важното е,че на теб ти няма нищо !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждате ли сега защо казвам, че добрият шофьор вижда какво ще му се случи след 3 секунди.Карал си по път с предимство.. Предимството ти сега е при тенекеджията.Карай.. Станалото станало. Не опрадавам никого. Дори и теб.Просто това да ти бъде за урок - оглеждайсе по 3 пъти, без значение по какъв път караш. Останал си жив и ще имаш тази възможност отново.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ехх моя любимец Ото :worthy: отново различен , и се кара на момчето защо той не вижда три секунди напред.. Ото моля ти се довечера на Ман Юнайтед , Барса пиши 3 секунди преди гола на Ман. че ми е много напрегнато. А иначе колега, наистина радвай се че нищо ти няма , коли - вестници..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ото, верно бе, отде ги измисляш тия. То ако така ще караме, всеки ще кара с 20 и да се озърта дали някой нарочно не го дебне да го блъсне, като на лунапарка. Иначе, колега, моите съболезнования. На тия дето казват "Ламарини, ще ги оправиш" не им пожелавам да им се случва. Вярно е, че животът и здравето са най-важни, но пък като се случи веднъж и вече си оживял и се замисляш, че тая катастрофа те връща 3-4 бона назад и с колко усилия са трупани тия парички за едното удоволствие да си караш хондичката... Гадно е, дано да имаш каско или бабичката гражданска, че да не се бъркаш ти. Дръж ни в течение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак ме емнахте. :worthy: На никого не се карам, нито пък му държа сметка. Предимството е "предимство" пред закона и застрахователите. Те нека те поломят, пък ти си имай предимство колкото си искаш.И да, особено на много малки кръстовища, където съм с предимство, минавам изключително внимателно. Да се ядосва койко толкото ще. 15 години ламарини не съм изправял, така че нещата са показателни си мисля.Колегата е жив и здрав. Остана само да си направи изводите за себе си.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oto моля ти се не говори така има неписани закони,човек да не казва голяма дума ,за това до сега какъв шофьор е, това трябва да се казва на 70 и като окичиш ключовете на колата някъде и кажеш аз повече няма да карам кола, до сега нямам катастрофа и бях много добър шофьор. с всички най- добри чувства, без да се заяждам го казвам , а и не знаем на какво кръстовище е станало това , според мен не е на кръстовище с равнозначни пътища и да кара с 20 да се огледа, има си кръстовища и кръстовища , още повече тея които са си от града си ги знаят и си става един навик у хората.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да оставим философските размисли настрана.Няма да е лошо колегата да сложи някакви снимки. Не вярвам да няма.Бих погледнал, защото ми е интересно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чукни на дърво че е бил малкия дявол.Ламарината ще я оправиш.Вчера блъснаха мой колега с нова кола по същия начин и смляха 2врати.Много от каращите не могат да карат, без значение на каква възраст са и колко стаж имат.Не е лошо да имаш опит и да се опитваш да предугаждаш кофти ситуациите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Ото, не дърпай дявола за опашката, че той няма работа, чукай на дърво и се радвай, че не ти се е случвало подобно нещо, но да кажеш че ти - защото си много печен шофьор си избегнал нещо.....Колега, ще се оправи колцата, не се тревожи, ти да си жив и здрав!p.s. Само този, който не кара и не се вози на кола е застрахован, да не го блъснат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лошото е че е бабе и не можеш да и теглиш 1 бой, но аз със сигурност щях да я съсипя поне от псувни. Съди я, кво като е бабка. Представям си мен така да ме изфраска някое бабе, със сигурност ще изяде поне 1 шамар, не ме ебе че е дърта, аз хондето си го гледам все едно ми е дете и изведнъж няква офца бам в мен. Колега, нема такива "то само ламарини, ше ги оправиш", оставяй я тая бабка за 2-3 години без пенсия и това е.Ебати аз се изнервих само като си представя тва да ми се случи, представям си кво ти е на теб

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

!!! Почти не успях да разбера дословно какво искаше да ми каже колегата Моно, но си отстоявам тезата, а тя е, че добър е онзи шофьор, който не попада в кофти ситуации. Пилене на гуми, дрифтове и прочие излишества са нищо повече от умения, които не те правят добър шофьор. Прочети какво пише под аватара и сам прецени в какво вярвам и в какво не вярвам.Умната, колеги. Пазете се. Наскоро погребах баба си - почти на 100 години беше жената. Само като видях кой копае дупки, кой ти развързва бинта от свързаните на скута ръце, кой ти слага капака... Какъв по-голям стимул от това, да бъдеш жив. Пазете се много и мислете. Ламарините после са най-малкия проблем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

със сигурност ще изяде поне 1 шамар

Ти си бил много зъл бе - ако ти удариш някой и ти хвърлят един хубав бой много добре ли ще е? ...или и ти си най-печения шофьор и досега не си се удрял и никога няма да се удариш... и кого да съди бре? - нали затова плащаме ГО, за да не ни съдят, а застрахователите да покрият щетите в такъв случай ...И по-спокойно със шамарите, че никога не се знае на какви ще налетиш.пс Колега чукай на дърво и дано я оправите колата, ако не - коли има много - най-важното е,че няма пострадали.пс2 ...всеки има право да се придвижва, независимо дали е добър шофьор или не - стига да спазва правилата, за да няма инциденти. Никой от нас не се е родил научен шофьор, така че проявете разбиране.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ме ебе кой е отсреща. А ако аз ударя някой и дойде да се разправя с мен, нали се сещаш, че аз нема да си стоя е така. ГО-то си е едно на ръка, ако иска може да я съди.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе кви шамари раздавате тука? когато всичко е само ламарини просто трябва разбиране и всичко се оправя, кво като удариш шамар, шамари може само ако нещо се опъва и спори че не е виновен и нещо от сорта, но ако човек си признае че е сбъркал , няма нужда да се правите на супермен !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ме ебе кой е отсреща. А ако аз ударя някой и дойде да се разправя с мен, нали се сещаш, че аз нема да си стоя е така. ГО-то си е едно на ръка, ако иска може да я съди.

Е това вече са откровенни глупости .Аз по твойта логика преди два месеца като ме удари една мома от ляво , трябваше да я спукам от бой ли ?Момичето неопитно, коли паркирани дето могат и няма видимост и не познава района.Беше толкова уплашена, че щеше да припадне. Даже и купувах чай да се освести.Направо бях бесен нова кола на 5000 км и отнесена предница и все пак се държах нормално,защото нервите няма да върнат времето назад.Просто изчакахме КАТ и после застрахователи , сервизи ...Неприятно но няма как. Случвало ми се е преди години аз да съм виновен за лека катастрофа и човека от другата страна тогава се държа нормално и човешки.Тогава застраховки нямаше и му платих калник и фар в брой. Всичко приключи разумно и това е.И така трябва да бъдеайде мир

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Стара Загора има много коварни кръстовища без видимост и дори и да се оглежда пак незнае каде изневиделица може да му изкочи нещо. А оглеждането изобщо не е фактор, който може да те спаси от ситуация, аз нали се оглеждам, ей така с оглеждане при тръгване на зелено от светофар, колата в ляво ти скрива видимоста и в средата на кръстовището скача на спирачките и в следващата стотна от секундата се забива в теб кола и от това положение спасение няма.После за мой късмет на оная заспала квачка гражданската ми покри ремонта на 95,5 процента.Колега бъди благодарен, че си жив и здрав и прави мили очи на застрахователите да ти платят повече.Най-вероятно ще плащат по експертна оценка, швакитата от които работят са стари с все още скъпите японски части и имаш шанс да ти платят много добре, а ако имаш посукване в копето можеш да претендираш за тотална щета и да ти плащат цялата кола, те после ще си търсят парите от оная по съдебен ред и не трябва да им пука колко ще платят.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

но си отстоявам тезата, а тя е, че добър е онзи шофьор, който не попада в кофти ситуации.

И как? наемаш врачка? Гледаш 30сек напред в бъдещето и там виждаш че както си пресичаш на зелено от пряката ще изхвърчи кола и ще те удари?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вместо GPS в централната конзола съм си вградил кристално кълбо !!! Имаше ли сарказъм или просто недоумяваш как е възможно да не попадаш в центъра на белята?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като си стоиш в къщи и се оглеждаш през прозореца кой простак иска да те блъсне

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и двете - просто защото няма начин да предвидиш всеки възможен начен някой да се тресне в тебе.Излъгах - има.Стоиш си в къщи или ползваш градски транспорт.Колегата все пак важното е жив и здрав, дано застрахователите му платят колкото си трябва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

оставете го Ото той 3 секунди напред вижда. (както сам каза) просто ми е смешно човек да се самоизтъква и да продължава да твърди че "добрия" шофьор няма шанс да попадне в кофти ситуация.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Криворазбраната цивилизация е така. Всеки чете кой какво му скимне и после си го интерпретира както може и както му изнася.Нещата до голяма степен могат да бъдат избегнати, без да седиш у вас или да ползваш градски транспорт. При второто също няма гаранция.Като спазваш дистанция и се оглеждаш достатъчно... Като не се доверяваш на знаци и светофари... Тогава ставаш добър шофьор. Да, Станчев, колкото и да се дразниш, минавам за добър шофьор. И стажът стаж, и километрите километри. На пътя съм параноик и това ме спасява. Не виждам нищо неприлично или нередно в това, да се огледам отдалече за враждебно напредващи обекти, когато аз преминавам на зелено. Или пък да забавя скоростта до безопасно ниска на малки регулирани със знаци или нерегулирани кръстовища. Не вярвам на знаци и светофари. Не си правя засечки от Варна до Смолян, за да се хваля после във форума. Оцелявам в джунглата. Засега успешно.Не виждам какъв ви е проблема в момента. Всеки може да попадне в ПТП, в което почти 100% вина имат всички участници. Призив към пострадалия колега да пльосне няколко снимки да гледаме.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ото, като цяло те покрепях в тази тема и до голяма степен бях съгласен с тебем, но криворазбраната цивилизация видимо и при тебе съществува...ти също четеш каквото ти скимне и си го интерпретираш.мисля че ме разбра за какво ти говоря пич.харесвам мненията ти и уважавам това което пишеш.моля те, не ми отговаряй ако си ме разбрал.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колегиМного безмислен спор: според мен нещата се случват или не се случват (и не могат да бъдат избегнати).Не мога да се съглася (попадал съм и на по- големи безмислици, но тази е върха) с колегата Ото, който написа: ''Не вярвам на знаци и светофари''- ами по тази логика дайте да ги махнем всички знаци и светофари, и да изгорим/забраним Правилника за движение по пътищата.Колкото на по- високо летиш, толкова от по- високо падаш.Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на два пъти малко преди да навляза в кръстовище (около 15-20метра, може и да се лъжа-око човешко) , с 50км. и насреща движещ автобус пресичащ ми пътя с предимство ОЧЕВИДНО нямащ намерение и желание да ме пусне , решава да си продължи по неговия си път без предимство и то навлизащ с скорост, тогава изпадам в момент на ОЦВЕТЯВАНЕ на косите в бяло следствие на адреналина от осъзнаващата опасна обстановка !!! та от такива идиоти съм на принципа път с предимство ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се огледай от възможните опасни посоки , нищо няма да ми стане (няма да ми се счупи врата) но ако не се огледам може и да се счупи врата. Изводите самички . Безаварийно на всички !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на два пъти малко преди да навляза в кръстовище (около 15-20метра, може и да се лъжа-око човешко) , с 50км. и насреща движещ автобус пресичащ ми пътя с предимство ОЧЕВИДНО нямащ намерение и желание да ме пусне , решава да си продължи по неговия си път без предимство и то навлизащ с скорост, тогава изпадам в момент на ОЦВЕТЯВАНЕ на косите в бяло следствие на адреналина от осъзнаващата опасна обстановка !!! та от такива идиоти съм на принципа път с предимство ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се огледай от възможните опасни посоки , нищо няма да ми стане (няма да ми се счупи врата) но ако не се огледам може и да се счупи врата. Изводите самички . Безаварийно на всички !

Огледах се колега ама тая врахлетя с 40 + - от стопа ..... никва реакция неможе да направиш

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

ЕЙЙЙЙ,има ли тема която да не сте превърнали в спор и мерене на пишки?Човека е споделил какво му се е случило.Кофти е,особено когато нямаш вина.Винаги карам бавно в града с много изострено внимание.Очаквам от всички около мен неадекватни реакции защото ги виждам в изобилие.Последния път когато навика да карам внимателно през кръстовища МАКАР че съм на път с предимство ме спаси от катастрофа преди около месец.Един чичо с побелели коси с една червена Астра комби просто освен че не спря,ами и мина с пълна газ на стоп и успя да пресече пътя само щото ударих спирачки и карах бавно.Не знам,преди години може би бих го подгонил и като го стигна да му вкарам един през прозореца.Сега вече си мисля че няма смисъл от тия неща.Само се прекръстихме и продължих.Карайте умно и МНОГО внимателно,за да сведете риска до минимум.Никой не е застрахован.Но това не е оправдание да се кара през просото.

Редактирано от MAD DOG

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колегиМного безмислен спор: според мен нещата се случват или не се случват (и не могат да бъдат избегнати).Не мога да се съглася (попадал съм и на по- големи безмислици, но тази е върха) с колегата Ото, който написа: ''Не вярвам на знаци и светофари''- ами по тази логика дайте да ги махнем всички знаци и светофари, и да изгорим/забраним Правилника за движение по пътищата.Колкото на по- високо летиш, толкова от по- високо падаш.Поздрави

Между "Не вярвам на знаци и сфетофари" и "Не вярвам в знаци и светофари" моя милост открива не малка разлика.Всичко, което се опитвах да обясня с наглед прости думи беше, че предоверяването води до проблеми. И поради това винаги, когато имам предимство, ГЛЕДАМ и СЛУШАМ! За неразбралите колеги пак ще го напиша - предимството обикновено се заплаща. Несъобразяването с него - също.Голям проблем направихте от прекалената ми бдителност, съчетана с голяма доза мнителност. Такъв съм!Извинявам се, ако някого съм засегнал, обидил, подценил или надценил.И пак казвам - една допълнителна проверка, когато пресичаме кръстовище на зелено, никому няма да е излишна. Туко виж сме спасили живота и на този, на когото не му пука.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Лошото е че е бабе и не можеш да и теглиш 1 бой, но аз със сигурност щях да я съсипя поне от псувни. Съди я, кво като е бабка. Представям си мен така да ме изфраска някое бабе, със сигурност ще изяде поне 1 шамар, не ме ебе че е дърта, аз хондето си го гледам все едно ми е дете и изведнъж няква офца бам в мен. Колега, нема такива "то само ламарини, ше ги оправиш", оставяй я тая бабка за 2-3 години без пенсия и това е.Ебати аз се изнервих само като си представя тва да ми се случи, представям си кво ти е на теб

Брао бате ти си ного зъл ... голем си пич ... мацките се кефят, а балъците завиждат нале ? требе поиче, като тебе, да има ... кефиш ма ща чукам :hondarulez: Редактирано от chavdu

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

''Не вярвам на знаци и светофари''- ами по тази логика дайте да ги махнем всички знаци и светофари, и да изгорим/забраним Правилника за движение по пътищата.

Аз живея в такъв град, някой ако е ходил до Кушадасъ на екскурзия и е минавал през Измир знае за какво става въпрос. До 8 секунди след светването на червеното още се изнизват коли от кръстовището, пешеходците (включително бабички на по 60 години) пресичат от нисък старт на спринт, обикновено не на пешеходната пътека, там и без това никой няма да ги пусне. Шофьорите тук са чували думичките "предимство", "пешеходна пътека", "мигач (пътепоказател)". Какво, обаче означават никой няма представа. Всеки се движи където си иска и както си иска и катастрофите са голяма рядкост, защото всеки се пази и е нащрек. Вярно е, че не карат със 30, по-скоро със 130, обаче много внимават кой откъде идва. И аз даже се научих да карам така и видях, че не е опасно, защото в България ако отнема на някой предимство и е на 10 м от мен най-вероятно ще ме връхлети, а тук знам, че са нащрек и ще скочат на спирачките. Така че Ото донякъде е прав. ПС. Най-интересното е как се сигнализира за маневра. Най-често се подава пръстче през прозореца в посока на маневрата и след една десетохилядна от секундата последва и самата маневра.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

''Не вярвам на знаци и светофари''- ами по тази логика дайте да ги махнем всички знаци и светофари, и да изгорим/забраним Правилника за движение по пътищата.

Аз живея в такъв град, някой ако е ходил до Кушадасъ на екскурзия и е минавал през Измир знае за какво става въпрос. До 8 секунди след светването на червеното още се изнизват коли от кръстовището, пешеходците (включително бабички на по 60 години) пресичат от нисък старт на спринт, обикновено не на пешеходната пътека, там и без това никой няма да ги пусне. Шофьорите тук са чували думичките "предимство", "пешеходна пътека", "мигач (пътепоказател)". Какво, обаче означават никой няма представа. Всеки се движи където си иска и както си иска и катастрофите са голяма рядкост, защото всеки се пази и е нащрек. Вярно е, че не карат със 30, по-скоро със 130, обаче много внимават кой откъде идва. И аз даже се научих да карам така и видях, че не е опасно, защото в България ако отнема на някой предимство и е на 10 м от мен най-вероятно ще ме връхлети, а тук знам, че са нащрек и ще скочат на спирачките. Така че Ото донякъде е прав. ПС. Най-интересното е как се сигнализира за маневра. Най-често се подава пръстче през прозореца в посока на маневрата и след една десетохилядна от секундата последва и самата маневра.
Прав е колегата имал съм "нещастието" два пъти да карам из Истамбул . Движат из града със 120 + на метър два дистанция и всички табели (ако има) са само на Турски , а града е дълъг 150 км и всеки квартал е като град по нашите представи. Направо ужас. Ама сигурно се свиква :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свиква се. И даже е по-добре. Беше ми много чудно колегите германци как свикват, като знам тамошната организация на движението. Веднъж го питах един, а той ми отговори: "То е много лесно, тук няма правила."

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахахахаха.Хехеееее.Ей ама голяма дискусия.Ок колега Ото.Аз съм шофьор от 11 години.Лично съм имал 2 слаби и една доста сериозна катастрофа и винаги са били по мое невнимание.Ти понеже си много внимателен,аз ще ти дам един пример:Седиш си на кръстовището и някой те блъска отзад!!!предвиди го!Нали си добър шофьор?Избегна ли го?Всичко си е късмет и каквото ти е писано.Поздрави на всички и карайте умната :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ото, моля те не отговаряй плс, дай да сложим края вече.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...