Jump to content
rockDrive

Prelude 5

Recommended Posts

Проблема е, че не ме кефи цвета. Падам си по JDM Style...ако се сещаш накъде бия:rolleyes:

Редактирано от rockDrive

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, имам голям проблем с джантите с които се сдобих. След дълго търсене на правилния дизайн и супер редкия размер 4по114 най-найкрая си купих едни. Борбет 17по8 ет35 свалени от прелюд 4. Монтирах ги на колата без гума за да убедя че ще изпълнят калника добре и вижте какво стана:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Много ме притеснява че ще опират калниците и сега ме е страх да дам една кофа пари за гуми. Кажете кво да правя, дали след като легне колата няма да се прибере горната част навътре. Щото сега се вижда как долната част на джантата е по-навътре. Другото което ме успокоява, че като сложа понижаващите пружини, ще се втвърди окачването и няма да сгъва толкова много че да опират гумите в калниците. Отделно незнам до колко ще е красиво да стърчат навън. Размерите на гуми на които съм се спрял са 235/40/17 отзад и 205/45/17 отпред. Ама като гледам на къде вървят нещата май ще е по-добре да сложа по тънка гума за да се скоси малко по ръбовете.

Дайте съвет...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо ново . За хонда ти трябва 45 офсет . Затова така седят :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готин колкото и да се приберат гумите навътре като пуснеш колата,като минеш през легнал полицай или качиш някой отзаде преполагам ,че ще застърже гумата! Предполагам никак не е приятно да изсипеш една шапка пари за гуми и да им е.... мамата!

Предполагам,трябва да се получи нещо такова със по тесни гуми,нещо като на това голфче--->

То по принцип на голфетките,маняците слагат по тесни гуми отколкото събира джантата,ефекта е доста готин! Във краен случай,ако имаш проблеми или сменяш джантите или раздуваш калници,но предполагам ,че така както си сега нема да можеш да караш!

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш някой приятел с такива джанти и гуми бягай да ги пробваш.Дори да е малко по надалеч.Пусни една тема в тунинг че търсиш някой да помогне и да му пробваш джантите.Може и да намериш някой да се навие.Иначе ако имаш излишни пари давай.Ако бяха за 16 можех да помогна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хубаво стои с по-тесни гуми, ама смятай, че навсякъде застъргваш борда на джантите, всеки бордюр, дупка, камък и квото се сетиш и след месец-два са кенеф

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега джантите са много добри и ще застанат на колатa както подобава.... слагаш им едни гуми 205/40/17 и си готов, а когато колата се смъкне в горния край леко ще се приберат джантите и няма да имаш проблеми... Тя колата е създадена за такива джанти !!!

ето малко снимки на 4 ген с джанти девятки (виж на третата снимка как са пребрани леко в горния край):

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Редактирано от ManiaK

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

205/40/17 са 19мм по малки от оригиналния размер, а 205/40/17 са +1мм

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

205/40/17 са 19мм по малки от оригиналния размер, а 205/40/17 са +1мм

Ъ-ъ-ъ-ъ... ?!?!? :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе колата е хубава , проекта върви красиво .... няма нужда да правиш цигании. Имаш 2 варианта - да си раздуеш калниците , което ... не е ясно колко е за препоръчване и колко качествено ще стане. Вторият е просто да си намериш правилни джанти . Това дето го коментирате с тесни гуми на широки джанти не е с цел да не опират , а по-малко да се кълчат . Колко има смисъл от него на практика ... не съм съвсем сигурен :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ръсти за една година търсене това са прървите джанти 4по114 които да ми харесат. Хич не ми се иска да ги продавам и да търся нови....много кофтииначе си прав, че това е най-чистия вариант. Между другото 8инча са 205мм. С гума 205 няма да стои много разкрачена гумата и не мисля, че ще стане цигания. Днес обиколих 3-4 гумаджийници ама никаде няма такава гума да тествам. Ако на някой колега му се намират някакви стари гуми с размер 205/45/17 моля да помогне! И една гума ще свърши работа.Няма да се откажа толко лесно!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я виж по-добре, на 8J, каква гума ляга:

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако на някой колега му се намират някакви стари гуми с размер 205/45/17 моля да помогне! И една гума ще свърши работа.Няма да се откажа толко лесно!

Готово колега, само звънни утре и са твой. 2 гуми 205/45/17. Не стават за каране (граифера им е на ограничителя), но колкото за проба ще ти свършат работа :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно голямо благодаря на Wardog. Свършихме чудесна работа днес.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми покажи документалния материал тогава. BTW на 4 ген по широки джанти и гуми по и ходят щото са и по раздути калниците по принцип.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Пробвахме с гуми 215/40. Отпред как ли не я кълчихме не опря хич. Отзад е малко по-деликатна ситуацията...при минаване през легнал полицай малко по-бързо и при обратен завой с много газ на първа маааалко закача, но малко. С една идея по твърди пружини от стоковите няма да имам никакъв проблем. Другата седмица ще ги монтирам и пак ще правя тестове. Сега по-лошото е, че трябват спешно кинти за Yokohama ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно голямо благодаря на Wardog. Свършихме чудесна работа днес.

Моля моля, пак заповядай ;). Нали затова сме колегите... ако ние не си помагаме, кой!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Екстра е колата. Чакаме снимки с 17'ките.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе то няма нищо лошо да е с тесни гуми на широка джанта . Въпроса е дали това само по себе си ще реши проблема с опирането.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е, че не ме кефи цвета. Падам си по JDM Style...ако се сещаш накъде бия:P

Не искам да прозвучи зле, прелюда кефи много, но с тези модификации отпред, намръщване и ангелски работи някак си не се връзва грам с JDM style. Поздрави.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е, че не ме кефи цвета. Падам си по JDM Style...ако се сещаш накъде бия:)

Не искам да прозвучи зле, прелюда кефи много, но с тези модификации отпред, намръщване и ангелски работи някак си не се връзва грам с JDM style. Поздрави.
Пак ще си говорим... още малко остана и ще видите зверу :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако в крайна сметка стане спеч с джантите и опирането :( нашата фирма и за това има решение, но ще ти кажа друг път :DПредната джанта много повече ли излиза от задната?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Визуално няма голяма разлика, по интерестното е, че предното колело не упира грам със стоковото окачване, докато задното леко опира при минаване през легнал полицай с 5км/ч. Със сините пружини тоя проблем ще отпадне надявам се.Какво е твоето решение?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдааа,ще отпадне.Спираш и тогава преминаваш :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги, има още много работа по външния вид, но не се сдържах да пусна тези два снимки....чак смешно ми става...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кефи - много добре е станала. Пусни още някоя снимка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е повече от страхотна,изчистена и без излишни брони и т.н,евалата..преди седмица две те видях на Витошка и Южен Парк и е така гледах :hondarulez: Бяла перла ли е цвета или е чисто?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Перла е. Ще направя по-стабилна фотосесия като я довърша, че сега едната ми броня е малко увиснала и има други дребни забележки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не можах да те видя на националната да те поздравя за прекрасният проект. Колага найстина изглеждаше супер добре! Я сподели с какви диоди са ти ринговете защото светеха мега мощно!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Не са диоди, това е газоразрядно с инертен газ и би трябвало да пали с инвертор според мен. Поздрави ти ми беше фаворита.

Редактирано от Stefan Milev

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

баааа, и от къде се продават такива рингове? Ebay??

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега брао :hondarulez: Това според мен е наи-добрия тунинг за 5 ген.Нито е претруфена,нито цигании има.Видях те на националната и колата е много смръщена,евала :angry: Поздрави :zen:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Националната ти казах и сега пак ще го кажа(напиша) за мен това е най-якия прелюд 5та.Адски яко изглежда колата просто е уникална :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уникален прелюд брат!Беше страхотен и сив, но бяла перла направо изкърти де що има мивки!Изчистена, прекрасна работа направена с вкус!Айде слагай и нещо яко под капака :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НАЙ-КРАСИВИЯ ПРЕЛЮД ;) Време е вече да пускаш тема и в раздел ПРОЕКТИ :rolleyes: стига с тези оптики ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено много ми хареса колата!Браво!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-красивият прелюд 5 ген, който съм виждал! Много ми допада как си направил предните фарове, просто жестоко изглежда!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега поздравления за уникалния прелюд ;):):) Ако можеш качи още снимки че ми стана много интересно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...