Христо Цвятков 0 #1 Публикувано 31 Юли (Редактирано) Здравейте! Моля да ме извините ако повтарям темата и за лаишките въпроси! Имам нужда от малко помощ и мнение от хора, които са се сблъсквали с подобен проблем. Колата е Honda CR-V III (RE6) 2.2 i-CTDi 4WD, 2007 г., ръчни скорости, десен волан. Майсторът (с който си говорих само по телефона и със снимки) ми каза, че съм скъсал полуоска и че е нужно да се смени цялата, а до колкото се информирах до сега, има доста чарколяк в тази част... Дори, на мой въпрос в OLX към човек, който продава CR-V на части, получих две цени, в зависимост от това дали е със или без пръта с висящия лагер, а аз въобще не съм наясно какво ми трябва... Според майсторът, трябва да се смени цялата полуоска, та и от там ми идват и въпросите сега към вас - какво по дяволите трябва да си купя? Прилагам снимка на въпросната счупена част (и знам, че е много ръждата). Може ли някой, който е по-запознат, да каже: По тази снимка вижда ли се какво точно съм счупил? Според вас сменя ли се в този случай само каре, или трябва цялата полуоска? Ако е полуоска, разумно ли е да търся втора употреба и как да разбера че е читава (има автоморги, които дават гаранция - четох обява на "LSG Auto" ако някой може да сподели мнение ѝ за тях), че е читава? Предполагам, че нова ще струва купчина пари... Каква е ориентировъчната разумна цена за употребявана оригинална полуоска или за каре? Ще съм благодарен за всякакви мнения и съвети! Благодаря предварително! Редактирано 31 Юли от Христо Цвятков Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 288 #2 Отговорено 31 Юли Според мен цялата полуоска се сменя и то само с оригинална - около 1000евро, може и по-вече да е. По евтина от тука трудно ще намериш: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 349 #3 Отговорено 31 Юли Ако каретата са ти здрави си вземи втора ръка полуоска,без ръжда .Автърмаркет.....ще има после тема за вибрации Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1556 #4 Отговорено 1 Август (Редактирано) На 31.07.2026 г. at 14:14, Христо Цвятков написа: Здравейте! Моля да ме извините ако повтарям темата и за лаишките въпроси! Имам нужда от малко помощ и мнение от хора, които са се сблъсквали с подобен проблем. Колата е Honda Каква е ориентировъчната разумна цена за употребявана оригинална полуоска или за каре? Ще съм благодарен за всякакви мнения и съвети! Благодаря предварително! https://www.facebook.com/share/r/1BwqczgZdb/ Редактирано 1 Август от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gich 5 #5 Отговорено 1 Август Това не е ли опорния лагер /висящото каре/ на дългата полуоска? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1212 #6 Отговорено 1 Август Скъсал си прът, ако каретата са здрави, може да пратиш поздрави на майстора. Ако твоите карета са здрави, вземи някоя изтърбушена със здрав прът и "майстора" ти да ти смени 2-те карета и да си в играта за ден работа. Ако има и други технически проблеми покрай полувала, това е друго. Нов оригиналн се налага обикновенно най-вече заради вътрешните карета, те са специфичните и афтърмаркет не са добри. Външните биват и се намират лесно. Разгембени полувалове има много по моргите, просто да ти пратят от такава кола като твоята и съвет, мерят се една до друга 2-те ( макар и счупена едната ), да се види и дължината, че историята помни интересни неща от "уж" еднакви коли Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gecata1059 51 #7 Отговорено 2 Август Чупил съм полуоска на Црв 1 под същия тампон. Там гният. Взех нов прът на Фебест произведен в Китай. Не помня точно но сигурно мина 50 хил. преди да я продам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Христо Цвятков 0 #8 Отговорено понеделник в 07:06 Благодаря много за отговорите и разясненията! Май ми се изясниха някои неща... Доколкото разбирам, май най-разумното е първо да сваля счупената полуоска, да се види в какво състояние са двете карета и чак тогава да търся какво да купувам. Ако каретата са здрави, вариантът да намеря само здрав прът/употребявана полуоска и да прехвърля моите карета ми звучи доста по-разумно. Предполагам, че е добре и старата полуоска да е свалена, за да мога да сравня дължина, шлици и захващане с тази, която ще купувам, особено понеже колата е с десен волан? Правилно ли съм разбрал, че не е добра идея да поръчвам друга полуоска, преди да сваля тази и да установим точно какво от нея може да се използва? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milenjs 34 #9 Отговорено вторник в 20:12 Няма какво да се чудиш, тя направо ти е свалена вече, издърпай двете карета. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове