IvayloS 7 #1 Публикувано събота в 20:14 Здравейте колеги, имам проблем с късите светлини. Свтят много слабо, а опитах всичко. Смених крушките, ходих на реглаж на фаровете и ги полирах, но ефект няма. Както се вика все едно съм с църковни свещи. Моля ако някой се е сблъсквал с това да ми каже как си е оправил проблема. Също така ако има нужда от рециклиране на фаровете, ако може да ми препоръчате добър сервиз, на който да ги пратя ще съм ви благодарен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 346 #2 Отговорено събота в 20:41 Седмицата си е известна със слаби къси. Тук маниаците ще наскачат да ти препоръчват разни скъпи крушки, LED и подобни... В Англия, на моята седмица, преди години, ги оправих така: - отваряш отзад капака, махаш крушката. - дълга пръчица, около педя (използвах квадратна, от знаменце). - на върха слагаш топчица памук, около 2см, който увиваш с парченце плат и назад завързваш с тел здраво, да не падне. - потопяваш в спирт, изопропанол, или подобно. - бъркаш и почистваш лупата отвътре... При мен имаше ефект. Ако няма, трябва сваляне на фара, разглобяване, с нагряване по ръба с горещ въздух и разлепване... Това не съм правил, но съм гледал видеа, по- сръчни са го правили... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IvayloS 7 #3 Отговорено събота в 21:01 2 minutes ago, JapCar said: Седмицата си е известна със слаби къси. Тук маниаците ще наскачат да ти препоръчват разни скъпи крушки, LED и подобни... В Англия, на моята седмица, преди години, ги оправих така: - отваряш отзад капака, махаш крушката. - дълга пръчица, около педя (използвах квадратна, от знаменце). - на върха слагаш топчица памук, около 2см, който увиваш с парченце плат и назад завързваш с тел здраво, да не падне. - потопяваш в спирт, изопропанол, или подобно. - бъркаш и почистваш лупата отвътре... При мен имаше ефект. Ако няма, трябва сваляне на фара, разглобяване, с нагряване по ръба с горещ въздух и разлепване... Това не съм правил, но съм гледал видеа, по- сръчни са го правили... Благодаря ти, за отговора утре вечер ще споделя дали има промяна 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 346 #4 Отговорено събота в 21:14 преди 10 минути, IvayloS написа: ...утре вечер ще споделя дали има промяна Опитай първо на единия и вечерта, на стена, провери, дали има разлика, за да видиш има ли ефект... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 64 #5 Отговорено неделя в 03:57 Имаше една мн хубава тема преди,за късите, при мен беше такова- крушките бяха завъртяни обратно,и рефлектора не може да разпръсне светлината..Та не е изключен и тоя вариант, трябва да са така: 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IvayloS 7 #6 Отговорено неделя в 10:11 6 hours ago, Oilgerm said: Имаше една мн хубава тема преди,за късите, при мен беше такова- крушките бяха завъртяни обратно,и рефлектора не може да разпръсне светлината..Та не е изключен и тоя вариант, трябва да са така: Да аз четох в друга тема за това, че може да е обърната, но проверих и не е. Благодаря все пак за съвета Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 187 #7 Отговорено неделя в 17:38 Почти съм сигурен, че са изгорели рефлекторите и с почистване на лупата, ефектът ще е малък. Тук съм описал как си реших проблема. От тогава нямам дерт и фаровете светят много добре. В края на темата има телефон на едни хора в Плевен. Занимават се с рециклиране, но не съм сигурен дали е актуален още. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 57 #8 Отговорено преди 18 часа След рециклиране на рефлекторите и аз вече 5 години съм щастлив по тъмното. Не си мислете, че тези фарове са вечни. Също е важно да спомена, че ако имаш дневни в мигачите, забавяш значително много изгарянето на рефлекторите и най-вероятно никога няма да го повториш това упражнение. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 187 #9 Отговорено преди 9 часа 8 hours ago, smirky said: дневни в мигачите Да, ама не всички са с фейслифт-а И за нас има решение де - едно модулче и дългите на 30%, вършат работата. Не е толкова елегантно, но работи. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 214 #10 Отговорено преди 8 часа (Редактирано) Моите дълги са настроени даже на 20% и си е перфе за дневни Аз съм с фейс и късно разбрах за това с мигачите. Пък сега вече не ми се преправя пак Редактирано преди 8 часа от Г.Писаров 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7216 #11 Отговорено преди 8 часа От ДРЛ с двусекционни крушки в мигачите има смисъл, само ако на дългите си с ЛЕД. Иначе и аз бях като теб на 2 Акорда и сега пак така на Ледженда - няма драма. Моите са на 40%, че по-слабо ми жълтеят. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IvayloS 7 #12 Отговорено преди 7 часа On 2/8/2026 at 7:38 PM, I_Yordanov said: Почти съм сигурен, че са изгорели рефлекторите и с почистване на лупата, ефектът ще е малък. Тук съм описал как си реших проблема. От тогава нямам дерт и фаровете светят много добре. В края на темата има телефон на едни хора в Плевен. Занимават се с рециклиране, но не съм сигурен дали е актуален още. Може ли телефонният номер за връзка? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IvayloS 7 #13 Отговорено преди 7 часа 10 hours ago, smirky said: След рециклиране на рефлекторите и аз вече 5 години съм щастлив по тъмното. Не си мислете, че тези фарове са вечни. Също е важно да спомена, че ако имаш дневни в мигачите, забавяш значително много изгарянето на рефлекторите и най-вероятно никога няма да го повториш това упражнение. Нямам дневни във мигачите,но ако е по-добре за запазване на рефлекторите след рециклиране ще го направя. Има ли форум по темата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 187 #14 Отговорено преди 6 часа Телефона го има в темата, която линкнах - последното мнение. Ако питаш за тези в Плевен де. За дневни светлини: тук и тук Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 346 #15 Отговорено преди 6 часа преди 10 минути, I_Yordanov написа: Ако питаш за тези в Плевен де. Аз съм от Плевен, та къде се намират? Да не е из селата наоколо? Не, че ми трябва, само информативно... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове