Jump to content

Recommended Posts

Здравейте банда!

Първа зима ми е с джипката. CR-V 4 2013 2.0 155 автомат. С големите студове дойдоха и типичните за това проблеми... стъргане на лед, умиране на "тръгнали" акумулатори и пързаляне и тн.. 😁

Тов,а което най-малко очаквах от Хондата, обаче е да не топли. Или по точно , трудно да загрява и достига работна температура.

Маршрута ми е по 10км 25 минути и преди да паднат температурите под нулата стрелката стигаше средата след до макс. 10 минути. Сега обаче на -10 изобщо не достига средата и парното не духа толкова топло колкото трябва. (Съдя по Аудито ми 2.8 бензин, което прави сауна и също загрява за 10мин до 90гр, независимо от околната температура). Трябва да я юркам с повече газ или да минат поне 30 минути за да вдигне температура.

По пътя на логиката се осъмних в термостата...

Направих проверка с ОБД и следих температурата на маркучите. Горния дебел маркуч се стопля заедно с покачването на температурата на двигателя.

Долния е постоянно студен.. 😲 Чак след като мине 80 гр. по ОБД (слизам отварям капака и проверявам долния дебел маркуч) и започва са се топли и той

Това не означава ли, че термостата си работи отлично? 🤔

Отделно кранчето на маркуча към парното си е отворено на макс и си работи клапата със жилото .

Антифриза е сменен Октомври 2025 с 1:1 концентрат-вода син антифриз по спецификация Honda 0L999-9011. 

Някакви идеи?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...