jt26 77 #1 Публикувано 27 Януари Колеги, пускам темата, тъй като по някаква причина, търсачката на форума отказва да ми открие подобна тема. Не намира тема дори с думата хонда, ебаси! Как да е. Колата беше би ксенон. Късите приключиха преди 3 години. Смених ги с осрам лед. Не е кой знае какво, а уж добри. Сега изгоря и дълга светлина. И като съм свикнал добрата видимост на ксенона се чудя какво и как сложа за да има конкурентност. Пак лед, да се моля да открия добър ксенон на приемлива цена. Що ли? Приемам споделен опит, практика, съвети и т.н. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7307 #2 Отговорено 27 Януари Имаше добри теми, но търсачката отдавна не работи. Съвети за търсене в сегашното положение от колегата @Mandalorian 1. Google и др. - пише се ключова дума и след нея " site:forums.hondabg.com " 2. "Find in page" (Ctrl + F) функцията на браузъра - пише се ключова дума и почваш да сменяш страниците на модела докато не излезе нещо в заглавията из темите. Първобитно и отнемащо време, но работи. Специфични теми си излизат направо с единствен резултат към форума, ама трЯа да се сети човек точно какво е било заглавието. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7307 #3 Отговорено 27 Януари (Редактирано) Защо постът ми е скрит? Не разбирам тая функция??? Редактирано 27 Януари от Honda_Z Уцелил си някоя ключова дума, която съм заложил като филтър за одобрение на мнение. Ботове ни нападат... какво да правиш... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venkostanev 35 #4 Отговорено 27 Януари (Редактирано) Аз съм заложил на този модел.https://fenix-light.bg/2br-osram-h7-ledriving-hl-67210cw-14w-12v-24v-px26d-fs2.html.От2021г. колата е със 4бр. такива за къси и дълги и резултата не е никак лош.Камиона ми е със същите 12V/24V.Тогава бяха със 1г.гаранция .Сега не знам.Закупил съм ги от Тех-Ко.Цената беше доста по-ниска. Редактирано 27 Януари от venkostanev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venkostanev 35 #5 Отговорено 27 Януари При поява на грешка на бордовия компютър (на някои автомобили,не на всички) се изисква допълнително поставяне на CANBUS контрол(товарно съпротивление).При моя няма този проблем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milbor2 42 #6 Отговорено 27 Януари Преди 4 часа, ceco_accord написа: Имаше добри теми, но търсачката отдавна не работи. Съвети за търсене в сегашното положение от колегата @Mandalorian 1. Google и др. - пише се ключова дума и след нея " site:forums.hondabg.com " 2. "Find in page" (Ctrl + F) функцията на браузъра - пише се ключова дума и почваш да сменяш страниците на модела докато не излезе нещо в заглавията из темите. Първобитно и отнемащо време, но работи. Специфични теми си излизат направо с единствен резултат към форума, ама трЯа да се сети човек точно какво е било заглавието. няма ли скоро да се оправи търсачката във форума Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jt26 77 #7 Отговорено 28 Януари Не е реклама!!! Гледам тези опции https://www.osram.bg/nbled/ Май са второ поколение на тези, които си сложил. Интересното е, че имат 100 % разлика в цената на някои места!? Бай дъ уей - нали h7 трябва да гледам? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasjo 36 #8 Отговорено 28 Януари В списъка с одобрени автомобили на Osram има само една генерация на Jazz 2013-2018 и това е. Нито един Accord, Civic, CR-V или нещо друго. Може за България да няма проблем, нямам представа, как ще мине преглед и дали КАТ правят проблеми. Само Н11 е одобрена за всички марки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 37 #9 Отговорено 29 Януари От както сложих на моята каляска лед крушки на Фарове Лайф https://farovelife.com/produkt/n19-gen2-h1/ нямам никакви ядове - стана ден пред колата и вече трета година ги карам. Имат и Лед системи за коли с фабричен ксенон. Преди това се отрепах да сменям халогенни крушки на Osram Nigh Breaker и Nigh Vision. Повече от година (даже и това е много) не карат. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jt26 77 #10 Отговорено 29 Януари Колега, тези 90 вата не са ли голяма консумация!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 37 #11 Отговорено 29 Януари Напротив - понижена консумация са. Оригиналните крушки са 2Х55W=100W. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jt26 77 #12 Отговорено 23 Февруари След като зяпах и блях цял месец накрая в петък монтирах лед светлини на една бургаска фирма - гараж 46. Моля да не се счита за реклама, тъй като още не знам какво ще излезе. Вечерта изкарах колата, доста добре осветяват пътя пред мен. Но това е за 10 мин. тест каране. Как ще ми се отрази на дълъг път няма представа. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7307 #13 Отговорено 23 Февруари Като покараш нощем (на сухо и мокро) сподели пак впечатления. Може и някоя снимка да цъкнеш, па и крушките да кажеш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1516 #14 Отговорено 26 Февруари https://www.facebook.com/reel/2482204465567505 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1516 #15 Отговорено 26 Февруари Разлика между халогенни, HID, LED и лазерни фарове Халогенните фарове са най-често срещаният и традиционен тип използван в автомобилите от много години Те работят, като преминават ток през тънка волфрамова нишка в крушка, пълна с халогенен газ. Това произвежда топла, жълтеникава светлина. На пътя халогенните светлини осигуряват прилична видимост за градско шофиране и кратки разстояния Те обаче не са много ярки в сравнение със съвременните системи. При по-високи скорости по магистралите, ограниченото им разстояние на лъча може да намали времето При дъжд или мъгла жълтият им тон понякога може да причини малко по-малко отблясъци от много белите светлини, но общата видимост все още Те са достъпни и лесни за заместване, но консумират повече енергия и генерират топлина. HID (High-Intensity Discharge) фарове, известни още като Xenon lights, произвеждат светлина, като създават електрическа дъга между два електрода в газова крушка Те не използват нишка като халогенни крушки. СКРИТИТЕ светлини са много по-ярки и произвеждат бяла или леко синя светлина. По пътищата те подобряват видимостта на дълги разстояния и правят шофирането по магистрали по-безопасно, защото шофьорите виждат по- Те обаче могат да създадат отблясъци за насрещните превозни средства,ако не са правилно подравне При силен дъжд или мъгла ярката бяла светлина може да отразява повече и понякога да намалява яснотата. Издържат по-дълго от халогенните крушки, но са по- LED (светлинноизлъчващи диодни) фарове вече са много популярни в съвременните автомобили. Те създават светлина чрез полупроводников процес, вместо да загряват нишка или газ. LED светлини са енергийно ефективни, дълготрайни и произвеждат чиста бяла светлина. На пътя светодиодите предлагат отлична яркост и по-добро управление на лъчите, което подобрява видимостта без прекомерни отблясъци Те реагират моментално и работят добре както за ниски, така и за дълги светлини. При дъжд и мъгла яркостта им помага, но много белият тон понякога може да отразява мъглата. Светодиодите позволяват и стилни и компактни дизайни на фаровете. Лазерните фарове са най-модерната и скъпа технология, налична в момента Вместо директно да светят лазери на пътя, те използват лазерни лъчи, за да възбудят фосфорния материал, който след това произвежда изключително ярка бяла светлина. На магистралите лазерните фарове осигуряват изключителна видимост на далечен обсег, понякога осветяват обекти на стотици метри Това дава повече време на шофьорите да реагират на високи скорости. Те са много енергийно ефективни и компактни, но се срещат предимно в премиум превозни средства Въпреки яркостта си, те са внимателно проектирани, за да не ослепяват другите шофьори. С прости думи, халогенът е основен и достъпен, HID е по-ярък и по-мощен, LED е ефективен и модерен, а лазерът е високотехнологичен Най-добрият избор зависи от бюджета, условията на шофиране и типа превозно средство. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7307 #17 Отговорено 2 Март Добре е. Беличко и надалечко бият дългите. Има скорост в тях. Какво сложи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1516 #18 Отговорено 2 Март Екстра му се е получило. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове