radionov 0 #1 Публикувано 15 Януари Здравейте, моля за мнение към кой двигател да се насоча при избора на този модел джип. Също така кой са слабите страни, за какво да гледам, има ли проблеми с ръжда. Всяка насока ще е от полза. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 532 #2 Отговорено 15 Януари Накратко, ако ти се занимава с дизели той е добър вариант тъй като автоматът му е хубав и за джип си е по-добре дизел. Бензините са с кофти морално остарял автомат. Само фейслифта 2.4 е CVT, който също е не е опция за мен. Затова избрах 2.0 бензин ръчка. Дизела до 200 хил е гарантирано здрав. После според зависи как е поддържан може да си очакваш проблеми с турбо дпф егр, стандартните неща. Бензините са си ок, с минимални забележки. 2.4 преди фейса може да се очаква vvt actuator rattle, а след фейса е директно впръскване (подарливост на нагари), стандартните проблеми, лесно се оправя с добра поддръжка. 2.0 си е чист обикновен бензин, с добра поддръжка и ръчна кутия е най-безпроблемния вариант ако търсиш това. За ръжди не мога да кажа. Моята е вкарана от германия на 5тата година и няма. Канадките почти сигурно че ше имат. На кораба си ръждясват. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1616 #3 Отговорено 15 Януари (Редактирано) 5 hours ago, Bizzito said: Накратко, ако ти се занимава с дизели той е добър вариант тъй като автоматът му е хубав и за джип си е по-добре дизел. Бензините са с кофти морално остарял автомат. Само фейслифта 2.4 е CVT, който също е не е опция за мен. Затова избрах 2.0 бензин ръчка. Каква е разликата в автомата на бензин и дизел. Редактирано 15 Януари от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 532 #4 Отговорено 15 Януари По принцип говоря за 1.6 дизела със 7 степенния ZF. И да трябва да се поясни фейслифт ли ще се търси или не, защото са различни нещата. Иначе 2.2 дизела е със стария автомат да ама той поне компенсира малко с diesel power-a и турбото. А бензините с тоя автомат правят по-бавно ускорение от ръчката, което го няма от 20 години и повече сигурно при други производители. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7216 #5 Отговорено 15 Януари Важното е че носи нютоните на 2.2 дизела. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 532 #6 Отговорено 15 Януари Тя е една от най-здравите, да не ме разберете погрешно ама не може 2020+ година автоматът да е по-бавен от ръчната ск кутия 😂 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1979 #7 Отговорено 15 Януари Преди 5 часа, Bizzito написа: По принцип говоря за 1.6 дизела със 7 степенния ZF..... На детето, 1,6 дизела е с 9 степенен автомат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 532 #8 Отговорено 15 Януари Да де, все забравям 7 ли е 9 ли е. Нещо да добавиш за него? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1979 #9 Отговорено 15 Януари Какво точно да добавя? Ако питаш за автомата, приятен, мазен, без удари и тласъци при превключване но... много пенсионерска работа 😊. Аз си харесвам ръчката и точка. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7216 #10 Отговорено 15 Януари 9 - много бре - на чорба ли ще ги варите? Знам че е за икономия на нафта - само я дУши. Пробвах Пилот 2020-та с такава кутия. Първите няколко предавки се усещаха по-къси, но на извънградска скорост (в ограничението) се колебаеше на коя от последните да върви. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Catalyst 15 #11 Отговорено 16 Януари Автомата е подчертано икономично настроен и това малко дразни ама то тия 9 предавки няма как да е... Иначе превключва почти без да разбереш, че нещо се случва и е достатъчно бърз при смяна на предавките ръчно. Сравнено с zf6hp е по-бърз. S режима подобрява динамиката, но не е нещо уау. Честно казано благодарение на кутията съм склонен да се примиря с 1.6 дизела. В днешно време просто е смешно да говорим за ръчни кутии. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 231 #12 Отговорено 16 Януари преди 32 минути, Catalyst написа: В днешно време просто е смешно да говорим за ръчни кутии. Защо мислиш,така ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7216 #13 Отговорено 16 Януари Карам с кеф и 3.5 АТ извънградско, и 1.5 МТ градско. Просто са различни усещания. Първото е комфорт, а второто ритуал. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Catalyst 15 #14 Отговорено 17 Януари На 16.01.2026 г. at 9:57, simo vtecman написа: Защо мислиш,така ? Съвременните автомати много ме съмнява да успееш да ги биеш и по разход и по динамика или ако успееш ще е пренебрежителна разлика. За удобството особено в тежък трафик няма смисъл да коментираме дори. И аз лично като говоря за автоматици изключвам CVT. Нека бъдем конкретни... това crv с тоя мотор... поне да е автомат, че да ми е лежерно. Колко па да харчи това 1.6 и каква па динамика да очаквам от него... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 205 #15 Отговорено 18 Януари В крайна сметка автомата (въпреки,че в началото бях против) е най-голямата екстра. Освен това с оглед факта,че някой ден ще се наложи да я продадеш ще е много трудно ако е с ръчна. Младото поколение са в паника ако трябва да натискат съединител и да включват скорости :). По-трудно би било само ако е с ръчна и предно. Мое мнение.Не ангажирам никой. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7216 #16 Отговорено 18 Януари Относително човека е. Синковеца не иска да кара автомата, а и не само той като млад е така. Сега им е времето да ръчкат. Почти деца са още. После ще пораснат и чак след десетилетия пак ще се вдетиняват. Животът е спирала. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mukot 29 #17 Отговорено 18 Януари 1 hour ago, ceco_accord said: Относително човека е. Ако караш ежедневно в София разбираш защо не е относително и всички искат автомат - и млади и стари. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 64 #18 Отговорено 18 Януари (Редактирано) Не искам автомат, и няма да искам!Скучно е ,къде остава тръпката да усетиш колата?За мен е допълнителен разход и вероятността да се появи някакъв проблем е по голяма от ръчката..Мнението ми естествено е субективно,но да се казва не е ли автомат в днешно време е несериозно.По лесно е в трафик в големите градове ,но по лесното не винаги е по удачно. Редактирано 18 Януари от Oilgerm 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7216 #19 Отговорено 18 Януари преди 54 минути, mukot написа: Ако караш ежедневно в София разбираш защо не е относително и всички искат автомат - и млади и стари. Аз съм и от двете - шизофрения - мога всякак. Съгласен съм за столицата. Там е неописуемо и ме напряга. Както е казал Чудомир: "В София се ходи само по голяма нужда". Ходя няколко пъти в годината, за да знам че не бива. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 64 #20 Отговорено 19 Януари Spoiler https://www.reddit.com/r/oddlysatisfying/comments/coucud/this_bus_driver_gear_shifting_gracefully/ 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1468 #21 Отговорено 19 Януари Коментарите под клипа, коментарите четете. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 205 #22 Отговорено 19 Януари Аз имах големи колебания , но финално скочих на автомат преди 6 години по 2 причини: 1.Потенциална по-лесна продажба 2.И жената ще кара В доста дълъг период през деня карах службена кола с ръчка,а вечер автомата. Мозъка превключва много бързо без никакви драми. Кой каквото му е на сърце. Идеята е всеки да си каже мнението, а човека да прочете и САМ да вземе решение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 532 #23 Отговорено 19 Януари Именно, засега май никой не добави нещо по темата . Толкова ли съм бил изчерпателен 😂 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1616 #24 Отговорено 19 Януари (Редактирано) На дълъг път автомата и автопилота нищо не може да го замени. Особено сега с тол камерите и ограничението на скороста. В града ясно е предимството. Когато се качих от ръчка на автомат,осъзнах че повече няма да купя кола без автомат,и не само аз. Редактирано 19 Януари от CARPERA 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7216 #25 Отговорено 19 Януари Принципно е така и повечето марки вече нямат "ръчки" в каталозите си, освен драйверските модели. Но има дори електрички със симулация на отчетливи предавки, а и автоматите, та дори и някои вариатори имат фиксирани позиции като екстра. Всекиму - своето. Автомата може и така и инак (от лоста, или с перца зад волана) - ръчката не може. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Catalyst 15 #26 Отговорено 19 Януари Преди 15 часа, Oilgerm написа: По лесно е в трафик в големите градове ,но по лесното не винаги е по удачно. Може ли дадеш поне един пример кога в трафик е по-удачно да си с ръчка? А по отношение на останалата част от коментара имам още един въпрос: коя година е последния автомат който си карал? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 64 #27 Отговорено 19 Януари Off Topic Разводняваме темата на човека, но ще отоворя , "барем стане ясно/'" За в трафик отговорих съм съгласен ,че върши работа автомата,но това не е каране/шофиране/ за мен, а придвижване! На ръчката кое не му е удобно на дълъг път , като включиш темпомата или дистроника? Карал съм автомат като от подписа ти ,но на акорд фл,какво се опитваш да ме убедиш? Автомата е за хора,които са се накарали и не им се занимава да ръчкат постоянно скоростите,.. Казах също , че е субективно при всеки,мен не ме кефи точка. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Catalyst 15 #28 Отговорено 19 Януари Няма да те убеждавам твоя си работа, но ще подсетя че доста пърформанс автомобили се предлагат само и единствено автомат и те определено са направени баш за каране в смисъла който ти влагаш. По отношение на crv пък да държа да е ръчка за да я усещам... не ми звучи като усещане което ме интересува Колата е сетъпната подчертано лежерно във всяко отношение и автомата е правилния и логичен завършек на картинката. Точка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7216 #29 Отговорено 19 Януари Време е за многоточие ... Имаме си глави и сърца. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1468 #30 Отговорено 19 Януари Помощ при избор. @radionov Зависи, и едното си има предимства и недостатъци и другото. Ако ще слагаш теглич и имаш планове да теглиш или да я товариш яко бих те насочил на ръчка, при нея ще усещаш по добра това което влачиш и ще можеш да си свършиш работа. Ако мислиш да се возиш ти и само семейството задели малко повечко пари и си вземи автоматче, ще се родиш едната ръка винаги ще ти е свободна и с нея можеш да правиш каквото си искаш, я кафенце, телефонче можеш да си хапваш даже и да шамаросваш. Карам и двете и мога да направя разлика ръчката работи плаща ни сметките, автомата е за релакс ходи до морето, балкана и всякакъв вид удоволствия когато сме семейно. Автомата си не давам но и ръчката също! Ако мислиш да вършиш всичко това което ти описах с една кола по добре се насочи към ръчка. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
radionov 0 #31 Отговорено 20 Януари Благодаря на всички за отговорите, мисля че няма да ми стигнат средствата и за съжаление ще е предната генерация. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1653 #32 Отговорено 20 Януари (Редактирано) Off Topic Преди 22 часа, Oilgerm написа: върши работа автомата,но това не е каране/шофиране/ за мен, а придвижване И за мен е така. Установих го, когато започнах да карам камиони с автоматик и АСС. Тааа, возя се аз 2 часа по магистралата, използвайки само ръцете си на волана и говорейки си с колега българин. Накрая му викам - "Айде да затваряме, че слизам от магистралата и трябва да започна да карам!". Обаче, това в никакъв случай не отменя мнението ми за автоматика. От 17г. карам лични коли автоматик ( три броя CR-V ) и, когато ми върнат книжката тия дни, смятам пак да си купя CR-V auto. Преди 20 часа, ceco_accord написа: Време е за многоточие ... Таааа, тетака ... edit: Игнорирайте факта, че двете коли в подписа ми са "ръчка"! Това е временно. Редактирано 20 Януари от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове