Jump to content
atanaspro

Загуба антифриз

Recommended Posts

Момчета,

Нормално ли е да доливам 100-200мл антифриз между обслужванията (през 8000км) ?

Колата е автоматик 1.6 Дизел 2015г. 
Не пуши, няма налепи на капачката за маслото, антифриза е бистър.

Няма видими течове...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иназ по толкова доливам на моята бензин ръчка. Много странно. Няма никакви проблеми. 30 хил км и навъртях.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е драма.

Важното е маркучето в разширителният съд да не остава на сухо и да дръпне въздух.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 16 минути, Bizzito написа:

И аз по толкова доливам на моята бензин ръчка. Много странно. Няма никакви проблеми. 30 хил км и навъртях.

Ами странно си е, три други коли (различни марки) съм имал и като, че ли не съм доливал толкова често. 
С CR-V-то всяка смяна на маслото ми звъни монтьора да ме пита да долее ли.
Ще я следя отново да видя следващия път на какъв интервал ще е. Може би е маркуч / радиатор или водна помпа. Не изглежда да е някакъв сериозен проблем.

преди 6 минути, ceco_accord написа:

Не е драма.

Важното е маркучето в разширителният съд да не остава на сухо и да дръпне въздух.

Добре, ще следя и за това. Също прочетох, че честа причина е амортизирано капаче на разширителния съд. Предполагам уплътнението му заминава поради температурни разлики. Ще чекна в али-експрес дали има и ще го сменя на първо четене.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, atanaspro написа:

Нормално ли е да доливам 100-200мл антифриз между обслужванията (през 8000км) ?

Абсолютно ненормално. Още повече, че този двг е май със затворена система под налягане, при мен с отворена не е мръднал забележимо от завода. 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е нормално. Или има теч или го гори. Течове се хващат по-трудно, че някой път са много леки и почти не се виждат оцветяванията къде са. Провери добре ти или майстор от къде го губи и дали не го изгаря. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да го плаша човека, но има не един и два случай на спукани глави и симптомите са разход на антифриз.

Проблемът е, че трудно се хваща, тъй като разходът е малък, а признаците трудно уловими.

Примерно няма как да пуши при разход от 200мл. на 8к.км..

Тъп съвет, но ако няма теч, най-добре продавай, ако не ти се занимава с ремонти.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хич не смятам да барам нищо аз 😂

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 12 часа, atanaspro написа:

Може би е маркуч / радиатор или водна помпа. Не изглежда да е някакъв сериозен проблем.

И на мен не ми се вярва да е някакъв сриозен проблем. Добре си се насочил.

При мен забелязах много лек теч от снадката на маркуча към термостата, а после установих, съсвсем случайно, и много лек теч от уплътнението на водната помпа. Почти не се забелязва. Така, че има такива възможности.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно е нещо такова. Няма майстор, който да го открие, освен мен, предпочитам да доливам. То е някакво сълзене сигурно не се и вижда, защото се изпарява бързо. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има си УВ оцветители за антифриз, с които се откриват подобни дребни течове, но по принцип самият антифриз си има оцветители за тази цел(чистият антифриз е прозрачен), та е малко вероятно да има теч, който да не се види, тъй като при изпарението самото багрило остава като коричка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 5 години и около 70 000 км съм долял 2 пъти през 2 години по 200 мл. Никакви видими течове.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега .

Този двигател има проблем с главата ,както  при  сивик , така и при срв - то .

Някои бройки са засегнати  ,не  всички и то от определени години на производство.  Симптомите са абсолютно същите,  така че  трябва да потърсиш информация  за сервизните акции  от Хонда. 

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Антифризът все пак също има някаква изпаряемост.

Да не мислим най-лошото априори.

Нека колегата следи нивото (сутрин, преди палене) и за сега да кара, ако външен оглед не е показал видими следи от теч.

Аз примерно (когато се сетя), гледам първо нивото в радиатора и после в разширителният съд.

Проблеми с 3-те си двигателя нямам, но съм доливал по 100-200мл през неопределен период - когато се сетя.

Преди години, на Акорда 7-ма ген, когато всичко побеля и маматасийба покрай радиатора - течът бе видим - спиралата държаща горният пласмасов обем над питата. Смених го и всичко си дойде на мястот - колата още е в строя, без периферни проблеми. Защо изпусна не знам.

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз от скоро карам 2.0 бензин /газ. Вчера проверих антифриза от интерес какво е положението. За 6000 км си стои половин сантиметър под горния край на гърловината.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В края на следващата година става на 10 години и ще сменям антифриз, тогава може преди да го сменя да налея uv оцветител да видя дали ще изскочи от някъде нещо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оцветителят го налей сега, а не на новия антифриз.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен, продажбата като има проблем, не е решение. Отстранява се проблема или се казва, че има такъв. Никак не е ок да се продаде проблемна кола на някой друг, защото утре, ролите се променят бързо. Не е проблем да се хване теч, всеки що годе уважаващ себе си майстор ще го намери. Просто остави колата в сервиз, които са по-педантични а не са накладкажии само и си реши проблема. Има огледала, най-различни оцветители, 2026-та година влизаме, инструменти и начини за диагностика много. 

Редактирано от Mkilla
  • Харесвам 3
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички взели участие в темата.

Много съм глупав, купих UV оцветителя от алиекспрес, по-късно същия ден просто отидох дигнах капака и открих къде сълзи. Долния ляв ъгъл под радиатора има перманентни 1-2капки антифриз. Нява сутрин няма вечер, там и мокро.

Както и да е, предложиха ми да пробвам с уплътнител на охл.системи от Würth. Ще пробвам с тази добавка преди да сменям радиатора.

Ще пиша отново с резултата и ще кача и снимка.

П.с. преди да умувам и занимавам хората във форума трябваше да вдигна капака, пишман станах/ме с тоя интернет :D

• Нагоре 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво на теб, изобщо не е излишно, трябвада огледам и аз значи. Принципно аз си я обслужвам и вхърлям по едно око но...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бъди щастлив, че ще минеш само с радиатор и искренно те съветвам да не наливаш никакви подобни добавки!

Спокойно си доливай, докато намериш време и финанси да го смениш.

• Харесвам 2
  • Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не бих наливал добавки. Само да попитам това някаква връзка ли е или радиатора?

• Харесвам 1
  • Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, Rakeem написа:

Бъди щастлив, че ще минеш само с радиатор и искренно те съветвам да не наливаш никакви подобни добавки!

Спокойно си доливай, докато намериш време и финанси да го смениш.

Защо?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Току-що, Bizzito написа:

И аз не бих наливал добавки. Само да попитам това някаква връзка ли е или радиатора?

Не зная. Много на кофти място е а не съм техн. грамотен да расглабям, но мога да пробвам утре да спусна телефона правейки видео и ще разбера. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, atanaspro написа:

Защо?

Защото са временно решение и могат да навредят на останалите компоненти по охладителната система и двг, и накрая пак ще сменяш радиатор и още нещо.

По-добре доливай. Те Хонда към антифриза са капризни, пък камоли към добавки.

• Харесвам 1
  • Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегите, по-запознати с ремонти казват, че не бива да се слагат такива боклуци в системата. Примерните са много - от съсипия на гумените уплътнения и маркучи до това да си прегрееш мотора. Смени си частта, която е проблемна - маркуч, радиатор или там каквото тече и си я карай спокойно. 

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@atanaspro

Тези добавки прилепват и се наслояват по металните повърхости. Така спират микро течове. 

Проблемът е, че се наслояват и по стените на радиатора, и по стените на водната риза в двигателя, и намаляват топлообмена.

Не слагай никакви добавки, ако не искаш да да сменяш и двигател, освен радиатор.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 14 часа, atanaspro написа:

Защо?

Това са бързи решения - за по път, но имат споменатите странични ефекти в дългосрочен план.

Все едно с рем. комплекта спрей за гума да се прибереш, ако сработи. Едва ли би карал после така.

То ако ставаше с таквиз химии ехее ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пък и едно ремонтче на радиаторчето за отопление като се задръсти е якото приключение😉

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Spoiler

Не го вкарвайте в излишни филми..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега долях пак малко, за да стои на макса. Значи за точно 3 години и 30 хил км съм долял общо 600 мл. 

Интересно, че при всички разхода е еднакъв. Явно има някакво слабо място, което още никой не е открил.

Гледах връзки където можах няма нищо. Но ще трябва канал за по-обстпен преглед. Скоро се каня да сменям масло на кутията и ще огледам и отдолу.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...