deianr 15 #1 Публикувано преди 2 часа Здравейте! Понеже темата ми не е точно за конкретен модел, пиша в "Общи дискусии". Карам седан Accord 2007, 2.0, на газ. Доволен съм от колата, но вече с две деца ми идва малък багажника, пък и стана пълнолетна. Какви са ми вариантите в семейството на Хонда - бензин на газ, по-нова, с по-голям багажник? Акорд 8 комби е с много по-малък багажник от 7-цата и отпада. Следващите Акорди едно, че ги няма за Европа, и второ, че са само седани. Остава ми CR-V... Багажникът не ми се струва също достатъчно голям, като на комби - прав ли съм? Отделно, не съм наясно кое е последното CR-V, което не е с директно впръскване на бензина и се газифицира безпроблемно? Гледах CR-V 5, визуално ми допада, в ауто-дата (само за преди фейслифта) намирам и познатите ми 2.0 и 2.4 двигатели https://www.auto-data.net/bg/honda-cr-v-v-generation-6247 но не знам дали и те не са усложнени, или да не са само за Америките, а за Европа да е само 1.5 турбо?? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1577 #2 Отговорено преди 1 час Доста въпроси. Ще се спра на някои от тях поотделно. преди 5 минути, deianr написа: Accord 2007, 2.0, на газ. Доволен съм от колата, но вече с две деца ми идва малък багажника Аз си отгледах децата с Акорд 7 седан. След като се появи второто, му сложих 430 литров куфар на тавана, за да компенсира полупълния багажник от детската количка. След като минахме периода на детската количка, седанът отново е повече от достатъчен и до ден днешен карам само седани. СУВ-овете нещо не ми понасят като усещане. преди 8 минути, deianr написа: Отделно, не съм наясно кое е последното CR-V, което не е с директно впръскване на бензина и се газифицира безпроблемно? За Северна Америка е 4-та генерация с 2.4 преди фейслифт, за Европа съм почти сигурен, че и фейслифта с 2.0 не е с директно впръскване. преди 10 минути, deianr написа: Гледах CR-V 5 В Европа 1.5 турбо с директно впръскване и 2.0 хибрид. В Северна Америка, в САЩ 1.5 турбо масово, 2.4 (с директно впръскване) много рядко и то за базовите изпълнения и последно видях 2.0 хибрид, а за Канада - само 1.5 турбо. И още нещо, което можеш да имаш предвид - ако ти трябва СУВ само заради багажника, и 4-та и 5-та генерация имат такива, които са само с предно предаване, а не 4х4. Като изключим фактора "да има", предимствата им са, че са по-леки, ускоряват по-бързо, горят по-малко, и няма обслужване на диференциал отзад. Всичко това е доказано по каталожни данни от Хонда. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 33 #3 Отговорено преди 1 час На мен доколкото ми е известно европейско CR-V 5 , чист бензин 2.0 двигател няма. На 5 генерация на CR-V на бензин се монтира само 1.5 турбо. 2.0 двигателя се монтира само на хибридите. 2.4 двигателя е за американския пазар. Остава ти само вариант за CR-V 4 (те са до 2016г, след това се минава на 5 генерация). Имай в предвид ,че багажника на 4 генерация е по-малък в сравнение на този на 3 генерация. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6954 #4 Отговорено преди 1 час (Редактирано) От Канада се внасят CR-V 4 с 4х4 2.4 мотор ставащ на газ и класическият автомат до 2014-та (а не вариатора), което си е прилична кола за крайната си цена тук. Но първо тествай някъде модела, за да разбереш дали е твоят тип кола, защото с Акорд 7 е доста различен като тип и усещане. Ако искаш нещо по-голямо / комфортно / вървящо - Одисей. 3 реда седалки, а при сгънат в пода трети ред е с огромен багажник вкл. по височина. Редки са, но са с класическият автомат, 3.5 мотор (газифицират се старите), на предно предаване, което за асфалт си е ОК. Редактирано преди 1 час от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
deianr 15 #5 Отговорено преди 1 час Одисеят ми харесва много, но си е за САЩ. Отделно си е лаком, дори и на газ. Колата ще се ползва за дълги пътувания в България и Европа. Американка, била тя дори CR-V (вярно, че в БГ са масови вече), ако нещо стане примерно в Чехия... как ще ми я сервизират? Знам, че е Хонда, но все пак, бих искал да се придържам към масов за Европа модел. Значи най-новото, което мога да взема, излиза че е CR-V IV и последната година е 2016. Т.е. 10 годишна кола. @Honda_Z, моят акорд няма нито греди на тавана, нито нищо... Не знам, всъщност, може никой акорд да няма. Точно с бебешката количка ми е проблема, огромна сме взели Честно казано не съм 100% сигурен, че ако я вкарам в CR-V IV, също ще остане достатъчно място за другия ни багаж. Но в Акорда определено заема по-голямата част от багажника. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1577 #6 Отговорено преди 1 час преди 13 минути, deianr написа: Значи най-новото, което мога да взема, излиза че е CR-V IV и последната година е 2016 Това, ако е от Европа. Ако е от Северна Америка е 2014, че после започва фейслифта. Още няколко неща. Ако е кола специално от САЩ - ще трябва да си я гледаш във фаренхайт и на климатика, и на външната температура. Не вярвай на продавачи, където казват "това го оправят", защото няма такова нещо. Като го оправят, нека го оправи той и тогава да ти я предаде. Няколко човека вече имаше такива тук "казаха ми, че може". ЦР-В от Канада го няма този проблем, но 10+ годишна кола да се внася сега от там вече е доста рисково, предвид агресивните климатични условия. Освен, ако корозията не те притеснява. Има и "сухи" канадски щати, но за толкова стара кола не си заслужава вътрешния транспорт. преди 13 минути, deianr написа: моят акорд няма нито греди на тавана Гредите за седан се купуват. Напречни греди със захващане над вратите. Има и оригинални за модела, има и афтърмаркет. И върху тях - куфар. преди 13 минути, deianr написа: ако нещо стане примерно в Чехия... Миналата година акорда стигна до Прага. Нищо не стана. Отделно, и да стане - не е като да няма опции да се прибере насам. Това не трябва да е фактор. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6954 #7 Отговорено преди 56 минути Имах Сивик, но като се появи наследника си взех Акорд 6 седан. Беше ми достатъчен 11 години, включително за тези в които имаше детска количка. После го смених с Акорд 7 комби - това наистина събира доста. Разликата между голям и малък багажник е времето и мисълта с която редиш вещите. В малкият е тетрис, а в големият просто мяташ. Прецени колко важен е багажникът в критериите ти за следваща кола. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
deianr 15 #8 Отговорено преди 54 минути Изясни ми се като цяло ситуацията. Не ме блазни идеята за толкова стара кола от Канада. Като цяло, се целех в нещо по-ново, но явно трябва да задраскам LPG, а не ми се ще. Дизел пък не искам съвсем. Освен да си покарам с един куфар няколко години и после да му мисля. Не съм решил още. Макар че след няколко години сигурно пък само хибриди и електрички ще има. Благодаря за идеите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
deianr 15 #9 Отговорено преди 49 минути 2 minutes ago, ceco_accord said: Прецени колко важен е багажникът в критериите ти за следваща кола. Един от основните! Знам за тетриса, с едно дете трудно побирах нещата в седана, защото и гума-патерица има вътре. Сега и нея я разкарах, за да мога да вкарам САМО количката. Акорд 7 комби е друга бира и ако преди 6-7 години, когато взех седана, бях взел комби, сега нямаме да го мисля. Но си казах, че ми е твърде грозен, а седанът ме привличаше. Сега си плащам за красотата. Обаче 2025 година да купувам Акорд 7 комби... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове