BatePeni 3 #1 Публикувано 1 Юни Здравейте банда, имам един странен казус с климатика на колата. Смених компресора с чисто нов и също така чисто нов кондензатор. Като пусна да охлажда компресора включва и работи напълно нормално обаче след минута спира за около 20 секунди. После отново се включва за около минута и пак спира. Така ли трябва да работи или има някакъв проблем. Задал съм минимална температура нарочно. Колата е Акорд 7 2.4 бензин. Ако има и значение съм с китайска мултимедия от сравнително по-скъпите модели. Колата е с двузонов климатроник. Преди години имах същия акорд но дизел и нямам спомени така да е работил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 334 #2 Отговорено 1 Юни При каква външна и вътрешна в колата, го прави...? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BatePeni 3 #3 Отговорено 1 Юни Ами минималната която задавам е до 16 градуса, а навън 25. Като е на място сякаш по-често го прави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 334 #4 Отговорено 1 Юни преди 21 минути, BatePeni написа: Ами минималната която задавам е до 16 градуса, а навън 25. Като е на място сякаш по-често го прави. Т.е., вътре в колата не е около 16гр..., демек не е достигнало зададената? Компресора не работи постоянно, до достигане на зададената, наистина включва/изключва по някакъв алгоритъм, получаващ сигнал от датчици за налягане на фреона и термодатчик в купето... Сложил съм светодиод в купето, от релето, включващо компресора и го виждам, но не знам колко често го прави... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 434 #5 Отговорено 1 Юни (Редактирано) Преди 4 часа, BatePeni написа: Като пусна да охлажда компресора включва и работи напълно нормално обаче след минута спира за около 20 секунди. После отново се включва за около минута и пак спира. Така ли трябва да работи или има някакъв проблем. И моят работи така. Изглежда е нормално. Редактирано 1 Юни от inspektora Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 870 #6 Отговорено 1 Юни Напълно нормална работа, като на конвенционален битов климатик, он/офф. Проблем е ако не изключва. При мен веднъж релето явно беше залепнало за кратко и ми замръзна вътрешния топлообменник, буквално спря да духа. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 47 #7 Отговорено четвъртък в 10:46 На 1.06.2025 г. at 18:15, Rakeem написа: Напълно нормална работа, като на конвенционален битов климатик, он/офф. Проблем е ако не изключва. При мен веднъж релето явно беше залепнало за кратко и ми замръзна вътрешния топлообменник, буквално спря да духа. Това на мен ми се случва в много тежки жеги. Веднъж/два пъти на година. Искам да отбележа, че съм с китайска мултимедия, а тя контролира климатика по-различно от ОЕМ-ската медия. Научих че при такава ситуация трябва да се спре компресора, намалям температурата до минимум, оставям само да духа в купето и до няколко минути е размразило всичко. Първия път обаче беше драма. Докато разбера... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове