Jump to content

Recommended Posts

Здравейте банда, имам един странен казус с климатика на колата. Смених компресора с чисто нов и също така чисто нов кондензатор. Като пусна да охлажда компресора включва и работи напълно нормално обаче след минута спира за около 20 секунди. После отново се включва за около минута и пак спира. Така ли трябва да работи или има някакъв проблем. Задал съм минимална температура нарочно. Колата е Акорд 7 2.4 бензин. Ако има и значение съм с китайска мултимедия от сравнително по-скъпите модели. Колата е с двузонов климатроник. Преди години имах същия акорд но дизел и нямам спомени така да е работил. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При каква външна и вътрешна в колата, го прави...?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами минималната която задавам е до 16 градуса, а навън 25. Като е на място сякаш по-често го прави.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 21 минути, BatePeni написа:

Ами минималната която задавам е до 16 градуса, а навън 25. Като е на място сякаш по-често го прави.

Т.е., вътре в колата не е около 16гр..., демек не е достигнало зададената?

Компресора не работи постоянно, до достигане на зададената, наистина включва/изключва по някакъв алгоритъм,  получаващ сигнал от датчици за налягане на фреона и термодатчик в купето... 

Сложил съм светодиод в купето, от релето, включващо компресора и го виждам, но не знам колко често го прави...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
Преди 4 часа, BatePeni написа:

Като пусна да охлажда компресора включва и работи напълно нормално обаче след минута спира за около 20 секунди. После отново се включва за около минута и пак спира. Така ли трябва да работи или има някакъв проблем.

И моят работи така. Изглежда е нормално.

Редактирано от inspektora

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно нормална работа, като на конвенционален битов климатик, он/офф.

Проблем е ако не изключва.

При мен веднъж релето явно беше залепнало за кратко и ми замръзна вътрешния топлообменник, буквално спря да духа.

• Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 1.06.2025 г. at 18:15, Rakeem написа:

Напълно нормална работа, като на конвенционален битов климатик, он/офф.

Проблем е ако не изключва.

При мен веднъж релето явно беше залепнало за кратко и ми замръзна вътрешния топлообменник, буквално спря да духа.

Това на мен ми се случва в много тежки жеги. Веднъж/два пъти на година. Искам да отбележа, че съм с китайска мултимедия, а тя контролира климатика по-различно от ОЕМ-ската медия. Научих че при такава ситуация трябва да се спре компресора, намалям температурата до минимум, оставям само да духа в купето и до няколко минути е размразило всичко. Първия път обаче беше драма. Докато разбера...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...