Jump to content
Bizzito

Тест на бензиностанции за съдържание на етанол в бензина

Recommended Posts

@Bizzito Адмирации за труда. По принцип наличието на определен процент биодобавка (етанол) в бензина не би трябвало да е проблем, но това важи за автомобили след 2010-11 година. Някой беше споделил тук във форума едно видео на "Бричката", където един специалист на дълго и на широко обясняваше за етанола как действал корозивно на горивните системи на по старите автомобили. Лично аз от опит мога да споделя за моите проблеми с кабуратора на моторна косачка с двигател Briggs & Stratton. След като спря да пали, отворих карбуратора и вътре целия беше полепнал с нещо подобно на свинска мас и всички отвори бяха запушени. След щателно промушване и продухване на жигльорите всичко си заработи както трябва. Образуването на тази субстанция го отдавам на реакция между алуминиевата сплав на карбуратора и биоетанола които е в бензина. Също така в някоя от темите тук във форума, някой беше сподели, че в бензин А-98 няма етанол. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Да, и за по-стари даже няма проблем. Всеки може да си прочете и да си прецени. Както казах няма драма. То даже е по-чисто гориво.

Само много старите автомобили трябва да се съобразяват с етанола и да предпочитат най-ниския процент, а за ретро автомобилите може би трябва и сами да си го отделят вече. Там собствениците си знаят какво да правят.

Единствения минус, е че се смесва с вода и при голям конденз в резервоара може да стане проблем с времето и да се наложи източване. Но това е много индивидуално и се случва много рядко. 

Аз лично си искам да има повече бензин. Не съм еко активист.

Както и всеки може да види цените къде какви са и да си прецени за себе си.

98 няма от години никъде. Дори и някъде да пише сега, че има, няма. Обикалял съм да търся, просто не се произвежда вече.

Редактирано от Bizzito

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...