Jump to content

Recommended Posts

Малко история на събитията:

 

- Купувам си зарядно за акумулатор (викам си, че може да ми потрябва някой път) :lol:

 

- В същата вечер паркирам на 10 мин. от нас за малко, решавам да я донаместя, паля, стартерът едвам върти, точно този път нямам мултицет в мен, чакам 20 мин., пробвам пак - никакъв шанс, предполагам, че акумулаторът е заминал (не съм го сменял откакто съм я взел). Бутат ме при естествен наклон, запали лесно, чакам алтернаторът да зареди малко за да се прибера, но решавам да не преча на движението и почвам паркиране, колата почва да се дави, таблото е коледна елха, рейката е електрическа, воланът твърд, педалът на газта не реагира (електронен дросел), изведнъж реагира, двигателят изрева и колата се стабилизира, изчаках малко и се прибрах без никакви проблеми. Почнах да меря пред нас дали зарежда алтернаторът, зареждаше. През цялото това време лампата за липса на зареждане не светеше, май светна когато колата почна да се дави. Крушката не е изгоряла, свети на контакт. :huh:

 

- На другия ден почвам да провервам всички маси, клеми, обувки, чистя, шкуря, алтернаторът зарежда. Зареждам моя акумулатор и го тествам (бива). Взимам втори акумулатор назаем (живея до магазин за акумулатори :lol:). Карам колата в квартала, гледам през OBD-то волтажа с телефон, всичко е наред, решавам, че съм за нов акумулатор. Излизам с колата по работа (разсейвам се и не следя волтажа) иии отново почва коледната елха, бързо паркирам до една спирка, преди да е изгаснала (чист късмет). Отново сигналната лампа на таблото не светва навреме. :huh: Нося си втори зареден акумулатор за всеки случай, сменям ги, пали, меря, но алтернаторът не зарежда. Сещам се, че преди време е сваляна скоростната за лагери, а тя също има маса към купето, чистя и нея, проверявам и кабелът от алтернатора към акумулатора, ръчкам го за да се размести ама нищо. От тестовете и постоянното стартиране решавам да не рискувам да изтощя и втория акумулатор и след почистването на масите, блъскам с клещи по алтернаторът с надежда. Паля и зарежда, прибирам се.

 

- След тези случаи и тестване пред нас, при почукване върху алтернатора, той почва да зарежда. Вероятно са четките, проверих и ремъка дали е натегнат. Прави го рядко и само при стартиране на двигателя. Сигналната лампа не свети когато не зарежда. Забелязах съвсем леко присветване за 1 секунда (няколко пъти), само при стартиране, независимо дали алтернаторът зарежда или не след това.

 

Въпрос №1: Защо лампата не свети постоянно когато алтернаторът не зарежда акумулатора, а чак накрая когато вече е късно?

Въпрос №2: Откъде могат да се вземат резервни части за този алтернатор (31100-PWA-004) и някой дали е минал през това вече?

Въпрос №3: Струва ли си да се рециклира или направо да търся нов?

Редактирано от Mandalorian

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен беше по същия начин, лампата само примигва за секунда, което се вижда само в тъмното. Алтернатора се рециклира лесно, на мен ми струваше 80лв в София.

  • Нагоре 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Quote

Паля и зарежда, прибирам се.

Това зарежда ако не е 14.4-14,5V значи не зарежда,това без консуматори.

Другия момента  е наистина си за рециклиране.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато зарежда си е 14.4-14.6V без консуматори, с всичко включено 14.1-14.3V, това е на място. В движение с къси - 14.4V. За жалост средно на 20 стартирания един път не зарежда и трудно го хванах. Ще ходи за рециклиране ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...