Cyreon 200 #1 Публикувано 2 Октомври Момчета, сори за глупавия въпрос, но откъде се стича водата от климатика? Тая вечер видях, че капе точно някъде под където е вентилацията. Събрах го в една чашка - вода е. Мислех си да не е антифриз или спирачна течност - не. Чиста вода си е. Странно, защото обикновено няма никога теч. Аз днес не съм пускал климатика, само от време на време за предното стъкло да обдухва, защото се изпотява, ама то включва компресора, тъй че явно и климатика включва. Обикновено след като работи климатик пускам за 10 мин само вентилация, да обдуха и посуши. Огледах радиатора за всеки случай, ОК ми изглежда. Въпреки че долу видях едни засъхнали петна (качвам снимка). Знам, че е трудна диагностиката онлайн, ама все пак какво може да е? Място на теча - точно под дисплея на навигацията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #2 Отговорено 2 Октомври Въпреки обясненията и снимките, не става ясно къде е теча, извън купето, или в купето... " под където е вентилацията" ?? Втората снимка е при двигателя???, а първата от къде, е снимано, в каква посока..? Обикновено конденза се извежда с маркуче навън, под колата, някъде под пода, под шофьорското, или пасажерското място... На 7ма серия беше така, но там шофьорското беше отдясно (Англия), та не помня къде... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 200 #3 Отговорено 2 Октомври Под колата тече. На асфалта. "точно под дисплея на навигацията" е за ориентация къде точно под колата тече. Зелената чашка от снимката показва къде капеше. Едната снимка е от там. Другата е снимана отгоре, над радиатора, за да покажа, че е влажно и е капало явно друг път върху самото шаси. Може да са два отделни случая. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #4 Отговорено 2 Октомври Аха..., ами вероятно е там и е нормално... При двигателя е нещо друго... Изтрий го хубаво и го следи от време на време... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #5 Отговорено 3 Октомври На първата снимка се вижда от къде капе конденза. Би трябвало да и от отвора, който се вижда. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 170 #6 Отговорено 3 Октомври Там си капе да, под пасежера, нормално е. Както си казал като пуснеш да обдухва предното стъкло, се включва автоматично климатика, та е напълно нормално. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 332 #7 Отговорено 3 Октомври Както са казали колегите по-горе всичко е в ред, важното е да не капе/тече в купето. А това под радиатора най-вероятно е напръскано от някоя локва. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ceco85 60 #8 Отговорено 3 Октомври В тази връзка, има ли начин да се почисти вътрешния радиатор? Със сигурност ще е пълен с мръсотия въпреки, че има филтър. Все пак кондензира и се мокри. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #9 Отговорено 3 Октомври Има едни спрейове за тази цел. Продават се по магазините за аксесоари Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gecata1059 18 #10 Отговорено 3 Октомври Но има и тема за изгорял компютър след такова почистване. Става дума за Акорд 7. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ceco85 60 #11 Отговорено 6 Октомври @policeman, за пръскане през въздуховодите? Не мисля, че ще почистят хубаво вътрешния радиатор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #12 Отговорено 10 Октомври Вътре хваща едно като плесен. Няма как иначе да го почистиш, освен със сваляне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове