jonnybg98 12 #1 Публикувано 20 Ноември, 2023 Здравейте, Оказа се че биалетка на левия преден фар е за смяна, но интересното е че не откривам часта. Някой сблъсквал ли се е с този проблем и какво е решението (без да се хвърля чувал пари на бултрако)? Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #2 Отговорено 21 Ноември, 2023 (Редактирано) Имаше някъде тема в раздел црв 3. По спомен ставаше от някаква Тойота и от карбуратор на жигули. Иначе виж при китайците. От там поръчвах за AFS датчик, за ЦРВ. Ето Цък Редактирано 21 Ноември, 2023 от policeman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jonnybg98 12 #3 Отговорено 21 Ноември, 2023 Здрасти, Не е същото, показах снимките от Crv темата и майстора каза че е друго. Така че предполагам тук няма да ми пасне. Някакви идеи как да се сдобия с тая част, номер ако знае някой да сподели? Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 157 #4 Отговорено 21 Ноември, 2023 https://www.parts-honda.uk/ Виж тук дали няма да я откриеш като парт. номер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jonnybg98 12 #5 Отговорено 21 Ноември, 2023 Не открих нищо което е до фара и прилича на биалетка... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #6 Отговорено 21 Ноември, 2023 (Редактирано) Виж линка към темата, който съм прикачил в първият ми пост. И не е до фара, а отзад на носача от ляво Редактирано 21 Ноември, 2023 от policeman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jonnybg98 12 #7 Отговорено 21 Ноември, 2023 Това важи ли и за Акорд 8, че сякаш отдолу такива неща аз поне не съм виждал. Има ли нещо на снимка или схема с номера на часта което да ме насочи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1232 #8 Отговорено 22 Ноември, 2023 Колега ако си с ксенон имаш автоматично регулиране на фаровете ако не си нямаш автоматично и там нямаш лостова система но така си задал въпроса, че не е ясно какво точно търсиш за това и не можеш на схемите да го намериш защото не знаеш къде да гледаш. До фара няма лостова система и подвеждаш колегите които се мъчат да ти помогнат но ти продължаваш да ръчкаш фара а там има само едно електро моторче. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jonnybg98 12 #9 Отговорено 22 Ноември, 2023 С ксенон съм, значи на фара имам регулиране от моторче. Тогава изобщо имам ли такава биалетка, че се обърках вече. Според майстора има, ама не ми я е снимал за съжаление. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1232 #10 Отговорено 22 Ноември, 2023 (Редактирано) Имаш и се намира на двата долни носача преден и заден но само на лявата страна. Прочети тази тема тя е точно за твоя проблем ако правилно сме те разбрали. Редактирано 22 Ноември, 2023 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #11 Отговорено 22 Ноември, 2023 То и майстора е толкова майстор ми се струва 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jonnybg98 12 #12 Отговорено 19 Януари (Редактирано) Да споделя и тук, та взех си шарнири и хубава шпилка и майстора ми направи това и изглежда прилично. Старите дрънкаха и ме дразнеха. Редактирано 19 Януари от jonnybg98 1 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1232 #13 Отговорено 19 Януари (Редактирано) Екстра е станало. Шарнирите от къде ги взе? Редактирано 19 Януари от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jonnybg98 12 #14 Отговорено 19 Януари От експреса на алито с месец чакане. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spase 73 #15 Отговорено 2 Февруари Здравейте, От скоро (седмица) съм собственик на Акорд 2009 2.4 АТ. Вчера при вдигане на колата на подемник, майстора ми каза, че тази биалетка ми е счупена. И аз не успях да я открия като парт. номер. В линк по-горе в темата в али-то я има но не знам какъв е размера. Някой мерил ли е дъжината? Става дума за тази, която е на задницата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #16 Отговорено 3 Февруари Ето Биелетка 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spase 73 #17 Отговорено 4 Февруари Благодаря, тази обява я видях. По-скоро ме интересуваше точния размер, ако някой го е мерил. Че в студеното време не ми се клечи под колата. Също така дали някой е успял да намери ОЕМ номера на частта, дори и да е за друг модел/модификация. Да видим къде е позиционирана въпросната част, в upholstery или body parts или пък на друго място. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spase 73 #18 Отговорено 19 Февруари Ще си отговоря сам, може да е полезно за някой друг. Биалетката е с дължина 83 мм (габаритен размер), междуосовото разстояние между двата болта е около 65 мм. Отворите, в които се завиват болтовете са по-широки, което ще позволи корекция с още милиметър-два. Аз си поръчах от али-то, цената ми излезе малко под 30лв. с доставката. Пристигна за 2 седмици. Няма да слагам линк към обявата, за да не правя реклама, а и след време линка може да не е актуален. Можете да използвате следната комбинация от думи при търсене в али-то: "headlight sensor adjust height honda rod ball" 4 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитров 9 #19 Отговорено 24 Май Здравейте и честит празник на всички! Искам да попитам, някой поръчвал ли е от Али Експрес сензор за нивото на фаровете,който е на задните гуми. Ако има да сподели работи ли коректно и ако може линк. Това с снимка на сензора. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #20 Отговорено 26 Май Ето, колега Цъкни тук. Аз съм подменял на ЦРВ и няма проблеми, работи коректно системата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитров 9 #21 Отговорено 27 Май Благодаря колега,линка не работи може ли да го пуснеш отново. Това ,че работи системата е супер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #22 Отговорено 27 Май (Редактирано) Цък Редактирано 27 Май от policeman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитров 9 #23 Отговорено 28 Май Благодаря за съдействието. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитров 9 #24 Отговорено 1 Септември Здравейте колеги, да споделя резултата след смяната на двете биалетки и задния сензор за нивото на фаровете. Предна и задна биалетки, пасват точно, сензора също, но при мен работи наобратно. Когато се натовари колата, вдига фаровете нагоре, вместо да ги смъкне надолу. При монтажа няма как да се постави грешно, някой, ако има идея, как може да се стигне до правилна работа на сензора, моля да сподели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2821 #25 Отговорено 1 Септември (Редактирано) Вероятно сензорът, който си взел, е за отпред, затова работи обратно. Редактирано 1 Септември от dandilov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитров 9 #26 Отговорено 1 Септември Благодаря за бързия отговор и насоката за размисъл! В чата с продавача бях конкретизирал заден сензор, а и в описанието на продукта пише, че е за отзад. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 235 #27 Отговорено 1 Септември (Редактирано) Ако пазиш стария датчик измери и двата при една и съща посока на въртене по еднакъв начин ли си променят съпротивлението, съмнява ме че единия, да речем стария намалява съпротивлението а новия го увеличава, или обратно. Просто иска измерване, ако можеш измери и предния датчик, но преди това го виж в същата посока ли се върти като задния при движение на носача нагоре да речем. Другия вариант е да се разменят кабелите на буксата ако са три но тогава иска по-сериозни познания и измерване. И пак провери да не си го монтирал грешно. Това е един прост потенциометър който в момента работи (върти се) в обратната на необходимото посока. Успех! Редактирано 1 Септември от CCord 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитров 9 #28 Отговорено 2 Септември Благодаря на колегите, които изказаха мнение по моя проблем. Днес проверих дали съм монтирал правилно сензора, има само един начин на монтаж, не може да се монтира грешно. Сравних преден и заден сензор, как действат и двата се повдигат нагоре. Разликата е, че предният е монтиран със захранването нагоре, а задният със захранването надолу. Не мога да замеря двата сензора, задния е тотал щета, а и уменията ми не го позволяват. Това е за сега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове