dragun 0 #1 Публикувано 21 Октомври, 2023 (Редактирано) Здравейте, приятели на Honda. На скоро станах собственик на Honda Accord 7-ма генерация с двигател 2.4 бензин на бая километри, но майсторът в сервиза ми каза, че няма никакви сериозни проблеми с него. Направих пълно обслужване на колата карам с 5w30 няма никакви течове или излищни тропания и прочие и ми препоръчаха продуктите на Hado и започнах да разглеждам възможността за използване на техните добавки и се зачудих дали ще има някаква полза или е просто пари на вятъра ? В момента, съм се спрял на идеята за добавка към маслото и бензина за по-добро поддържане на колата. Въпреки това, преди да взема окончателно решение, исках да попитам дали някой от вас е използвал продуктите на Hado и има ли ефект или е просто ала бала? Редактирано 21 Октомври, 2023 от dragun Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2851 #2 Отговорено 21 Октомври, 2023 В маслото не слагай никакви добавки!!! Никога и под никакъв предлог! Ако искаш тоя двигател да работи дълго време. Няма значение на кой производител. Хубавото масло си има всичко необходимо. Ето резултати от хадо: https://forums.hondabg.com/topic/109073-виене-на-маслена-помпа-след-добавка-хадо/ За бензина нямам наблюдения за XADO. Не знам и какво съдържат. Доверявам се на доказани производители, а не на "Големият маркетинг". Ползвам на Pro-Tec и мога да кажа, че вършат работа. Особено Oxicat чисти ламбда сондите и катализатора доста прилично. 3 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1796 #3 Отговорено 21 Октомври, 2023 Преди 2 часа, dragun написа: В момента, съм се спрял на идеята за добавка към маслото и бензина за по-добро поддържане на колата. Това е ти е най голямата грешка,още преди да си почнал да я поддържаш!! Ако пък те е посъветвал майстора,смени майстора! 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 792 #4 Отговорено 23 Октомври, 2023 Не че съм контра, но от добавка до добавка - от тук до луната. Имам над 80 000км. със Сумолюб на Бардал и двигателят ми, към днешна дата, работи като швейцарски часовник и не близва масло. Нямам представа дали нещо е допринесла, но със сигурност не е навредила. Иначе за Хадо и прочие бози, малинки и млека, които не приличат на масло, съм твърдо против. Маннол имат естерна добавка, на база ПАО + Естери + С3 пакет присадки, която би се вписала доста добре с повечето минералки или масла с неизвестно качество, които се наливат(един вид връзване на гащите). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 157 #5 Отговорено 24 Октомври, 2023 И аз питах моите майстори дали да слагам добавка в маслото. Няма проблеми с мотора или загуби на масло. Просто превантивно. Един познат ми каза, че кара с фюлеринова добавка за масло на Бардал, кара само японски автомобили, и бил доволен. Но майсторите ми казаха, че са против добавките за масло и да не си правя експерименти. Просто да си слагам сравнително качествено масло. За добавка за бензина не мога да кажа нищо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 157 #6 Отговорено 24 Октомври, 2023 На 21.10.2023 г. at 23:23, dandilov написа: Ползвам на Pro-Tec и мога да кажа, че вършат работа. Особено Oxicat чисти ламбда сондите и катализатора доста прилично. Въпрос - моята кола е 2,4 АТ. С катализатор автърмаркет. Засякъл съм по прегледите, че след първата година, газовете не влизат в нормите. Като сложих катализатора минах преглед - всичко беше в норма. Около половин година след това пак ми се наложи да замервам газове - не влизах в нормите. Излязох на магистралата и го поизпържих малко - влезе в нормите. На следващите прегледи вече не влиза в нормите дори и след пържене по магистралата с уж качествен високооктанов бензин. Колата не ми вади грешка за неработещ катализатор. Кара се на газ. Дали тази добавка за бензин ще "поотпуши" катализатора? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Robben 102 #7 Отговорено 24 Октомври, 2023 И аз съм с автърмаркет катализатор К20ка на газ, минавам преглед , но извънградско като тръгна винаги ми пали чека, естествено p0420, и аз се интересувам дали подобна добавка би свършила някаква работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 926 #8 Отговорено 24 Октомври, 2023 Преди 15 часа, Rakeem написа: Не че съм контра, но от добавка до добавка - от тук до луната. Имам над 80 000км. със Сумолюб на Бардал и двигателят ми, към днешна дата, работи като швейцарски часовник и не близва масло. Същото е и при мен, често ме питат дали е хибрид 8-мата генерация, а за 7-ма се чудят, как тихо работи. Сумолюб ползвам от самото му пускане на пазара, преди това ползвах фюлеринова добавка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2851 #9 Отговорено 24 Октомври, 2023 @Г.Писаров @Robben Различни коли, различно експлоатирани двигатели и т.н. Единственият начин да разберете дали ще подейства е да я пробвате. Най-добре действа при дълги преходи с постоянна скорост. По възможност магистрални. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marto_bo 53 #10 Отговорено 24 Октомври, 2023 Добавките за гориво на PRO-TEC са наистина много добри(ползвал съм PRO-TEC OXICAT, PRO-TEC VALVES & INJECTION CLEANER), но за да се усети ефект трябва да се изгорят поне два резервоара. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове