afe 7 #1 Публикувано 6 Декември, 2022 Здравейте, на някой да му се е случвало при поставяне на крушка (h1) на късите да натисне малко по-силно и нещо да 'изхрупа' ? Въпроса е дали нещо се е извадило/раместило, защото сега светлината е насочена в земята и при спиране/потегляне целия лъч светлина се 'клати'. За нов фар ли съм? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bogomildimov 61 #2 Отговорено 6 Декември, 2022 Откачила се е най- вероятно ябълката на моторчето за повдигане и сваляне на фаровете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #3 Отговорено 6 Декември, 2022 (Редактирано) Извадил си един от трите ябълковидни шарнирни болта, които държат рефлектора.към тялото на фара. Щом фарът свети в земята, най-вероятно горния, т.е. този на моторчето за регулиране на фара във вертикал. Може и да си "издърпал късата клечка", т.е. да не е просто изваден, а счупен. Не съм разглобявал фар на 7-ма Акорд, но, по принцип - може да се намести обратно без да разлепваш стъклото, ама си е "играчка". Може да се наложи да свалиш фара. п.п. Много бавно пиша, изпревариха ме. edit: На съпругата ми Акорда е '07-ма и не знам, дали фара има разлика с твоя. Все пак, ако не си се справил до утре, мога да погледна и да ти дам насоки, как да го оправиш. Редактирано 6 Декември, 2022 от Krasi-mir 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
afe 7 #4 Отговорено 7 Декември, 2022 Ще имам възможност събота/неделя да свалям броня и фар, та ако до тогава имате предложение за оправия без демонтаж ще е супер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #5 Отговорено 7 Декември, 2022 Само да уточним - кой фар, ляв, или десен? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
afe 7 #6 Отговорено 7 Декември, 2022 Десен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #7 Отговорено 7 Декември, 2022 (Редактирано) Добрата новина е, че моторчето е с метална "ябълка" (според снимките, които намирам в нета). Значи, вероятността да си я счупил е нищожна. Лошата новина е, че около фара е много тясно, т.е. може и да не стане без сваляне на фара. Все пак пробвай това: Сваляш крушките за къси и дълги. Бъркаш през отворите и дърпаш внимателно рефлектора назад. Когато си убеден, че ябълката е опряла в гнездото на рефлектора дърпаш по-силно, докато щракне. Трябва да си много внимателен, за да не пръснеш рефлектора. Ако се окаже невъзможно да го направиш така, ще сваляш фар. Преди да започнеш да разглобяваш, от копчето на таблото настрой фаровете в крайно ниско положение. Така ябълката ще е излазла максимално напред и ще е по лесно да я защипеш към рефлектора. Махаш лампите за къси и дълги. Махаш моторчето със завъртане, като фасунгата на крушка мигач. Оглеждаш дали не е счупено гнездото в рефлектора. Бъркаш през един от отворите за лампите и задържаш рефлектора назад към тялото на фара. Май ще е по-добре през отвора за дълги, защото е по-близо до моторчето и ще имаш по-добра опора точно където е гнездото в рефлектора. Защипваш ябълката в гнездото и монтираш моторчето. п.п. Нямам идея, как се сваля фара. Редактирано 7 Декември, 2022 от Krasi-mir 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
afe 7 #8 Отговорено 7 Декември, 2022 Много благодаря!!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #9 Отговорено 7 Декември, 2022 (Редактирано) Забравих да спомена: Като махнеш лампите размърдай рефлектора за да провериш дали няма откачена и някоя от другите две ябълки. Редактирано 7 Декември, 2022 от Krasi-mir 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #10 Отговорено 7 Декември, 2022 И ако има извадени,какво следва,разглабяне на фара ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
afe 7 #11 Отговорено 7 Декември, 2022 Аз май няма да смея да натискам и дърпам на сляпо, че може да се изпотроши.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #12 Отговорено 7 Декември, 2022 (Редактирано) преди 29 минути, JHM написа: какво следва Не знам. Както казах, не съм разглобявал фар на Акорд 7. Даже и крушки не съм сменявал все още. Нямам представа, какво може да се види и направи през отворите за сменяване на крушките. Когато ги сваля, ще мога да преценя. п.п. Другите два ябълковидни шарнира са Кръгче - винта за регулиране на фара в хоризонтал. Стрелка - фиксирана към тялото ябълка. Трябва да е някъде, между габарита и късите. @afe , нема 'се пуашиш, не е толкова страшно, колкото звучи. Редактирано 7 Декември, 2022 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #13 Отговорено 7 Декември, 2022 Точно от към стрелката леко шава моя,та не знам,дали подлежи на ремонт? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #14 Отговорено 7 Декември, 2022 (Редактирано) Ябълките на машинките са пластмасови. Тази снимка не знам от каква е, но на акорда не са метални. С въртене на машинката за регулиране можеш лесно да я откопчееш и извадиш ако е откачена от там. Ако след като си откачил основата и е свободна я наклони надоло за да се вдигне ябълката нагоре. Там е улея на рефлектора. Ако е откачена от там ще озлезне без накланяне. После по обратен ред. Зс по-лесно с PH2 (кръстата отвертка) развий винта на машинката колкото може, да сране по-дълъг. После както са те посъветвали колегите дръпнк рефлектора през отвора на дългите да кажем и вкарай ябълката от готе на доло рокато усетиш че рефлектора вече е захванат. След това закопчаваш машинката със завъртане. Редактирано 7 Декември, 2022 от Ivan_Ch 2 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #15 Отговорено 8 Декември, 2022 И не пипай с голи пръсти хромираната вътрешна част на рефлектора! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #16 Отговорено 8 Декември, 2022 @Krasi-mir Тази снимка с металната ябълка е на Акура и е на машинка от Алиекспрес. https://a.aliexpress.com/_mKFM83o 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #17 Отговорено 8 Декември, 2022 @Ivan_Ch , нямах представа, съжалявам. Търсих на английски и явно гугл ми изкарва резултати спрямо локацията ми. Снимката е от английския eBay и я описват за Акорд 7. Както и да е, важното е, че с твоя помощ нещата се изясниха. Не очаквах такова сложно монтиране. Извинявам се, ако съм заблудил някого. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #18 Отговорено 8 Декември, 2022 Скоро преправяхме фар от десняк към такъв за нашите стандарти на колегата @Dennis. Ако има подходящи снимки можеш да ги споделиш? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #19 Отговорено 8 Декември, 2022 Към кого е молбата за снимки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #20 Отговорено 8 Декември, 2022 (Редактирано) @Dennis Не съм ли го тагнал? При мен излиза. Той нащрака няколко снимки. Редактирано 8 Декември, 2022 от Ivan_Ch Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HistamineSHOT 40 #21 Отговорено 9 Декември, 2022 Да, имам само тези. Горе долу се вижда какво трябва да се извади от фара, за да се прехвърли на нов. Също така до колко е нужно да се свали бронята, че да се извади фара. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
afe 7 #22 Отговорено 9 Декември, 2022 Не е нужно да се сваля цялата броня ? Долните крепежи не се пипат? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
desko 5 #23 Отговорено 12 Декември, 2022 Надявам се тези две видеа да помогнат не само на колегата, а и на други, в случай, че имат проблеми с тези неща. https://www.youtube.com/watch?v=MNvaGQuiFCs , https://www.youtube.com/watch?v=MjxKtAaHsM4 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #24 Отговорено 13 Декември, 2022 (Редактирано) Не е точно по темата на колегата, но за да помогнат, търсачката трябва да ги открие! Тоест, трябва си някакъв маркиращ текст, обясняващ че иде реч за фарове на Хонда Акорд 7. Лесно сваляне на фар от колата - необходимите минимум операции. Подмяна на късите халогенни крушки с ксенон. Преправяне от дясна на лява дирекция. И така - нататък. Примерно попадаш на това видео, слагаш му текст: Клапанче против запотяване на фаровете и мяташ линк с видеото: https://www.youtube.com/watch?v=a9n3rnfWIM8 А принципно, братушката Илья К https://www.youtube.com/@user-br1jq8tl3q има и други полезни видео материали. Редактирано 13 Декември, 2022 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове