Jump to content

HistamineSHOT

Фен
  • Мнения

    111
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

HistamineSHOT last won the day on Януари 17 2022

HistamineSHOT had the most liked content!

Обществена Репутация

40 Neutral

Относно HistamineSHOT

  • Ранг
    Потребител

Profile Information

  • Кара
    Кракомобил
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Пловдив

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Аз преди време имах проблем с единия баласт, предложиха ми китайски в сервиз и се съгласих, защото беше единствения начин да започне да ми работи фара още същия ден. Действително на 2рия месец изгоря китайчето, но гаранционно ми го смениха вече 1 година не съм имал проблеми. В общи линии не бих казал, че е супер лош вариант. Имай предвид, че за смяна на оригиналните се сваля предна броня.
  2. Хондите и тойотите винаги са една идея по-скъпи от конкуренцията за подобните модели от съответната година. Това от една страна може и да ти е от полза някой ден понеже означава, че държат цена и са ликвидни. А дали си заслужава според мен зависи само от субективни фактори като удоволствие от шофирането, някакво спокойствие от това, че караш автомобил с репутация за надеждност и т.н. Ако смяташ за възможно най-малко пари да минеш най-много километри не мисля, че това е колата за теб. Има и други надеждни опции за много по-малко пари. В крайна сметка питането ти е разбираемо, защото аз слизам от 7ма генерация Акорд уж с идеята да се кача на ЦРВ 3та генерация, но и аз като теб започнах да се замислям дали 18-19к лв е разумно да се дадат за 15-16 годишен автомобил. Има прилични 7-годишни пежа за 15-16 хил лв. Сложен си е казуса...
  3. Колеги аз лично не се интересувам от математиката по отношение на разхода при бензин/дизел. Вярвам, че горивото е най-евтиното нещо в една кола. По-скоро ми е важно да не ми се създават много главоболия по поддръжката. Голяма причина за това е наблюдението ми, че много трудно се намират читави майстори в Пловдив, а който е читав има листа на чакащите или пък се има за Господ и ми е неприятна комуникацията. Нещо, което също ме вълнува, а не съм намирал да се коментира - тези джипове имат ли проблем с ръждата?
  4. Акорда ми беше 2.4 автомат. Не е ли същата като поддръжка?
  5. Със сигурност ми говори, но в случая е една кола разлика 😀. За сега клоня към това да събера още някой лев и да скоча на бензинка. Колкото и да е бавна все ще държи 140 на магистралата.
  6. Здравейте на всички, Идвам от Акорд 7ма генерация бензин, с който се разделихме. Идеята ми беше премина на ЦРВ 3та генерация, но ми се струва, че цените в момента са доста необичайни и много се двоумя дали да търся бензин или дизел. Винаги съм карал само бензин евентуално с газ и в общи линии този избор до сега не ме е карал да съжалявам. Тук обаче като се има предвид факта, че автомобилът е тежък, а и като знам как се държа бензиновия акорд сериозно се замислих дали да не взема дизелово црв с оглед на това, че динамиката ще е много по-адекватна със сигурност. Но пък идеята да си взема 15-годишен дизел силно ме смущава. Работата е там, че разликата в цената между дизелови и бензинови варианти с подобни екстри върви около 5000лв, които не знам дали мога да оправдая в случая. Ясно, че болежките при дизела ще са евентуално с дпф, демпферни маховици, дюзи турбо. Отделно попаднах на една тема тук за виене след смяна на вериги, която също много ме накара да се замисля. Общо взето въпроса ми е към колегите, които си експлоатират тези ЦРВ-та какво мислите, разликата в цената от около 5 хил лв оправдана ли е към момента. Все си мисля, че и всичко изброено да се прецака при мен все ще вляза горе долу в границите на тези 5000лв. В същото време опцията за доста по-безпроблемен бензин, който добре познавам ме блазни но 17-18к лв за 15-годишна кола някак си... Аз мислех, че акорда държи цена преди години като си го взимах, но тези джипки направо ти променят представата за стойност на автомобил втора ръка. Знам, че темата за дизел или бензин е разисквана многократно, но на фона на тези цени просто мисля, че е изключително актуална и доста хора ще извлекат полза ако се съберат мнения.
  7. Здравей, Без значение дали ти работи автоматичната регулация ти пак можеш и трябва да си регулираш лъча. Има информация в интернет как да се настрои да свети към стена. Трябва ти само отвертка. Вече от там нататък ако продължи да ти разваля реглажа системата за автоматично настройване, винаги имаш опцията да си изключиш моторчетата докато не си я поправиш.
  8. Аз на акорда имах подобен проблем, но с режимите на духане. Не можех да сменя къде да духа в общи линии. Оказа се моторчето за смяна на режима от страна на пасажера, което объркваше всичко. Хванахме го с вградената диагностика на климатроника. Предполагам, че и при црв-то ще има такава. Задържаха се някакви бутони заедно, системата си прави диагностика и дава код накрая. Този код проверяваш какво значи в интернет. Успех.
  9. Преди време и аз се чудих какво ми трака в абсолютно същите условия. След четене по форуми и все така изчезващо при ходене на майстор. Се оказа, че ми тропа предния капак. Затова при отваряне на капака и слушане все го нямаше
  10. Здравейте отново, след свалянето на картера и инспекцията, диагнозата ми е задрало 4-то бутало. До колкото съм се интересувал по въпроса така може да се кара доста по-дълго време в сравнение ако ставаше въпрос за износени биелни лагери с т.нар. "rod knock". Най-вероятно причината е прегряването преди около година за 2-3 минути на мин.обороти (на място) в задръстване на границата. Честно казано изобщо не ми се връзва със симптомите, но щом е отворил и видял, че биелните лагери са ок... Сега въпроса ми наистина е мога ли да карам така известно време преди да взема решение какво да правя?
  11. Уговорил съм се да влизам в сервиз другата седмица и да се сваля картера. Вече ми стана ясно и, че тракането е само на загрят двигател. Въпроса е, че след коментиране с майстора ми той твърди, че за него е задрало бутало, а не биелни лагери или в по-добрия вариант обтегач на малка верига. Така или иначе се надявам да имам повече яснота като се погледнат нещата отдолу. @SvetlinMarkov а да те попитам понеже от клипчето, което ми изпрати тракането е доста подобно. При теб след определени обороти изчезваше ли шума?
  12. Значи изолирах шума след малко експерименти. Вече го окачествявам като тракане и се оказа, че е налице изключително в диапазона 1500-2300 об/мин. Налице е на място и в движение. При нормално шофиране рядко ми се натъртва като от видеото на място и вече официално се шашнах, защото не ми звучи хич добре. Все пак обаче мисля, че е важно да отбележа, че това тракане го има поне от половин година. До сега е ако имаше да става нещо, нямаше ли да стане. Карам около 10000км на година. Ето видеото: Видео Чека да не ви впечатлява много, от газта е. От време на време светва после сам си гасне и така нататък... П.С. След кратка проверка из нета има мнения за подобно тракане, че се причинява от генерацията понякога. Така наречения heat shield, топлинен щит ли е на български не знам. За мен има логика да е нещо такова, защото и действително ми се струва, че идва някак си от долу на колата шума, а не толкова от пред... Как мислите дали може да е нещо подобно?
  13. Имам някакъв разход на масло, но от смяна до смяна 1л ме оправя. Преди време сменях и някаква гарнитура на v-tec-a май се водеше и от там със сигурност имах теч, който сега е елиминиран и мисля, че дори и толкова не ми гори вече. При сваляне на картер ще може ли да ми се каже със сигурност дали са за смяна биелните лагери?
  14. На празен ход нямам никакви шумове, двигателя си работи тихо - студен и загрял.
  15. На газ съм и да - дюзите си тракат, но този шум ми е известен. Всъщност единственият паразитен шум, за който нямам обяснение е точно преди да ми качи предавката около 2-3000 оборота. По-ясно се чува, когато мина покрай стена до пътя или спрели коли.
×
×
  • Създай нов...