galin_k 174 #1 Публикувано 19 Октомври, 2022 Здравейте, Карам комби Акорд 8ма 2лт ръчка, имате ли впечатления от предни дискове АТЕ (производство Германия),че има и Китайски? Колата е тежка, има ли риск от кривене? Питам, че са на половина на цената на оригинални от Бултрако ~ 500лв. Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1073 #2 Отговорено 20 Октомври, 2022 (Редактирано) Колега, аз сложих Делфи и съм пре доволен. Не са мръднали вече няколко години. За ниската цена са перфектен избор. Щом Тех-ко карат служебните автомобили с такива, сам прецени. Редактирано 20 Октомври, 2022 от policeman 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #3 Отговорено 25 Октомври, 2022 ATE Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ceco85 60 #4 Отговорено 30 Октомври, 2022 Един колега с Акорд 7 с нови дискове и накладки АТЕ, при рязко спиране на магистралата ги изкриви. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 174 #5 Отговорено 30 Октомври, 2022 Да, колата е доста тежка, затова питах аз. Има ли инфо накаква повече инфо за дисковете?Казаха ми вече ги правят в Китай и явно има промяна в качеството. Аз взех произведени в Германия, да видим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasjo 24 #6 Отговорено 30 Октомври, 2022 Не се притеснявай! И на 7ма, и на 8ма съм с АТЕ дискове и накладки, и не са мръднали. Даже не съм гледал къде са произведени. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 174 #7 Отговорено 31 Октомври, 2022 Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 174 #8 Отговорено 30 Януари, 2023 АТЕ дискове + накладки (произведени в Германия) : Обратната връзка за първите 1500км е че спират добре, но като стана студено скърцат адски много при плавно спиране, преди светофар например. А какво мислите, дали има голяма разлика в теглото на оригиналните и афтърмаркета? И това дали оказва влияние на пъргавината на колата? Питам, защото може би си втълявам, но стана по-мудна след смяна на предните дискове (+ смяна на масло и филтри - Амсойл, същият вискозитет като предишното 5-30). Може да звучи тъпо, но това ми е впечатлението. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zemnovodno 12 #9 Отговорено 30 Януари, 2023 със същите дискове и накладки съм от над 20000 км и си скърцат още от нови. В началото след смяната за известно време накладките триеха по диска постоянно просто бяха доста дебели след няколко стотин км се поизтриха и това триене изчезна. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 174 #10 Отговорено 30 Януари, 2023 Лошо за скърцането, доста е силно и досадно. Иначе за триенето, забелязох че за 20-30км се изчистиха и не го усещам повече. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasjo 24 #11 Отговорено 7 Февруари, 2023 Извинявай, ако съм те подвел с коментара си, но при мен няма проблем. Дисковете и накладките са купувани от Германия, но не вярвам да има разлика с тези, които си взел. Надали има отделно производство за "огромния" български пазар. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 174 #12 Отговорено 7 Февруари, 2023 Не се съмнявам в качеството и не си ме подвел, няма проблем.Казвам само, че моите скърцат много досадно при ниски температури. С АТЕ накладки съм. Ще видим как е за напред. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
didokal 13 #13 Отговорено 13 Февруари, 2023 На 7.02.2023 г. at 19:17, galin_k написа: Не се съмнявам в качеството и не си ме подвел, няма проблем.Казвам само, че моите скърцат много досадно при ниски температури. С АТЕ накладки съм. Ще видим как е за напред. https://original.bg/bg/ate-pasta-za-spirachni-aparati-75ml Знаеш ли дали са ти сложили от този тип паста при монтирането? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1006 #14 Отговорено 14 Февруари, 2023 @galin_k, да не те отчайвам ама няма да спрат да скърцат. Така са АТЕ в повечето случаи. Спират добре обаче скърцат, не знам защо. И аз бях така, дискове + накладки на АТЕ и като влака на Вакарел се чувах от време на време. Смених марката накладки и утихнах. Не мога да си обясня защо тази комбинация прави така обаче е факт, че скърцат много. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 174 #15 Отговорено 14 Февруари, 2023 @Mkilla Да, предполагам, че няма да спрат да пищят на студено, надявам се с затоплянето, да е по-добре. Пак се връщаме на разговора, както ти спомена, ОЕМ си е най-доброто, но цената тук пак беше повече от х2. Между другото ОЕМ накладките пак са АТЕ, но явно заради оригиналните дискове не скърцат. И все пак, ако ми се наложи да сменям дисковете, ще си взема оригиналните вече Да ми е мир на главата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 174 #16 Отговорено 14 Февруари, 2023 Преди 10 часа, didokal написа: https://original.bg/bg/ate-pasta-za-spirachni-aparati-75ml Знаеш ли дали са ти сложили от този тип паста при монтирането? Не съм питал дали са ми слагали паста при монтажа, при доверен майстор го направих и не ми е минавало на ум. Но, дори и да е сложил, съмнявам се да е точно на АТЕ...ако трябва ще се купува и да се минават... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1006 #17 Отговорено 14 Февруари, 2023 (Редактирано) @galin_k, дисковете аз бих ги оставил ( в момента съм така ). Смених накладките с ОЕМ. При мен специално предните ОЕМ са Jurid а задните Textar. След като блокира заден апарат и прецаках задните ОЕМ накладки, взех афтърмаркет Textar който не съм монтирал още. Ще пиша дали има разлика с ОЕМ-ските Textar като ги монтирам. Остави си дисковете АТЕ, добри са. Паста за накладките ползвам на Bosch и Textar а за водачите PFG 110 на TRW обаче ми приключи тубичката, че давах и на приятели та сега мисля пак нея да взема освен ако някой не препоръча друга добра за водачи. С тези скърцане нямаше никакво. Спират си чудесно и така. Въпросът тук е дали или, че са по-скъпи...:) Редактирано 14 Февруари, 2023 от Mkilla 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1796 #18 Отговорено 26 Февруари, 2023 На 14.02.2023 г. at 10:01, galin_k написа: И все пак, ако ми се наложи да сменям дисковете, ще си взема оригиналните вече Да ми е мир на главата. Няма смисъл,смени само накладките.При мен на 7-ма ате накладките сеиреха както на ОЕМ ския диск,така и на афтърмаркет последвалия Ате. "Ядосах се 😤😡😁",и сложих най евтините предни накладки на пазара LPR-32лв и всичко утихна. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1257 #19 Отговорено 26 Февруари, 2023 +1 И аз мисля, че свиренето идва от накладките а не от дисковете. Миналата година сменях дискове и накладки от зад и само накладките от пред на една от колите и от тогава когато загреят се чува свирене на предните колелета, знам, че е от накладките защото дисковете там не са сменяни а това са им втори комплект накладки с предните не се чуваха. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 174 #20 Отговорено 26 Февруари, 2023 Значи температура над 7-8гр не свирят, иначе колкото по-студено толкоз повече крещяне. Предните накладки бях пак АТЕ, с оригиналните дискове и нямаше ядове. Така ще карам засега, няма да й робувам, яд ме е защото вече дадох достатъчно пари. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1796 #21 Отговорено 26 Февруари, 2023 "Карай бе човек!"-Ми викаше един майстор,преди 5 год. и от тогава само карам 😁 (да чукна на дърво)! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове