Ppetkow900 0 #1 Публикувано 1 Юни, 2022 Здравейте, Предстои ми покупка на Хонда Акорд десета генерация от Канада. Бих искал да попитам как стои въпроса с резервните части (части за купе, обслужване и тн.), тъй като знам, че тези коли не са за европейския пазар. Дали нашия представител на Хонда тук в София ще изпитва трудност с облсужване и смяна на части на колата? Ако трябва да се смени броня или калник дали ще могат да го направят в Бултрако? Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #2 Отговорено 1 Юни, 2022 Здравей, добре дошъл и честито за избора! Най-добре е да питаш Бултрако, но има и други колеги тук, които карат "американци", та вероятно ще споделят опит. Иначе някои от вносителите на коли от щатите предлагат и намиране на необходимите части за замяна на повредените, но това с твоя търговец трябва да обсъдиш. Като я подкараш и регистрираш тук, другото са консумативи с които едва ли ще има проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ppetkow900 0 #3 Отговорено 1 Юни, 2022 Благодаря. Спрял съм се на 2.0 турбо мотора туринг версията. Това ми е първата Хонда... Все бмв-та са ми били в живота... Та си е чист комплимент за марката щом толкова години нищо друго освен бмв не ми харесваше Най-много ме притеснява ако се чукне броня, врата или нещо друго дали може да се подмени в Бултрако или има и други места в София... Предполагам всичко може все пак сме 21-ви век Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1486 #4 Отговорено 1 Юни, 2022 преди 41 минути, Ppetkow900 написа: Ако трябва да се смени броня или калник дали ще могат да го направят в Бултрако? Ще могат, ама ти няма да искаш. В момента чакам една част за Акорд 10 от тях, че ми трябваше по спешност. Пропорцията, която съм хванал като общо валидна за цената е гледаш в hondapartsnow.com в долари и умножаваш по 5 за крайна цена в лева с ДДС. преди 43 минути, Ppetkow900 написа: обслужване Масленият филтър е стандартен, за купето - също. Въздушният - взимаш K&N панелен и само му правиш почистване. Ако става дума за 1.5 двигател, маслото за CVT кутията също не е проблем. Неочаквано трудно обаче се оказва набавянето на ATF Type 2.0 за 10-степенната кутия на 2-ката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ppetkow900 0 #5 Отговорено 1 Юни, 2022 Демек ако е 200 долара една част излиза хиляда лв? И колко време отнема като чакане за доставка на част? Предполагам ако не се прави нещо със спешност като облужвания и тн може да се предвиди и да се поръча от по-рано. Малко ли са хората, които карат такива Акорди в БГ? Понеже из София не съм видял и 1 на живо до сега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #6 Отговорено 1 Юни, 2022 Има 2 - 3 из БГ, но в този форум ти ще си първият похвалил се. Чакаме! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ppetkow900 0 #7 Отговорено 1 Юни, 2022 Май ще се вкарам в приключение откъм доставката на части и консумативи, но пък кефа цена няма. Все пак мисля, че от към мотор трябва да имат всичко, защото това е двигателя от Type R. Изгледах и изчетох много за колата по чужди форуми. Аз като притежател на бмв-та дай Боже ще се родя с надеждна кола Има по форумите чета навъртяли над 100к мили и никакви проблеми нито с кутия, нито с двигател. Всички много доволни от колата. Особено от туринг версията с адаптивното окачване и тази 10 степенна кутията и с един хубав кулер, еър интейк и чип колата става много приятна и като вървеж Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1486 #8 Отговорено 1 Юни, 2022 Преди 1 час, Ppetkow900 написа: Малко ли са хората, които карат такива Акорди в БГ? Понеже из София не съм видял и 1 на живо до сега Преди два дни видях един хибрид до НСА. Има някакъв и в Юби-Ко съм чувал, но не знам кой двигател е. Ако успея да вкарам моя в пътя до Август, няма да си първия в София с такъв ти. За България - имаше черен 2-ка туринг на много приемлива цена (под 50 хиляди лева) в Бургас, но от доста време го няма. Само някакви 1.5-ци. Преди 1 час, Ppetkow900 написа: Та си е чист комплимент за марката щом толкова години нищо друго освен бмв не ми харесваше Нас комплименти ни не трябват. Ние си го знаем, че марката е убава 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #9 Отговорено 1 Юни, 2022 10-ката е добра. Поправили са грешките си от 9-а генерация и е в традициите на най-добрият Акорд за всички времена - 7-ма ген. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ppetkow900 0 #10 Отговорено 1 Юни, 2022 35 minutes ago, Honda_Z said: Преди два дни видях един хибрид до НСА. Има някакъв и в Юби-Ко съм чувал, но не знам кой двигател е. Ако успея да вкарам моя в пътя до Август, няма да си първия в София с такъв ти. За България - имаше черен 2-ка туринг на много приемлива цена (под 50 хиляди лева) в Бургас, но от доста време го няма. Само някакви 1.5-ци. Нас комплименти ни не трябват. Ние си го знаем, че марката е убава Пожелавам ти още следващия месец да си готов! А като награда, че съм допринесъл може да ме повозиш малко Твоята фейслифтовата ли ще е, която е след 2021-ва год? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 430 #11 Отговорено 1 Юни, 2022 Преди 1 час, Ppetkow900 написа: Все пак мисля, че от към мотор трябва да имат всичко, защото това е двигателя от Type R. Недей лежи на тая кълка. Най-малкото буталата са различни, както и горивната система. Отделн има и балансиращи валове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ppetkow900 0 #12 Отговорено 1 Юни, 2022 Еми каквото - такова. В крайна сметка няма пълно щастие Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1486 #13 Отговорено 1 Юни, 2022 преди 27 минути, Ppetkow900 написа: Пожелавам ти още следващия месец да си готов! Изчака да стане 1-ви Юни, за да ми пожелаеш "още следващия месец" да е готова Нямам спешна работа. преди 28 минути, Ppetkow900 написа: Твоята фейслифтовата ли ще е, която е след 2021-ва год? Не. 2018 на 72 хиляди. преди 36 минути, ceco_accord написа: 10-ката е добра. Поправили са грешките си от 9-а генерация и е в традициите на най-добрият Акорд за всички времена - 7-ма ген. Аз грешки при 9-та не видях. Особено фейслифтов 9 туринг с лед фарове ми е по-красив от 10-та. Единствено от прагматична гледна точка, 10 е по-добър от 9, защото колата е с 10см по-къса, а багажникът е доволно по-обемен. Как става? Ами 9-та има шест цилиндров двигател, заради който е трябвало да направят двигателния кош по-голям и от там неприлично дългия размер. При 10-та всички двигатели са 4-цилиндрови и няма нужда от толкова място в общия случай. Много си харесвах 9.5-цата, гореше ми колкото сивик, а CVT-то беше най-адекватно, сравнено с другите модели, до които съм се докосвал. Откъм екстри, също за едно нещо не мога да се сетя, което 10 да има, а 9.5 - не. Ще видим де. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ppetkow900 0 #14 Отговорено 1 Юни, 2022 1 hour ago, Honda_Z said: Изчака да стане 1-ви Юни, за да ми пожелаеш "още следващия месец" да е готова Нямам спешна работа. Не. 2018 на 72 хиляди. Аз грешки при 9-та не видях. Особено фейслифтов 9 туринг с лед фарове ми е по-красив от 10-та. Единствено от прагматична гледна точка, 10 е по-добър от 9, защото колата е с 10см по-къса, а багажникът е доволно по-обемен. Как става? Ами 9-та има шест цилиндров двигател, заради който е трябвало да направят двигателния кош по-голям и от там неприлично дългия размер. При 10-та всички двигатели са 4-цилиндрови и няма нужда от толкова място в общия случай. Много си харесвах 9.5-цата, гореше ми колкото сивик, а CVT-то беше най-адекватно, сравнено с другите модели, до които съм се докосвал. Откъм екстри, също за едно нещо не мога да се сетя, което 10 да има, а 9.5 - не. Ще видим де. Една поправка след справка - разликата в дължината е 8мм. 4882 мм - Акорд 10 4890 мм - Акорд 9. Но ширината е повече за сметка на 10. 1862 мм - Акорд 10 1849 мм - Акорд 9. С всичко 10 е по-добра от 9. На килограми аналоговата версия на 2.0Т демек V6 на Акорд 9 са с разлика 80кг. С 30 литра по-голям багажник, както каза и тн... Сега вече от към екстри не знам дали има адаптивно окачване, обдухване на седалки и тн в Акорд 9, но по всичко останало е много по-добре. Така, че ще доста по-голямо удоволствието Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1486 #15 Отговорено 1 Юни, 2022 По дяволите, знаех, че е по-къс със сигурност, но къде съм ги видял тези 10см?! Пак няма да мога да си събера мотора в гаража, както можех със 7-цата... Ето едно директно сравнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #16 Отговорено 1 Юни, 2022 Имах предвид маркетингова грешка и то според европейският прочит на модела. 10-ката носи спортният дух на Хонда и интериорът и е лаконичен, макар и от лесно драскаща се пластмаса. И типично е шумничка в движение, но седиш ниско и хандлингът е подобаващ, и то на макферсон. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Smurfa 2 #17 Отговорено 1 Юни, 2022 Относно частите - поръчвах спирачен апарат от Америка и дойде за 5 дни. Има доста афтърмаркет части на прилични цени. За едрогабаритните дано не се налага... там ще е скъпотията. Имаше налични в Полша, но не всичко. Иначе успех с покупката избора е супер! Ще се радвам да се запознаем на някоя от Софийските Акорд срещи и да я видим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ppetkow900 0 #18 Отговорено 1 Юни, 2022 Може ли да споделиш от кой сайт поръчваш частите? Аз ще ида тия дни до Бултрако да попитам как стои въпроса с тези коли. Да не стане някой да ме чукне и да чакам половин година за една врата Не знаех, че има Акорд срещи. Дай Боже на следващата ако ми е удобно ще дойда Както казах съм бмв запалянко и тъй като всеки втори в БГ има бмв там съборите са като национален празник Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 601 #19 Отговорено 2 Юни, 2022 Аз поръчвам частите от няколко сайта https://www.ebay.com/ - търся по парт номер https://www.rockauto.com/en/catalog/ - от тук съм поръчвал няколко пъти като рекорда за доставка беше 3 дни (обикновено е 1 седмица с DHL) От https://www.acurapartswarehouse.com/ не съм поръчвал защото нещо не ми излиза опцията за доставка до България. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Smurfa 2 #20 Отговорено 2 Юни, 2022 Заповядайте в https://www.facebook.com/groups/accordteambulgaria тук пускат инфо за срещите 1 месечно. Мисля че и тук във форума също имаше тема Иначе и аз съм поръчвал от rockauto. За едрогабаритните не съм разпитвал в бултрако, защото не ми се пиеха хапчета за глава... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ppetkow900 0 #21 Отговорено 2 Юни, 2022 Благодаря. Ще се присъединя щом е официално моя собственост колата. От сега все още не е редно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1486 #22 Отговорено 2 Юни, 2022 @Plamen-CRV, @Smurfa, за rockauto през GGBG ли минавате или директно? Вероятно директно, предвид сроковете и DHL. Обмитяването през DHL как се случва? Трябва ли EORI номер и нещо да се носи на място? Аз веднъж едни лайстни имах с DHL от Китай и ми се разказа играта. Rockauto гледам, че имат вътрешен стоп от туринг, какъвто ми трябва и се чудех. Между другото - да, вътрешните стопове на туринг са други, защото им светят стоп-светлините. Доста масов ъпгрейд е в Северна Америка да си слагат вътрешни стопове от туринг на по-базовите изпълнения. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 601 #23 Отговорено 3 Юни, 2022 При поръчка, сайта предлага опции за доставка. Когато е с тях може да е по-евтино, но няма опция за плащане на таксите по вноса. Когато избера опцията да ми начислят таксите по вноса, аз ги плащам с поръчката и куриера ми носи нещата до адреса. Спестявам си разправиите с митницата. На мен последната поръчка я разделиха на 2 пратки защото имат складове на няколко места. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusen4e 67 #24 Отговорено 5 Юни, 2022 На 1.06.2022 г. at 9:36, ceco_accord написа: Има 2 - 3 из БГ, но в този форум ти ще си първият похвалил се. Чакаме! Вчера за пръв път видях една сребриста десятка в София на кръстовището на бул. "Н. Вапцаров" и бул. "Черни връх". Емблемата и надписите по задния капак се сливаха с цвета на купето и отдалеч по стоповете я оприличих на някоя лимузина на Киа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #25 Отговорено 5 Юни, 2022 Има ги, но са "бели лястовици". В Акорд фейс групата скоро се появи 1 бела. Виждал съм, сядал съм, чакам да пробвам туринга при случай. Общо взето модела ми харесва и специализираните медии, както и частните ревюта го тачат - в рамките на класът си. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ppetkow900 0 #26 Отговорено 5 Юни, 2022 Гледам, че има в мобиле, но са 1,5 двигателя с гадната кутия. Лично аз никога не бих си взел кола със CVT кутия колкото и да се кръстят някои, че са ги подобрили в новите модели и тн. Ако ми се кара скутер ще си купя скутер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 235 #27 Отговорено 5 Юни, 2022 Ако 10 та серия е с 10 степенен автоматик то много ме съмнява дали е чисто Хондовския познат от предците му. Вероятно е друга разработка по класическата компановка с планетарни редуктори и другите ги съпътстващи карантии. Пък знае ли човек, може да е разработка на "ZF" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #28 Отговорено 5 Юни, 2022 Такъв е - не е Хондов. А на 1.5 мотора си е вариатора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #29 Отговорено 5 Юни, 2022 Преди 12 часа, Ppetkow900 написа: Гледам, че има в мобиле, но са 1,5 двигателя с гадната кутия. Лично аз никога не бих си взел кола със CVT кутия колкото и да се кръстят някои, че са ги подобрили в новите модели и тн. Ако ми се кара скутер ще си купя скутер. Иди и пробвай - ще се изненадаш, дари да си предубеден негативно. 1.5 + CVT са точно като в Civic 10. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nkrumov 0 #30 Отговорено 21 Ноември, 2022 (Редактирано) Здравейте, аз имам Хонда Акорд 10, 2.0 touring от около година и половина. Купих си я докато живеех в Канада и после си я внесох в България. Това ми е 3ти Акорд, като съм карал 7ма и 9та генерации. В Канада обслужването беше безпроблемно и евтино. Сега ще видим как ще бъде в България. Предстои ми смяна на масло, филтри и спирачна течност. В Канада това щеше да ми струва около 200 канадски долара. Тук обаче очаквам поне двойно, може и повече. Редактирано 21 Ноември, 2022 от nkrumov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 170 #31 Отговорено 21 Ноември, 2022 Здрасти и добре дошъл, много ме кефи 10ката. С 1.5л и cvt ли е? За обслужването, не би трябвало да ти излезе повече. Хубаво масло се намира за 100-120лв, филтрите грубо 15-20лв, спирачната течност, може би около 70лв за 2лт. Можеш да погледнеш в общите поръчки тук във форума или доверени доставчици/магазини/сервизи и да си поръчаш. За работа сложи още 100лв грубо, не знам в Сф си е скъпо. Та пак там ще си, като в Канада 😀 Успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 601 #32 Отговорено 21 Ноември, 2022 Маслоти и филтъра за маслото са лесни. Масления филтър предполагам е стандартен като за всяка Хонда. С въздущния е голяма драма. За акура не намирам из европата и цената с доставката става ..... Алтернативата е K&N Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 235 #33 Отговорено 21 Ноември, 2022 (Редактирано) преди 56 минути, nkrumov написа: В Канада това щеше да ми струва около 200 канадски долара. Тук обаче очаквам поне двойно, може и повече. Ако отидеш във фирмен сервиз очакванията ти ще се оправдаят напълно, бъди сигурен. Тези 200 $ я стигнат я не, само за консумативите. За труда спор няма, нашите майстори са най-големите и техния труд се заплаща достойно, особено във фирмените сервизи където двама трима техници хранят 1-2 приемчици, 2-3 склададжии, 1-2 началници, 2-3 собственици, 2 души охрана и 1 куче минимум. като сложим и сметките за ток, вода и други, няма как сметките да не са поне 2 пъти по-високи от европейските, пък къде е Канада? години назад. Сори за сарказъма! но като се сблъскаш с реалността напиши отзивите си пак тук, пък дано да греша! Редактирано 21 Ноември, 2022 от CCord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nkrumov 0 #34 Отговорено 21 Ноември, 2022 Не ми се вярва да грешиш. Обадих се в Бултрако и ми казаха, че гаранцията на колата ми не важи тук. Обясних им, че съм първи собственик и т.н., а те ми казаха, че това не било тяхна работа, а фирмена политика за Европа. После ме поканиха да си обслужва колата при тях. Аз ги попитах каква ми е ползата от това, щом така или иначе гаранция няма, а те ми казаха, че разбитат от Хонда и било въпрос на качествено обслужване. Сега търся алтернативи на това "качествено обслужване". Та ще споделя опир след около месец. До тогава ще се оглеждам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 601 #35 Отговорено 21 Ноември, 2022 Гледам, че си от София. Отзивите на колегите са добри. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 170 #36 Отговорено 21 Ноември, 2022 Естествено в Бултрако цената ще е солена, но тук говорим за не сложна процедура, така че имаш избор в София. Ако държиш да си избереш консумативите лично, а и да спестиш някой лев, съм сигурен, че все пак сметката ще излезе близка до това което си свикнал да плащаш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1486 #37 Отговорено 21 Ноември, 2022 @nkrumov Въздушният филтър ти е 2358 на MANN. Тук имаш избор между FP2358 (около 40лв), който е антибактериален и CUK2358 (около 28лв), който е само с активен въглен. За въздушен слагаш 33-5074 на K&N и само му правиш профилактика. Маслото е 0W20, като аз взимам оригинално от Германия от общите поръчки. Масленият филтър е стандартен. Тези дни ще си го сменям (сам). Най-сложно е с намирането на ATF type 2.0 за скоростната кутия. Бултрако нямат възможност да доставят, usshopr отказват да докарат (и едните и другите поради една и съща причина, предполагам) и остава само GGBG като опция. Докато се прежаля да поръчам, вдигнаха тарифата на 25лв/кг, а си трябват 5 кварта. В момента има някаква драма с намирането на брандирано Хонда масло ATF type 2.0. В ebay има един продавач от Щатите, който предлага брандирано за Acura. Писал е, че е съвместимо с Хонда, както и ме увери повторно на лични. Единствено ме притесняват GGBG, които не бяха много категорични, дали може или не може, само не трябвало да има стикери, че е запалимо. Не ми се иска да съм го платил и да рискувам да го задържат на границата, но няма и голям избор. Чисто нови, оригинални, неразпечатани текстилни стелки с "ДОТ" 21 трябват ли ти? 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nkrumov 0 #38 Отговорено 21 Ноември, 2022 Благодаря много за инфото. Ще се опитам да свърша всичко в следващите няколко седмици и ще споделя опит, но да, не е най-сложното обслужване. Колата е на 15 хил. км и всичко тепърва предстои. Мерси много за офертата за стелките, но съм добре оборудван засега 😉 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Smurfa 2 #39 Отговорено 25 Ноември, 2022 Колега, чувствай се поканен на Хонда Акорд срещите в София. Ако си падаш по такива събирания ще се радваме да обменим опит и да видим Туринга Със сигурност ще ти препоръчаме и някое друго местенце за обслужванията. Аз карам Акорд 9 Туринг и засега не съм имал никакви проблеми със части и обслужване. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #40 Отговорено 27 Ноември, 2022 На 21.11.2022 г. at 17:02, Honda_Z написа: usshopr отказват да докарат (и едните и другите поради една и съща причина, предполагам) и остава само GGBG като опция Потвърждавам, на мен наскоро ushoppr отказаха да ми доставят едно трансмисионно масло от Rockauto/САЩ. Поръчах през GGBG и пристигна за един месец без проблеми, като ми казаха същото нещо за стикерите. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове