Kluk 3 #1 Публикувано 29 Септември, 2021 (Редактирано) Здравейте Има следния проблем.Колата е црв 2 ген. 2.0 150 Колата е била с автоматична трансмисия и най веротно нашите авто джамбази са й сложили ръчна.Може ли да се оправи софтуерно или със смяна на комп ,за да може компа да не търси кутията.Колата върви ,няма проблеми само свети чек. Редактирано 30 Септември, 2021 от Honda_Z Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #2 Отговорено 29 Септември, 2021 Off Topic Много яко! Ако върви нормално (според теб) - дан ти дреме. Лепни черно тиксо връз "чека" и ... Иначе, да - 2-та компа си комуникират и този на кутията налага рестрикции на моторния. Интересно как в момента е вързано, за да дава мотора пълна мощност. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kluk 3 #3 Отговорено 29 Септември, 2021 Няма си на идея как са го направили Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #4 Отговорено 29 Септември, 2021 Аз пък веднага бих помислил обратното. Колата си е ръчка, а са изгорими компа или нещо друго, и са го сменили с такъв от автомат. По правдоподобно ми звучи. Правилен комп , обучаване и ГАЗ.... 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kluk 3 #5 Отговорено 29 Септември, 2021 Не мисля колега. Съеситителя нов (поне на пръв паглед се усеща)занимавам се с коли от 10 години Второ кой бе се занимавал с еку от автомат при положение че има бонлук от компове за ръчка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1843 #6 Отговорено 29 Септември, 2021 Е дай една снимка на таблото и централната конзола , за да видим, че е била с автоматични скорости, а не ръчни или и таблото и конзолата са сменявани. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kluk 3 #7 Отговорено 30 Септември, 2021 сменини са Мога ли да сменя компа с такъв от ръчка И какво друго трябва да се смени Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #8 Отговорено 30 Септември, 2021 (Редактирано) Преди 12 часа, docev написа: По правдоподобно ми звучи 'щото си извратен жичкаджия @Kluk , Той го каза: Преди 12 часа, docev написа: Правилен комп , обучаване и ГАЗ.... п.п. Предполагам има значение, какъв е дросела - електрически, или с жило. Доцев ще каже, дали от това зависи, какъв комп да търсиш. п.п.п. Според мен е най-добре да я види жичкаджия. След една такава интервенция не се знае, кой, какво е Усрал. Редактирано 30 Септември, 2021 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1497 #9 Отговорено 30 Септември, 2021 На мен пък ми се вижда, че твърде много се надценяват възможностите и злия гений на автоджамбазите, да не говорим усилията, които трябва да вложат в тази нескъпа кола. Само новият съединител сигурно надхвърля цената на употребявана скоростна кутия. Табло, пластмаси, лостове, педали... Дай VIN. Той трябва да си каже каква е била колата. Дотогава аз не вярвам. И "Проблем хонда" е идеален пример за това как не трябва да се казва една тема. 1 1 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #10 Отговорено 30 Септември, 2021 (Редактирано) преди 37 минути, Krasi-mir написа: 'щото си извратен жичкаджия Цитат @Kluk Не съм бе. 😉 Ключар съм . Ама покрай това трябваше много други неща да науча , че като дойде някой и каже че проблемът е за мен , трябва да му покажа и докажа че всъшност не е за мен а за оня майстор дето го е пратил и не му се е занимавало. Примерно. 😉 Аааа и на всеки втори му е в устата .... Имам проблем с имобилайзера ( кономайзера, мобилазера , икономайзера и тнт) Редактирано 30 Септември, 2021 от docev 3 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #11 Отговорено 30 Септември, 2021 Off Topic Жичкаджиите са нация уважавана, щот това си е "тънка материя". Кабели, платки, омове, вати - всеки може да си изпати. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #12 Отговорено 30 Септември, 2021 (Редактирано) VIN и диагностика ще хвърлят светлина в тунела. Редактирано 30 Септември, 2021 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #13 Отговорено 30 Септември, 2021 Според това видео за (ЦР-В 1) операцията не е лесна, но братушките обичат да "колхозят". Относно компа - минути 13:50 15:00, но за втора ген. може и да не сработи. Това https://www.drive2.ru/l/288230376152630622/ също може да е полезно. Оообаче, да се причини това на кола е ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kluk 3 #14 Отговорено 30 Септември, 2021 SHSRD87602U006634 Обучението от какво се състой и кой може да го извърши Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #15 Отговорено 30 Септември, 2021 Ръчка си е колата. Просто са сменили ЕКУ-ТО. ЕКУ-то за ръчка и автомат е едно и също, само тия за автоматите имат повече карантия вътре, за да управлява кутията. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1497 #16 Отговорено 30 Септември, 2021 Модель:CR-V Модельный год:2002 Двери:5 Код двигателя:K20A4 Трансмиссия:5MT Модификация:ES Код региона:KG 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #17 Отговорено 30 Септември, 2021 Еми значи колата си е оригинално с ръчка, освен ако не е сменена и Евро табелката с вина? Време е да се закачи на диагностика и да с е види от какво мига "лампата на Аладин". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kluk 3 #18 Отговорено 30 Септември, 2021 6-7 грешки за автоматичната трансмисия a b c d соленоиди и температура на маслото на кутията Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #19 Отговорено 30 Септември, 2021 (Редактирано) преди 19 минути, jijane написа: Просто са сменили ЕКУ-ТО Баш. Преди 14 часа, docev написа: обучаване Обучаване на ключове предполагам? Редактирано 30 Септември, 2021 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #20 Отговорено 30 Септември, 2021 преди 55 минути, Kluk написа: 6-7 грешки за автоматичната трансмисия a b c d соленоиди и температура на маслото на кутията Еми, пробвай да изключиш средната букса на компа - както е във видеото? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #21 Отговорено 30 Септември, 2021 (Редактирано) Преди 2 часа, dindin написа: Баш. Обучаване на ключове предполагам? Не! Обучаване на ECU. И кво стана? Не бе не, ама ДА. 😉 Редактирано 30 Септември, 2021 от docev 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kluk 3 #22 Отговорено 30 Септември, 2021 (Редактирано) Копм ,патрон с ключовете, четеца на имото и някой майстор да обучи ? Друго да търся ли? Редактирано 30 Септември, 2021 от Kluk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #23 Отговорено 30 Септември, 2021 Първо наамери Майстор да я погледне. Той ще ти каже, какво точно трябва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kluk 3 #24 Отговорено 30 Септември, 2021 (Редактирано) За това питам тук.Ходех в 5 -6 сервиза да питам и някой да ми каже с точност.Но всичките ми казаха търси някой хондаджя. Редактирано 30 Септември, 2021 от Kluk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #25 Отговорено 30 Септември, 2021 Само Комп. После майстор. Пък ако знаехме и от къде го търсим, ще е ехееее.... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kluk 3 #26 Отговорено 30 Септември, 2021 (Редактирано) Ямбол Редактирано 30 Септември, 2021 от Kluk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 204 #27 Отговорено 1 Октомври, 2021 Преди 12 часа, docev написа: Само Комп. После майстор. Пък ако знаехме и от къде го търсим, ще е ехееее.... Братчед, ми що не Фърляш боб...??? 🙈😳😂 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #28 Отговорено 1 Октомври, 2021 Off Topic 'щото е ключар! Не знам, може и с една шепа ключеве да стане?! При ел.диагностиката винаги Му се получава, познава от раз! 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kluk 3 #29 Отговорено 14 Ноември, 2021 (Редактирано) И така след смяната на еку обучаване . Продължава да записва тези грешки Майсторът който я обучава предпола че еку получава захранване където не трябва И екуто с което закупих колата също е от ръчка Редактирано 14 Ноември, 2021 от Kluk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kluk 3 #30 Отговорено 14 Ноември, 2021 Май и боба няма да помогне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове