bogomildimov 61 #41 Отговорено 21 Февруари, 2022 Ще видим къде е "заровено кучето". Другия месец като се стопли ще я отварям за реглаж на клапани и ще проверя маслоуловителите в капака на клапаните в какво състояние са! Ще последва смяна на масло и промивка на двигателя и ще поддържам темата! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
blagoev.1990@abv.bg 30 #42 Отговорено 16 Март, 2022 Bogomildimov колега какво стана с промивката на двигателя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bogomildimov 61 #43 Отговорено 18 Март, 2022 Не се е стоплило Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
blagoev.1990@abv.bg 30 #44 Отговорено 20 Март, 2022 (Редактирано) Топло не топло, скоро ще правя промивки Редактирано 25 Март, 2022 от dindin Предходно мнение не се цитира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bogomildimov 61 #45 Отговорено 23 Март, 2022 Мисля да е с това: https://xadoshop.bg/bg/products/atomex-total-flush-p196.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 204 #46 Отговорено 23 Март, 2022 преди 51 минути, bogomildimov написа: Мисля да е с това: https://xadoshop.bg/bg/products/atomex-total-flush-p196.html Това е също много добро-лично изпробвано! 👌👍 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #47 Отговорено 24 Март, 2022 Аз мислех да използвам на Ravenöl препарата, и го поръчах есента, но най-вероятно няма да го използвам, така че мога да го дам на някого на половин цена Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #48 Отговорено 24 Март, 2022 (Редактирано) Имам три промивки на двигателя. Най-добре става с промивно масло използвам това. Насипваш нещо чисто в двигателя ,и то обира доста наслагвания,и не е толкова агресивно,като тези добявки от по 300мл. Добавките, насипваш в маслото станало достатъчно черно и мръсно и очакваш да обере нещо. INSA също има промивно масло. Редактирано 24 Март, 2022 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6024 #49 Отговорено 24 Март, 2022 Моето Ravenol SSO 0W-30 , ACEA A3/B4, API SN/CF почерня доста бързо след наливането. Сигурно ще правя и аз промивка, преди да го сменям. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bogomildimov 61 #50 Отговорено 6 Април, 2022 (Редактирано) Вчера промих двигателя с Bardahl engine flush, последва смяна на маслото с https://www.ato24.de/en/toyota-engine-oil-sae-5w-30-fuel-economy.html. Изчете черна гняз типична за дизеловите двигатели. Имах и лек теч от гарнитурата на капака на клапаните. Беше сменена. Капака беше измит с обезмаслител, изтеще тоста чернилка. Направих проверка на хлабините на клапаните. При сваянето на капака на клапаните двигателя е сравнително чист. Нямаше и разминаване в белезите на веригата. Та при тези процедури ще следя разхода на масло. Въпрос: При по- студено време (под 5 градуса) колата пали трудно. Мислех си да сменя горивния филтър ама на първо четене не го намирам Ако някой може да ме насочи къде се намира ще съм благодарен. Редактирано 6 Април, 2022 от bogomildimov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #51 Отговорено 6 Април, 2022 Горивния филтър е в резервоара на К24. Най-вероятно и при теб е там. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bogomildimov 61 #52 Отговорено 6 Април, 2022 (Редактирано) Ама на K20A6 по програмите излиза, че е този: Ама не го знам къде е! Редактирано 6 Април, 2022 от bogomildimov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bogomildimov 61 #53 Отговорено 5 Юни, 2022 Малко обновяване на темата: След смяната на маслото, промивкана на капака на клапаните, двигателя и изминати около 1000 км ( 300 магистрала, 200 извънградско и 500 градско) маслото не е мръднало. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivailopp 291 #54 Отговорено 5 Юни, 2022 Напишете го после на 10000 колко е. Двигателят изглежда чист. Моят е доста по кафяв и има разход около литър на 9000 км. Горивен филтър няма. Има цедка в горивната помпа и това е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове