meneldor 119 #1 Posted July 5, 2021 (edited) Здравейте, купих въпросната кола и ще я почакам 1-2 месеца от Канада. Двигателят мисля, че е същият като на Odyssey, Ridgeline, Passport, etc - V6 3.5L. Имам въпроси относно поддръжа и обслужване. Скоростната кутия е ZF9 автомат и оригиналното масло е Honda ATF Type 3.1. В Бултрако са смяна искат 116лв за литър(общо 4л) и 54лв за работа. Въпросната скоростна кутия се слага на доста марки и е на ZF Group като тяхното масло(което го слагат и в BMW с такава кутия) е ZF LIFEGUARD FLUID 9 и цената му е почти на половина. Има ли тук хора със ZF9 и ако да къде и сменяте маслото и с какво? Във https://www.piloteers.org всички сипват Valvoline MaxLife ATF, което го няма тук изобщо. Бултрако не работели с масло на клиента и си длъжен да ползваш тяхното.. Поздрави ЕДИТ: забравих да кача 2 снимки поне Edited July 5, 2021 by meneldor снимки 3 Share this post Link to post Share on other sites
Drone 780 #2 Posted July 5, 2021 (edited) Ето тука някакъв човек го продава маслото: https://bazar.bg/obiava-31832081/transmisionno-maslo-zf-lifeguard-fluid-9 Ето го и Валволин-а https://automasla.bg/valvoline-maxlife-atf-1-litar Също така не мисля, че е най-удачния вариант да ходиш в Хонда. По-добре при Цецо в Овча Купел. Щом ще дойде след 2-3 месеца, можеш да си запазиш ориентировъчен час, евентуално като наближи пристигането. На твое място бих проверил и TSB(техническите бюлетини) за да видиш дали няма нещо, което на твоята хонда трябва да се прави. Тогава евентуално отиваш в Бултрако и те, щат нещат трябва да ги изпълнят Edited July 5, 2021 by Drone Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 119 #3 Posted July 5, 2021 Valvoline-то е не е за тази кутия, другото да. Попрочетох за бултрако днес и май наистина ще търся друг сервиз. Четох хубави неща за този в Овча купел. За тази кутия май е имало TSB за ъпгрейд на фърмуера заради някакъв бъг, но не знам как да разбера дали е оправено още в Канада и дали тук ще искат да го направят ако не е. Share this post Link to post Share on other sites
Drone 780 #4 Posted July 5, 2021 Амии с вин-а пробвай тук да видиш https://www.honda.ca/recalls Колата почти на 100% е била само в оторизиран сервиз, та би трябвало да са оправили всичко каквото е имало. Не знам дали си чел за проблема с VCM при тези коли, но май е по-добре да се сложи един тунер, който напълно го изключва. Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 119 #5 Posted July 5, 2021 Четох и купих S-VCM още там Сложили са го в колата и ще дойдат заедно. За съжаление няма още как да видя вин-а, но като дойде ще проверя. Мерси! Share this post Link to post Share on other sites
Drone 780 #6 Posted July 5, 2021 Ако не е тайна някоя фирма ли ти движи нещата или имаш познати в Канада ? Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 119 #7 Posted July 5, 2021 Всичко е с фирма, но да не правя реклама може на лично. Между другото другият проблем е, че колата няма стелки на пода, а директно мокета. Аз съм с две малки деца и ако не намеря нещо ще стане леш. От къде мога да търся по модел такива неща? Оригиналните на пилота са много зле отпред по принцип. Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 119 #8 Posted July 6, 2021 В щатите оригинално Type 3.1 масло е към $26 на литър в онлайн сайтове. Значи Бултрако го продаван ТРОЙНО. Направо са се престарали Share this post Link to post Share on other sites
Drone 780 #9 Posted July 6, 2021 Ее да Бултрако се славят с цени, които те удрят през кръста Share this post Link to post Share on other sites
Terje 170 #10 Posted July 6, 2021 Не е само Бултрако, а по принцип е такава тенденцията на официалните представителства на автомобилните марки. Печалбата на автомобилните компании е в голяма степен от резервни части и консумативи. Още повече, че българските такива работят с общопиретите ставки и цени, т.е. нямат особена свобода в образуването на ценовите листи. А и в Америка акцизите са други, затова и частите и консумативите там за Хонда са по-евтини, както и новите автомобили. Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 119 #11 Posted July 6, 2021 (edited) Сега ми се обадиха от фирмата и казаха, че колата ще дойде с месец по-рано заради рокади по митниците и ще я пренасочат през Ротердам. Та ако някой възнамерява да вкарва кола да знае, че случващото се в момента с правителството оказва влияние на импорта. Edited July 6, 2021 by meneldor 1 Share this post Link to post Share on other sites
Drone 780 #12 Posted July 6, 2021 Е то проблема е с транспорта през голямата локва. Сега вече всичко си работи като хората. През ротердам е по-лесно, защото ги няма българските митничари След това транспорта от там е към 1000-1200лв Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 119 #13 Posted July 6, 2021 Да, не им се искаше през Ротердам, защото на тях им излиза по-скъпо ама съм си платил вече и не ми искаха допълнително пари. Може би ще се вдигнат малко цените на докарването. Share this post Link to post Share on other sites
Terje 170 #14 Posted July 6, 2021 Интересно ми е в такъв случай как стига от Ротердам до България - в контейнера - по суша или Дунав, или се освобождава от тамошните митничави и се качва на автовоз? Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 119 #15 Posted July 6, 2021 Не питах подробности, но май там я освобождават и после автовоз. Share this post Link to post Share on other sites
Drone 780 #16 Posted July 7, 2021 Преди 18 часа, Terje написа: Интересно ми е в такъв случай как стига от Ротердам до България - в контейнера - по суша или Дунав, или се освобождава от тамошните митничави и се качва на автовоз? Освободжава се в Ротердам, от там с Автовоз до БГ. Хубавото на това е, че няма занимаване с БГ Митниците и идва по-бързо колата. Ся може и тия фирми да имат някаква схема с БГ Митниците, you never know Share this post Link to post Share on other sites
jijane 405 #17 Posted July 7, 2021 Като дойде провери дали няма акция за кутията, или дали е минала вече, че тоя ZF не е от най-безпроблемните. Хондовските тояги монтирани преди това са относително безпроблемни в сравнение с немското отроче асемблирано в УСА. Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 119 #18 Posted July 7, 2021 Това само в Бултрако ли може да се провери? И ако е имало акция те длъжни ли са да го оправят? Share this post Link to post Share on other sites
Drone 780 #19 Posted July 7, 2021 Преди 2 часа, jijane написа: Като дойде провери дали няма акция за кутията, или дали е минала вече, че тоя ZF не е от най-безпроблемните. Хондовските тояги монтирани преди това са относително безпроблемни в сравнение с немското отроче асемблирано в УСА. Странно как на други марки ZF Кутията няма ядове, а при хонда има хахах Share this post Link to post Share on other sites
jijane 405 #20 Posted July 7, 2021 Специално тоя модел ZF HP9 има проблем при всички марки, на които е монтиран. @meneldor Да, там. Ако има акция колата и не е минала, Бултрако ще я направят безплатно. Share this post Link to post Share on other sites
Drone 780 #21 Posted July 7, 2021 аа да аз си мислех, че е ZF8. Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 119 #22 Posted July 7, 2021 Да, по принцип има такъв бюлетин, но не знам дали е правено на моята. Тея от сервиза в Канада нещо не отговарят: Share this post Link to post Share on other sites
jijane 405 #23 Posted July 7, 2021 Преди 1 час, Drone написа: аа да аз си мислех, че е ZF8. ZF HP8 е за надлъжни мотори, ZF HP9 е за напречни. Share this post Link to post Share on other sites
Honda_Z 1405 #24 Posted July 7, 2021 Преди 2 часа, jijane написа: Ако има акция колата и не е минала, Бултрако ще я направят безплатно. В това не можем да сме сигурни. Нали за европейските гаранцията се води "пан-европейска" т.е. очаква се да се покрива в пределите на континента. Но кола, внесена от друг континент, не знам, дали европейски дилър може да си претендира разходите към Хонда Европа или към чието подразделение там са. Дори за сервизна акция, а не гаранционен ремонт. @meneldor ще е интересно да споделиш относно този казус, когато имаш отговор от БТ. Преди 1 час, meneldor написа: Тея от сервиза в Канада нещо не отговарят Ако не е за продажба, изобщо не са мотивирани да отговарят за каквото и да било друго. Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 119 #25 Posted July 7, 2021 (edited) Като дойде колата със сигурност ще ида до БТ поне да проверят дали трябва да и се прави това. Иначе пуснах запитване в канадският хонда дилър да ми кажат какво е правено по нея (особено fw upgrade/ATF change), но нямам особени надежди в това. На БТ също не възлагам големи надежди. Имах хонда мотор преди и положението там също не беше розово като им го карах Във Piloteers форума като им казах колко ме бръснат тук за ATF Type 3.1 и ми написаха, че това си е robbery Качвам целия бюлетин, на някой друг може да му е полезно да види поне как се проверява маслото на тая кутия. Макар, че не е много просто, мисля следващата АТФ смяна да си я правя сам. Трябва само да видя как да чета температурата на АТФ сензора. MC-10145388-9999.pdf Edited July 7, 2021 by meneldor 1 Share this post Link to post Share on other sites
Drone 780 #26 Posted July 7, 2021 Пробвай да звъннеш на Хонда Канада. Сестра ми като купуваха тяхната, звъннаха там да питат какъв е бил проблема на колата и защо е била продадена. Share this post Link to post Share on other sites
dindin 1233 #27 Posted July 7, 2021 Какво отговориха от Хонда Канада за въпросната кола? 1 Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 119 #28 Posted July 7, 2021 Сега си писах с техния съпорт и обещаха да ми пратят сервизната история на мейл, че първо искаха да ми звънят по телефона като я намерят, но като им казах къде живея и се отказаха да звънят 1 Share this post Link to post Share on other sites
Drone 780 #29 Posted July 7, 2021 преди 17 минути, dindin написа: Какво отговориха от Хонда Канада за въпросната кола? Е казаха, че леко е била чукната, което го знаехме Иначе нямаше никакви други проблеми. 1 Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 119 #30 Posted July 8, 2021 Едно нещо не ми е на 100% ясно - мигачи/стопове в Канада като европейските ли са? Тоест трябва ли да ги сменям, защото доколкото знам не се сменят от там? Share this post Link to post Share on other sites
Drone 780 #31 Posted July 8, 2021 Така като гледам май са червени В съседната тема за Акура 2017 един колега е писал за човек в Люлин, който може да ти ги направи. Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 119 #32 Posted July 8, 2021 Да май са червени. Това е моята.. 1 Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 119 #33 Posted July 23, 2021 (edited) Питах БТ колко ще ми струва да сменя всички масла, филтри и спирачна течност. Пратиха ми това: двигателно масло 5.4л. (0W-20),маслен филтър,въздушен филтър ,поленов филтър и спирачна течност - Цена за обслужване с включен труд : 525,14лв. с ДДС. --Смяна на масло скорости--518,00 лв.с включен труд. --Раздатка - 105,90 лв.с труд --Заден диференциал-105,80 лв. с труд. Общо 1256лв с ДДС и труд като ми казаха, че дават 5% отстъпка, с която трябва да стане 1193лв. От друго място чух за 10% отстъпка, но на мен не искаха да ми я дадат Edited July 23, 2021 by meneldor Share this post Link to post Share on other sites
note 371 #34 Posted July 23, 2021 Да, там цените и за труд, и за консумативи са леко завишени спрямо тези в останалите сервизи, обсъждани в раздела. Не виждам и кой знае какво предимство, освен удобството, ако това е най-важно. Моята кола също до определен момент е обслужвана и поддържана само там. Но в дългосрочен план за нашите условия ми се струва по-добре човек да си намери алтернативен доверен сервиз, който да работи на нормални цени и при необходимост с консумативи и части на клиента. Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 119 #35 Posted July 23, 2021 Мен единствено ме притеснява ZF9 кутията, че е играчка и ми трябва с нещо да чета темп-а на маслото вътре като го сменям. Иначе половината неща със сигурност и сам мога да си ги сменя. Реших първия път да прегърна дървото пък натам ще видя. Бях решил да ходя в сервиза в Овча Купел, но щях да чакам месеци. 1 Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 119 #36 Posted July 29, 2021 Транспортът е някъв ад в момента. Днес ми удължиха времето с още една седмица като ще прехвърлят контейнера на още един кораб като ще мине И през BREMERHAVEN: Share this post Link to post Share on other sites
Drone 780 #37 Posted July 29, 2021 Хаха, добре, че не си през Варна или Бургас. Там имало коли, които седят от 3 месеца Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 119 #38 Posted August 10, 2021 Ако стопът е червен може ли само със жълта крушка да мине номера и да я регистрирам? @Георги_Павлов в темата за акурата ми даде човек, който ги преправя, но трябва да се остави колата там, а на мен не ми се иска много да и слагам транзитни номера и да бърникат по електрониката. Share this post Link to post Share on other sites
Drone 780 #39 Posted August 10, 2021 (edited) Ако е с крушка, а не е лед лента може. Бях показал видео в една тема. Само, че може би ще трябва малко играчка с добавяне на съпротивление, иначе крушките ще мигат много бързо. Виж някакви LED крушки с повече светодиоди, та да светят по-силно. Edited August 10, 2021 by Drone Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 119 #40 Posted August 10, 2021 (edited) Като гледам е с крушка в това видео, но не мога да идентифицирам крушката. Ако се размине само с цветна ще е супер: П.С. мисля, че е такава https://autokelly.bg/bg/autokelly/item/12539890.html Edited August 10, 2021 by meneldor 1 Share this post Link to post Share on other sites