Jump to content
Sign in to follow this  
Georgi dunchev

Има ли ограничител на скороста

Recommended Posts

Здравейте , някой запознат ли е дали honda civic 2.2 140 2006г има ограничител на скороста , миналия ден я пробвах колко може да вдигне но колата спира на 195 , 197 и колкото газ да и даваш не върви , колата всякаш замръзва с тази скорост , или има някакъв проблем

• Confused 1

Трябва да има, приятел с Корола 2-ка дизел ме е возил с 240. 

Познавам един дето има същата хонда той и е вдигал 210 215 там някъде , а и в youtube на top speed минават 200 , а моята не може 

не знам какво може да е 🙂

Проблем в главата?

Аха.Ако не Ви е мил живота,да не почерните поне на друг.Не съм виждал в бг път,който позволява такива скорости.За сметка на това пък се увеличават паметните плочи.Друго нямам какво да добавя за 200+км/ч.

Зависи от пътя, тя и моята е ограничена нa 170, но съм развивал 190(в германия на аутобана). 

Дизелите не са създадени за такива обороти, така че се ограничавай, верно колата като поведение може и с 300 да лети, но не е там работата. 

Не разбирам защо от пътя , по магистрала струма съм я карал(сух път) , просто ми е интересно защото моята не пали докато не натисна съеднитела а на друг познат на същата кола пали без натиснат съединител и я е карал 210-15 

аз не знам какво има по тия ходни , не че съм тръгнал да се гоня с някой

Edited by Georgi dunchev

Върни и 3-та или я тури на рали и ще вдигне повече:plane:. На твоя познат предполагам че е малко по-нова примерно 2008г. 

Aкорда със същия двигател  си държи 220 и малко отгоре без проблем.

Edited by Tangra

0-02-05-c5e22bf7b7a068172f6a233d60d0e96046377978ee51b20d9a595e51b5fd2c96_278219bf6dfaad5b.thumb.jpg.1ebe67f5cd1b3e82814c2d1724811987.jpg2006 2,2 140 коня, десен волан и има още мегдан, не е бутана поне от мен

Нещо й е бутано :) Фабрично са ограничени на 209км, освен ако не си падал отвесно отнякъде ха-ха

• Haha 1

Май колата просто не харесва високи скорости. 1.8 бензин, пак 140 коня до 170 набира добре, но след това никаква я няма.

Тука в този сайт дават

0-160 km/h (sec):

24.7

0-200 km/h (sec):

79.5

на бензиновата, и 

0-160 km/h (s):

25.7

0-200 km/h (s):

115.7

на дизеловата

Тоест бая дълга и права отсечка ти трябва, за да дигнеш тия километри. По-добре недей се пробва.

За дизела нямам наблюдения, но бензинката 1.8 съм я карал с 217 и ги държеше стабилно. Там трябва да е ограничителя. Обаче пак казвам, като колегите, че нашите пътища не са за тази скорост. 

Колега, ограничителят ни е на 210-215km/h. Сивик 8, 2.2 140. От 2 сервиза ми отказаха да ми го махнат, като единият е оторизиран, но няма да ги споменавам, че момчетата са пичове, принципно. И аз исках да видя, дали ще успее 250 на магистралата, докато няма никой, на правата. Въпреки новите гуми, подходящи за развиване на такава скорост, с малък наклон или по-голям, можеш макс до 217-219, постоянно те спира и не може повече. През волана имаш възможност да зададеш ограничителя на 190, мисля. Имаш само две възможности, на която зададеш, виж си ги какви са, но трябва в някой сервиз, където са много на ти, да могат да го изключат, за момента не съм сигурен дори дали е възможно, но след като е компютър...

Edited by Joro_A