m.chakarov 1 #1 Публикувано 17 Ноември, 2020 Колеги, здравейте! На моята хонда трябва (смятам, че трябва) да й се смени бобината. Като я подкарам и на третата - четвъртата минута изгасва. Както е на скорост. Без значение на газ или бензин, високи или ниски обороти, топла или студена, без прекъсвания или загуба на мощност. Просто спира. Както и да е. Реших да сменя бобината. Ей така. За по-сигурно. Оказа се, че двигателят е сменян. Този, с който е в момента е с изтрит номер и не знам какъв е. В сервиза, в който я бях оставил не знаеха двигателят ли е различен от оригиналният или делкото не е оригинално. Но бяха категорични, че това делко не е за този двигател. Колата я карах 6-7 месеца и нямаше проблеми. някак си е било напаснато делкото да раб оти. Сега не става. Прикачам снимки и да се пробва някой да познае двигателя чисто визуално. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #2 Отговорено 18 Ноември, 2020 D14A2 или D15 е мотора с всмукателен колектор от У8 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #3 Отговорено 18 Ноември, 2020 @fenabg Ванката е екстрасенс, ще го познае. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nunezz 22 #4 Отговорено 19 Ноември, 2020 Аз съм с Д14А2 и е абсолютно същия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
m.chakarov 1 #5 Отговорено 19 Ноември, 2020 Добре, колеги. Благодаря! Значи се насочвам към делко за Д14А2. Дано да пасне. Лек ден на всички! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #6 Отговорено 24 Ноември, 2020 (Редактирано) Бобина по двигателя не търси. Търси според делкото. Според мен твоята кола оригинално е с делко, което се захваща с 3 болта за главата (най-просто казано). В момента си с по-новия модел делко захванато само с 2 болта (пак много лаишки казано). Затова се вижда (ако не се лъжа де) че са преправяли кабелите.Това по-новото делко е с бобина Хитачи (CM1T-231). Няма да намериш под 140 лева такава. Има в алиекспрес по 30-40 лева. https://www.aliexpress.com/item/32762659001.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.10bf4c4d8CnOF1 Редактирано 24 Ноември, 2020 от Executor 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
m.chakarov 1 #7 Отговорено 2 Март, 2021 Благодаря, че си си направил труда за толкова изчерпателен отговор. Мисля, че ще ми е от полза. Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове