sashko87 10 #1 Публикувано 1 Октомври, 2020 колеги искам да попитам по знаещите от мен ,какво трябва да направя за да стане моето 147 к или се сменя целия мотор с вси4ко за суапа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #2 Отговорено 1 Октомври, 2020 Това пък защо,пробвал ли си ги и двата какво намираш в 147 повече. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashko87 10 #3 Отговорено 1 Октомври, 2020 искам да знам защото е възможно да сменям мотор и искам да знам разликите и с какво е по разли4ен 147 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #4 Отговорено 2 Октомври, 2020 Когато са били нови излезли от завода може да е имало някаква по осезаема разлика в вървежа. Но сего по на 20години коли поне аз когато карах 128к не усетих,с по малките коне карах 1 седмица.,и двете автомат. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #5 Отговорено 2 Октомври, 2020 За разликите не мога да говоря от личен опит, но една що годе поддържана кола може да „върви“ също толкова колкото преди 20г. Не мисля, че възрастта е сериозен фактор освен ако е в лошо състояние в следствие на поддръжка. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #6 Отговорено 2 Октомври, 2020 (Редактирано) Spoiler Точно това е ,внасят ги всичките 20 годишни по на 175 хил км. Направо нови ,сервизна история никаква ,по точно унищожена за да не разберем че са на по 500хил км. Както написах не намерих разлика в вървежа и на двете,147 все още я карам. Нека автора да покара 147 к ако има възможност,ще си направи сам изводите,дали заслужава това упражнение. Техническите разлики не ги знам,но според мен е важно какво ще получиш накрая. Редактирано 2 Октомври, 2020 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #7 Отговорено 22 Декември, 2020 Различни са буталата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1061 #8 Отговорено 27 Декември, 2020 И смукателя е различен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nupi 79 #9 Отговорено 5 Януари, 2021 Блока е еднакъв и при двата двигателя, както и главата. Разлика в буталата, колектора и ЕКУ-то. Моята е с блок от 128 к.с. и бръмчи без грешка. Това да правиш от 128 на 147 к.с. е пълна глупост! Нищо няма да усетиш като вървеж. НО! Ако сложиш никелирани кюнци 3" и леТни Жанти със сигурност ще възкресиш мъртвите коне и ще анаболизираш полу-мъртвите. 😀🤪😀 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Venk 6 #10 Отговорено 18 Януари, 2021 Разпределителните валове? И те различни. Делкото, и то различно. Има датчик детонации при 147, при 128 няма. Доста разлики има. http://hybrid.honda-perf.org/tech/b20/b20tech.html ето и по-синтезирано 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashko87 10 #11 Отговорено 19 Януари, 2021 Браво много добра информация ,но повечето колеги неме разбраха защо пускам този пост,идеята ми беше ,понеже колата ми гори прекалено много масло и искам да си сменя целия мотор вместо да правя този,исках да знам ако ми попадне б20з с какво се сблъскам за да го сложа на моето купе 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #12 Отговорено 19 Януари, 2021 (Редактирано) Защо ще сменяш като може да направиш ремонт на този и да ограничиш разходя на масло. Но явно си си наумил нещо някой ти е навил фитилите,давай вземай 147 мотора. Редактирано 19 Януари, 2021 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalintry 195 #13 Отговорено 20 Януари, 2021 На 19.01.2021 г. at 20:55, sashko87 написа: ,идеята ми беше ,понеже колата ми гори прекалено много масло и искам да си сменя целия мотор вместо да правя този,исках да знам ако ми попадне б20з с какво се сблъскам за да го сложа на моето купе Владо, вероятно мотора на човека не подлежи на ремонт. Или би бил прекалено скъп. Не го кори с такава лекота. Сашко87, ако сложиш Б20З, може да имаш проблеми с КАТ. Вдигаш мощността и май трябва да се минава ТЕХНОТЕСТ. p. s. Ако, все пак сложиш 147 к. с. запази стария блок Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове