Jump to content

Venk

Фен
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Venk

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Хонда ЦРВ
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Все пак ще сменя лагерът на дългата полуоска, за да разбера дали от неговият малък луфт прищраква така досадно. Някой знае ли дали скоростите могат да се повредят така че да тропат само на втора предавка...
 2. Меншонът на кардана. Вътре има грес, но този моншон мисля че няма да можеш да го намериш нов. Или здрав втора ръка, или го избушваш и вземаш един универсален силиконов маншот за карета и го надяваш след като си напълниш с грес вътре. Слагаш две скобички отгоре да държат маншона и караш
 3. Сменени са тампоните стаб щанга и биелетките с 555. Шумът е постоянен по време на завиване прищраква. Носачите са прегледани и здрави. Прави го само на втора предавка. По инерция и при завиване по инерция няма никакви шумове. Много е странно, дали е възможно да е от кутията, но само на 2- ра, не знам..
 4. Най-общо има два вида разход на масло- от гумичките на клапаните или от сегменти. Ако са гумички припуши през ауспуха 2-3 минути и спира да пуши. Ако са сегменти си пуши постоянно. Може да харчи масло и от НЕПОДХОДЯЩО масло. Всичко това при условие че двигателя е чист отвън, а не целия олян от протекли гарнитури и о пръстени.
 5. Колеги, много странен проблем. Колата тропа/щрака при непълен десен завой САМО на втора предавка! Проверявах карета, даже свалях полуоските- няма луфтове в каретата и маншоните бяха здрави. Има лек луфт на висящия лагер на дългата полуоска, възможно ли е да щрака само от него? Или да търся проблемът в скоростите? Най-интересното е че се появява само на втора предавка при ускорение, при влизане в завой по инерция няма шумове. Свалях и кардана, за проверка карах без кардан- отново същото тропане/щракане. Моля за мнения и идеи. Благодаря предварително!
 6. Колега, проблемът е комплексен. Обърни внимание на капачката на резервоара, на евап системата за горивните пари и съответните клапани по нея, и не на последно място горивото. Ако всичко друго е изправно!, изхачри целия наличен стар бензин от резервоара и налей 10на литра качествен 100 октанов бензин. Тук проблемът ще се реши. Но при условие че капачката не прави вакуум или прекалено налягане, и всички клапани по евапа са работещи коректно. Старият бензин е подценяван, но съществуващ фактор за некоректната работа на двигателя. Успех!
 7. Колега, то не съществува по-просто обезвъздушаване от от това на тоя съединител. Само сипваш спирачната течност в казанчето и следиш да не остава без течност! Всичко на самотек. Слагаш едно маркуче на пробката на долната помпа и отвиваш леко пробката, докато протече слабо. По спомени събира около 150-200 грама цялата система,ти налей около 300 да се промие хубаво. При операцията педала на съединителя трябва да е напълно върнат нагоре. Успех!
 8. Благодаря, колега. Но при мен има друг проблем. При спазване на описаната от теб процедура пак не може да се настрои аванса. Настройката я правя при около 500 оборота , измерени по таблото, щото нямам тахометър. Зацепването е проверено още веднъж и е коректно. От къде идва това закъснение не знам. Ако го нямаше това замисляне щях да набедя стробоскопа... има лек луфт в палеца на делкото, някъде 2-3 милиметра, но мисля че това е нормално. Вече се замислям да не е правено нещо заради метана, щото е инжекция с адванс процесор. И да дава различен ъгъл въпреки че изключвам всички неща при настройката..
 9. Съгласни ли сте да обобщим така: единствената причина при невъзможност да се направи центровка на запалването е нещо некоректно по зацепването на ангренажа? Съществуват ли други причини: делко, датчици, бубина, кабели или свещи, нещо различно от коректното положение на трите вала? Демпфера, освен шпонката, не е ли и на шлици? Има ли човек, виждал превъртял демпфер на тоя мотор... Няколко пъти споменавате хлабав ремък, сигурно на база на първата снимка. Ама тя даста лъже и затова снимах от друг ъгъл. Когато сглобявах си мислех, че ремъка е доста по-стегнат и не прави корем между разпределителните валове, както е доста често срещано за тоя двигател. Моя ангренаж е доста стегнат и повече стягане с мисля ще направи някоя беля.
 10. Палеца и капачката са на 15к вече-сменявани, некви YEC. Шпонка? Баси? Коя шпонка? Малко предистория, що се мъча и се уча за майстор на колата си: купих лятото нова кола от италия и ще я обслужвам. Отивам при препоръчан майстор с купени ремък, в. помпа и ролка и гарнитура за картера. При майстора се разбираме, т.к. колата работи перфектно, да смени ангренажа и гарнитурата на картера, която покапва. И т.к все пак е хонда да прегледа клапаните, и щото е италианка с метан да измери компресията. Да знам дали има ресурс тоя двигател, или да се ориентирам на някъде.. Майстора: добре действаме; -Ок, действаме; Вечерта всичко готово. При майстора съм. Всичко сменил, имало некви тампони по мотора за смяна...за другия път. Майстора: колата е добре, компресията в норма, клапаните са в норма, НО колата е за глава!!!! 😨😨 оборотите нестабилни, ама то щото от главата 😐😨.. чистих и моторчето за празен ход!!И не става!!! Като си оправиш клапаните....и от там и оборотите... Аз: добре, добре....ясен си... колко пари?; Майстора: толко; Аз: аайде.... В последствие се разминавам вече и с препоръчаните майстори винаги, когато мога. Как може майстор да ти каже, че при компресия в норма, и разстояния на клапаните в норма, колата ти е за ремонт на клапани и глава???! Съкращавам историята, не е целта да нападам майстора. Ама сега като се спомена шпонка изтъпвам-да не е оная шпонка, долу на коляновия. След "обслужването" мъчих колата почти месец, почна да надува, и волю неволю... айде да се я правя аз, че в мен напря чувството на "обслужения". Меря компресия щото си видях , че една от свещите ръждясва. И така и се оказа-на същия цилиндър по-ниска компресията. Свалям, главата и клапаните перфектни, чистя , меря, всичко равно и гладко. Сглобявам ,зацепвам ремъка "по книга" , но без да разкачам на долу от ганитурата. Ремъка може да се зацепи без да се сваля демпферната шайба! Така минавам над 10к км. Свалям капака за проверка на клапаните, всичко е ок. Но това замисляне при резко подаване на газ много ме дразни. Айде един стробоскоп (мисля че си бачка, две седмици го търсих и го купих ЛУЧ братушки). Вадя букси, окасявам двупиновата, разхлабвам делкото и се почва...... и йок адванс йок. Гледам белези, всичко е топ. Меря бубини, комутатори. Смених свещи(отново), кабели, бубина, капачка и палец. И пак центровка йок. И се замислям, че аз долу при демпфера не съм разкачал, и дали е възможно моя обслужвач да не е сложил шпонката и да е стегнал без нея.... мале не вярвам тва ще си е за... абе не ми се мисли. Ванка, дано да не е тая шпонка, а коя шайба имаш предвид, и коя шпонка де? Щото аз стробоскопа мисля, че си бачка, при най-малкото завъртане на делкото веднага премества белуга, а и колата се замисля при резка газ. Не знам вече ква може да е. Да не е разбит щифта на делкото от горната снимка, има некъв луфт... знам ли..
 11. Валовете не са мърдани на двете снимки само ъгълът на снимане е различен. Всичко съвпада като белези, както е по схемите в ръководството и съм стягал ролката, както са писали. И пак центровката не става. Да върна ли с един зъб вала, което ще ми позволи да регулирам с делкото искрата на средната от трите резки на демферната шайбата ? Ама тогава белезите няма да съвпадат..
 12. Снимката е правена , когато ГМТ белега на шайбата (белия белег, едната резка) съвпада с резката на капака. На горната снимка белезите съвпадат, но щом не е наред ще върна зъб назад всмукателния. Голяма боза с тия белези, а японците по принцип са прецизни хора...
 13. Ролката я стягам когато съм завъртял разпределителните валове на третия зъб след гмт. Така, както го пишат... пак ще проверявам.. Ето и друга снимка
 14. Е ок де. Аз го измислих. Майстор не искам да съм, но, абе често се налага. Ама ми е много интересно, защо така са го дали в това ръководство. Ще разхлабя и ще врътна всмукателния, ама тая литература е дебилска. Мерси още веднъж, ще се чуваме...
 15. Благодаря! Зацепването отговаря на това в ръководството При проверката на клапаните го проверих и е едно към едно с това на снимката. За всеки случай,при реглажа на клапаните, разхлабих ролката, превъртях ремъка няколко пъти, и го спрях на третия зъб след белезите "нагоре" на рзпределителните валове, и стегнах обтяжната ролка. Когато белега на шайбата съвпадна на резката на капака, отгоре влезнаха бургийте за блокаж на разпределителните валове. Ванка, ще споделиш ли повече ,какво не му е наред.
×
×
 • Create New...