Alex__ 4 #1 Posted April 30, 2020 (edited) Здравейте Колеги, днес успях да регистрирам новата страст след дългото чакане. В търсене да сменя старото а3 което през 2 седмици беше в сервиза с Дизелово CR-V попаднах на една много добра обява. Honda accord 2007 2.4 EX на реални 69000 мили. След 2 седмици уговорки за оглед и тест на колата успяхме да отидем до Southampton, UK. Като цяло колата беше в отлично състояние- оригинално окачване и без грам ръжда, собственика дори се шегува, че баща ми е първия човек който сяда на задните седалки. Седмица по-късно я купихме и влезе в сервиз за обслужване - Масло 0-30, филтри и ремък. Купихме нов акумулатор, защото този с който дойде колата беше дялкан, преправян и няколко дни по късно умря. 2 седмици по-късно когато ми беше полета до там за да я прибера на ход бяхме влезнали в Извънредното положение. Не ми се рискуваше да стоя 3 часа в самолета с 90 човека, решихме да я оставим там. Месец по-късно решихме, че няма смисъл да я държим и да плащаме по £100 всеки месец за застраховка и роуд такса та намерихме набързо автовоз и я взеха. От там ни казаха, че за тях няма проблеми с пътуването в тази ситуация , но в крайна сметка от 3 дни колата тръгна след 2 седмици и дори ми я смъкнаха надрана по цялата дясна страна. Показах им снимки преди да е качена колата та човека реши че в 22.00 ще я маже с паста за зъби за да излезнат драскотините. Все още си мисля, че ме бавиха 5 часа за да ми я смъкнат по тъмно от платформата за да не видя драскотините. 1 седмица се кара с английски номера и за около 1000км не бутна грам масло / мислехме си, че ще го бута/. Преди 2 дена обнових навигацията с Бг карти. Остана само да оправя дисплея горе/ от вреюе на време се пуска/. Днес успях набързо да я регистрирам и спокойно вече мога да й се радвам. P. S. Съжалявам за дългият роман и ако съм натоварил някой с четене. Наздраве 🍻 и безаварийно. Edited April 30, 2020 by Alex__ 5 Share this post Link to post Share on other sites
JHM 1923 #2 Posted May 1, 2020 Честито,със здраве да си я караш! Би ли казал,колко плати за автовоз и как я регистрира,с тези фарове за на обратно движение? Share this post Link to post Share on other sites
Alex__ 4 #3 Posted May 1, 2020 (edited) 21 minutes ago, JHM said: Честито,със здраве да си я караш! Би ли казал,колко плати за автовоз и как я регистрира,с тези фарове за на обратно движение? Добро Утро, Колега. Първо, Благодаря, автовоза за взимането от града и с всичките уговорки София, Пловдив, Враца и накрая четвъртия град където я смъкнаха излезе £750/почти половината кола/. Не са гледали фаровете по време на регистрацията . Проверяваха главно номерата по талоните, спирачки и другите неща по списъка който ми дадоха от КАТ. Edited May 1, 2020 by Alex__ Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 1188 #4 Posted May 1, 2020 (edited) Чак ми е странно това за фаровете. Ще заслепяват насрещно движещите се ако не се сменят. Иначе честито и със здраве Edited May 1, 2020 by Mkilla Share this post Link to post Share on other sites
Alex__ 4 #5 Posted May 1, 2020 27 minutes ago, Mkilla said: Чак ми е странно това за фаровете. Ще заслепяват насрещно движещите се ако не се сменят. Иначе честито и със здраве Тези дни трябва да ги обърна. Чакам и да я вкарам за пастиране също за да се махнат драскотините. Share this post Link to post Share on other sites
diezz 133 #6 Posted May 1, 2020 Честито и със здраве да си я караш колега. Хонда е една прекрасна марка! Share this post Link to post Share on other sites
Alex__ 4 #7 Posted May 1, 2020 3 minutes ago, diezz said: Честито и със здраве да си я караш колега. Хонда е една прекрасна марка! Прав си, не мислех, че ще вози толкова меко или, че 2 минути след като запаля двигателя няма да се чува нито отвън нито вътре. P. S. Прекалено дълго се надявах все някога да свършат ремонтите по а3-ката, но уви нямат край. 😁 😁 Share this post Link to post Share on other sites
simo vtecman 240 #8 Posted May 1, 2020 Честито и от мен колега,със здраве да си я караш. Share this post Link to post Share on other sites
Krasi-mir 1659 #9 Posted May 1, 2020 (edited) Честито и много безаварийни! За фаровете - тая кола не е ли със ксенон и лупи? Ако да, имат ли възможност за промяна на светенето ляво/дясно? Дори и да нямат не мисля, че ще заслепяват, кой знае колко. Виждал съм тук във форума, как изглежда светлината от лупа, нещо такова - ___-----. Повдигането на десния край е хоризонтално и е съвсем малко по-високо от левия край. Виж, ако е с рефлектор и обикновена халогенка, тогава е друга бира. Повдигането изглежда така - ___ /, и заслепява драстично. За ръждата - казваш,че е без грам ръжда. Ако тая кола цял живот е била в Саутхамптън, имай едно на ум. Колите от крайбрежието имат навика да хващат мъх по дупки, фуги и ръбчета, особено ако са нощували на сянка, и завет. То в цяла Англия е така, ама на брега е повече, заради соления морски бриз. Огледай много внимателно навсякъде. През годините съм карал 2 коли от Англия в България. Едната чистокръвна японка, 10-годишна, без грам ръжда. След втората зима в България котката влизаше в колата без да й отварям вратата, през пода. Другата, чистокръвен англичанин, също 10-годишен, след 3 зими в България си беше, както го закарах - без грам ръжда. Колите правени за Англия са със минимална, дори никаква антикорозионна защита, поради факта, че в Англия зима няма. Ако вече не е късно и имаш възможност, изчисти колата с пароструйка отдолу, и нанеси антикорозионно покритие. Настоящето ми CR-V е '03 набор, правено в Англия и, въпреки че е покрито с мъх, няма ръжда. Предишните ми две CR-V-та, JDM-ки, на същите години бяха тотална скрап. Edited May 1, 2020 by Krasi-mir 1 Share this post Link to post Share on other sites
mitaka0007 227 #10 Posted May 1, 2020 Честито👍 Но, я ни разкажи как се разбрахте за драскотините с превозвача...? Ще е интересно за хората тръгнали по твоят път... Share this post Link to post Share on other sites
Alex__ 4 #11 Posted May 1, 2020 (edited) Здравей Колега, колата е с лупи с пръскалки на фаровете и жълти крушки, и мисля, че не е с ксенон, но си смъкнах оригинална система в комплект с оригинална Акорд гумена постешка за багажник за £15 - £20 от една морга и сега само чакам да ми дойде мерака да смъкна бронята и да ги закача. Фаровете вечер са \_\_, довечера ще направя една снимка и ще прикача. Аз съм втори собственик на колата. Момичето я е купило нова и е седяла под огромно дърво. Сменя я защото си е купила нов голф 7 😁. Колата е направена в Япония и не мисля, че ще има проблем. Иначе си прав за зеления мъх, но за 1 ден минаване на гумите по прозорците няма помен от него. Не знам дали е проблем, че е карана с 10-40 няколко годими... Сега е с 5-30 и мисля да си поръчвам направо от Англия да ми пращат масло. @mitaka0007 Разбрахме се с човека, че ще покрие пастирането от дясната страна. Минаване с паста за зъби в 22 не беше много удачно. Edited May 1, 2020 by Pavel_Pavlov Премахнат дълъг цитат Share this post Link to post Share on other sites
Alex__ 4 #12 Posted May 1, 2020 (edited) Съжалявам за грешката... с 0-30 е в момента маслото. Edited May 1, 2020 by Pavel_Pavlov Премахнат цитат на предходно мнение Share this post Link to post Share on other sites
Krasi-mir 1659 #13 Posted May 1, 2020 (edited) Off Topic Пробвай да НЕ цитираш цял пост, особено ако е дълъг и със снимки. Ето така например преди 43 минути, Alex__ написа: Здравей Колега, ... Изтриваш всичко, оставяш само Здравей Колега, или изречението, което ще коментираш. Ако замениш Колега с Краси, ще е по-добре, за мен лично. Таааа, Алекс, ако е стояла под дърво не е много добре. Трябва задължително да смениш филтъра на климатика и да почистиш около него. Трябва да провериш под декоративната пластмасова решетка под чистачките. Там някъде трябва да е отвора, през който парното смуче въздух. Там са също и тръбичките за оттичане на водата от коритото. Това, че е карана със 10/40 може и да е проблем, зависи, колко време е карана, и колко често е сменявано. Трябва да провериш състоянието на маслената система, разпределителните валове и ангренажната верига. Edited May 1, 2020 by Krasi-mir 1 Share this post Link to post Share on other sites
Alex__ 4 #14 Posted May 1, 2020 @Krasi-mir Минато е от двете страни където са пластмасите и под прозореца. Махани са подкалниците да се почисти ако има листа и т.н. Филтъра на купето е сменен. 1 Share this post Link to post Share on other sites
dragob 76 #15 Posted May 1, 2020 Ако не е тайна на каквй цена я взе и в крайна сметка колко общо излезе?че и аз се оглеждам за нещо с десен волан. Share this post Link to post Share on other sites
Alex__ 4 #16 Posted May 1, 2020 @dragob Колата мисля беше £2600 в началото, но в крайна сметка смъкна £300-£400. Като цяло излезе около 8000лв. Много дръпнаха превоза до Бг, обслужването и застраховка / роуд такса. P.S. Ако обмисляш кола от там гледай да я вземеш до края на м. Декември, защото от другата година мисля, че вече ще трябва да се плаща мито. Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 1610 #17 Posted May 1, 2020 (edited) Честито и от мен,да си я караш дълго. Ти последно къде си в Варна или Англия.Защо трябва да поръчаш масла от там. Какво 0на30 си сложил марка,хубаво е да го смениш като минеш 4 хил км за да поотмииеш наслагванията на двигателя. Като знам как или поне така споменават колегите, си подържат колите в Англия и то е слагай там нещо да върви не ме интересува какво е марка или точната масло. Да натикаш 10на40 в тоя двигател ясно колко им се е давало пари на предните собственици,просто най евтиното да не влагат много пари. Хубави масло може да си вземеш тук от форума от общите поръчки,също не от малко значение е масления филтър не просто там някакъв който става. Хубави са Purflux, MANN,Mahle като първите правят и ОЕМ филтрите на Хонда. Имаш ли сервизна история клапани регулирани ли са на колата. Edited May 1, 2020 by CARPERA Share this post Link to post Share on other sites
Alex__ 4 #18 Posted May 1, 2020 (edited) @CARPERA Във Варна живея. Мисля че маслата там ще са по-окей от тези тук а за поръчка от Англия не е проблем защото имам роднини които могат да ми пращат. Маслото е Castrol Edge 0w30. Филтъра е Mann. Клапаните не са регулирани. Edited May 1, 2020 by Alex__ Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 1610 #19 Posted May 1, 2020 (edited) Филтъра е супер .Маслото можеш ли да кажеш кой точно Castrol Edge 0w30 за какви пари го взимаш,мисля за тези пари че може да си вземеш както казах от общите поръчки нещо хубаво. Важно е в зависимост от това колко градско и извънградско караш да го сменяш навреме,примерно аз карам 90 %градско и сменям моето 5на30 между 6 до 7 хил км. Има двама Дидовци в Варна които се занимават с Хонди ,може да си регулираш клапаните и провериш веригата там. Колегите от Варна да кажат отзиви. Ако си с електрическа рейка значи нямаш масло за смяна там. Спирачната течност е хубаво да се смени цялостно чрез източване от всеки апарат. Edited May 1, 2020 by CARPERA Share this post Link to post Share on other sites
Alex__ 4 #20 Posted May 1, 2020 Главно карам извънградско. Градското ми е като се прибера в Силистра или съм по почивки някъде. Като цяло колата е изключително тиха, но щом давате съвети за преглед на верига и клапани може да мина да ги прегледат. Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 1610 #21 Posted May 1, 2020 За веригата мисля че и е рано но като се отвори за клапани може да се погледне,но клапаните могат да се проверят. Ето ти ръководство можеш да си видиш сервизните интервали за да не разчиташ на съвети само. https://omanual.ru/Honda/ Share this post Link to post Share on other sites
Alex__ 4 #22 Posted May 1, 2020 (edited) @Krasi-mir Така светят фаровете. Edited May 1, 2020 by Alex__ Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 1188 #23 Posted May 1, 2020 Купи си 2 фара за лява дирекция. Тези са адски тегави за колегите които карат срещу теб. Най-малкото имаше лепенки едно време, намери и си лепни по 1 докато намериш фарове. 2 Share this post Link to post Share on other sites
JHM 1923 #24 Posted May 1, 2020 Преди 2 часа, Alex__ написа: Така светят фаровете. Лошо...,не е добре за отсрещните! 2 Share this post Link to post Share on other sites
Alex__ 4 #25 Posted May 23, 2020 Бърз Ъпдейт, 2000+ км, маслото не е мръднало/от време на време се кара и в червената секция особено ако някой много гадно ме засече и се зачешем с изпреварвания /. Колата си е все така стегната, не хлопа/с нашите дупки знаете как е / а двигателя е много тих. Среден разход : Извънградско - 7.1л - 7.5л - със 120 и 130 при изпреварвания. Градско - 10л - 11л. Зареждам от лукоил / марешки. Фаровете вече са окей и чакам само Лед габарити, халогени, интериор и стопове. Обмислям облепяне на капаците на огледалата с карбон който поръчах от Англия. Намерих си професионална машина за пастиране и мисля са седна да почета как става /ако случайно някой може да даде съвет / и да почна да се пробвам сам /първо по старата ми а3-ка /, защото колата много лесно се драска... Пастираха я, леко я бутнахме с чантичките докато я оглеждаме и пак драскотини. Колегите с кожен салон, можете ли да препоръчате някво мляко или препарат за редовно импрегниране /поддръжка на седалките, защото от това слънце се опънаха а едната леко побеля. Като цяло съм адски доволен от возия, екстри и вървете, единствената лоша страна засега е това лесно драскане. 1 Share this post Link to post Share on other sites