ivan047 3 #1 Публикувано 7 Април, 2020 Здравейте колеги, искам да попитам какъв е оригиналния размер на чистачките за Акорд 8-ма генерация и кой според вас са най хубавия модел?Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chus 13 #2 Отговорено 7 Април, 2020 (Редактирано) Аз си взех само пера, оригинални на Митсуба (с такива чистачки излиза от завода). Към 40лв. бяха двете. Като нови чистят перфектно, но и след две години при мен пак са по-добре от повечето заместители. Пасват префектно, лесно се слагат, оставаш си с оригиналните рамена (то няма какво да им се износи на тях),горещо препоръчвам. Естествено трябва да се увериш първо, че си с оригинални чистачки в момента. Редактирано 7 Април, 2020 от chus 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 3 #3 Отговорено 7 Април, 2020 Линк може ли да видя от някъде да поръчам евентуално? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 3 #4 Отговорено 7 Април, 2020 Може ли някаква снимка, за да видя как изглеждат оригиналните и да зная? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chus 13 #5 Отговорено 7 Април, 2020 Взех ги тук от Варна, директно от официален представител. Имаха ги налични. Няма ги в сайта им точно тия пера. Ето как изглеждат Трябва да свалиш рамото на твоите и да видиш под щипката трябва да пише Mitsuba. Малко са мръсни, ама се вижда на снимките. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 3 #6 Отговорено 7 Април, 2020 (Редактирано) Добре, благодаря, ще провея след малко, а ако са такива пера от къде да намеря?Вече ако не са ще мисля какви да слагам Редактирано 7 Април, 2020 от ivan047 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chus 13 #7 Отговорено 7 Април, 2020 Аз ги взех от http://www.honda-varna.com/access/accord09.html . Предполагам и Бултрако ги имат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 3 #8 Отговорено 7 Април, 2020 На моята рамка пише Mitotoyo нещо си Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #9 Отговорено 7 Април, 2020 Препоръчвам Alca и Heyner (според бюджета и предпочитанията за външен вид). Има ги в Лукойл. Чистят отлично – по-добре от всички други, които съм пробвал, включително и OEM пера на оригиналните чистачки на Акорд 7 префейс. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #10 Отговорено 7 Април, 2020 Преди 7 часа, ivan047 написа: На моята рамка пише Mitotoyo нещо си В момента ползваш най добрите и не ти трябват други. Струват 5лв двете и карат доста,при мен над две години! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mx rider 31 #11 Отговорено 8 Април, 2020 +1! Евтини и Качествени чистачки! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #12 Отговорено 9 Април, 2020 Това с чистачките е голяма краста. Каквито и да са, карат година, при късмет и малко повече. Купувах си Valeo VFB60 и Valeo VFB40 за 18 лв двете. Споменах колко карат. По една причина ми подариха BOSCH AeroTwin AR 653 S, цена около 60лв. Ще ме извиняват, но както знаем, в много случай по-скъпото не е по-добро. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashua 116 #13 Отговорено 9 Април, 2020 On 4/8/2020 at 12:44 AM, JHM said: В момента ползваш най добрите и не ти трябват други. Струват 5лв двете и карат доста,при мен над две години! И аз ползвам такива също съм над две години, много доволен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #14 Отговорено 19 Април, 2020 Много добри 4лв бройката държат 2 години чистят много добре,това се отнася точно за тези тип банан. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #15 Отговорено 19 Април, 2020 (Редактирано) Бях писал в друга такава тема относно качество и време на ползване. На 9.04.2020 г. at 17:39, h5rov написа: Това с чистачките е голяма краста. Каквито и да са, карат година, при късмет и малко повече. Купувах си Valeo VFB60 и Valeo VFB40 за 18 лв двете. Споменах колко карат. По една причина ми подариха BOSCH AeroTwin AR 653 S, цена около 60лв. Ще ме извиняват, но както знаем, в много случай по-скъпото не е по-добро. Евтините наистина карат макс година но по-скъпите карат бая повече. Точно този BOSCH AeroTwin ми е 3-та година ( 3 зими , 4-та пролет ) на автомобила и все още не мажат. В момента в който тръгна да ги сменям ще купя отново същите. Има ги и от време на време по прИмоции по разни онлайн сайтове и идват под 50лв. Не виждам смисъл да купувам за 10лв чистачка която става на "кокал" след няма и 1 година. Pavel_Pavlov и аз не съм доволен от ОЕМ. При мен на друга кола изкараха малко повече от 1 година. Цената е като на AeroTwin и освен кефа да отвориш нещо с червен етикет, друго няма Редактирано 19 Април, 2020 от Mkilla Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zv3rA 0 #16 Отговорено 19 Април, 2020 E, всъщност кое е по-добре - да вземеш оригинални пера на Митсуба или да си закупиш BOSCH AeroTwin? Или всичко е въпрос на вкус? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zv3rA 0 #17 Отговорено 19 Април, 2020 Edit: Разрових се малко и намерих този сайт, в който продават уж оригинални части за Honda. Перата струват по 11,16 евро/броя. Но това е цена без ДДС и без доставка и се оскъпяват доста. По-евтино ще е да се поръча от представителство на Хонда. Като има доста допълнителни части за колата ти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #18 Отговорено 20 Април, 2020 (Редактирано) На 19.04.2020 г. at 22:07, Mkilla написа: Точно този BOSCH AeroTwin ми е 3-та година ( 3 зими , 4-та про лет ) на автомобила и все още не мажат. За моя жалост лявата започна да маже още от втория месец. При това по средата на чистачката и ми е винаги пред очите. Здраве да е! Редактирано 20 Април, 2020 от h5rov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #19 Отговорено 20 Април, 2020 Няма перфектни неща за жалост и е възможно да има бъгави но това важи за всички марки/части. Сега ако човек си чисти снега с чистачките без да ползва стъргалка предполагам, че и 1 зима няма да издържат. Зависи от доста неща Най-много ми беше кеф с 1-вата кола преди много години ( Lada 1500S ), чистачките бяха стотинки и не се чупеха за разлика от самата кола 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zv3rA 0 #20 Отговорено 25 Април, 2020 Оригиналните(заводски) чистачки BOSCH ли трябва да са или друга марка? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #21 Отговорено 26 Април, 2020 Преди 11 часа, zv3rA написа: Оригиналните(заводски) чистачки BOSCH ли трябва да са или друга марка? Не би трябвало. Оригиналните рамена са на Хонда, а ператата оригинално са на Mitsuba по мой спомен. Последно съм купувал за Сивика оригинални и бяха на тази марка. Предполагам че и за Акорда е така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове