Hit the Lights 0 #1 Публикувано 17 Януари, 2020 Здравейте, интересуваме как може да се провери кола, която се намира в Швейцария по ВИН момер? Става въпрос за Хонда Акорд 8-ма генерация Звънях в Бутрако, от там ми обясниха, че няма как да проверят колата, ако не е обслужвана при тях. Не разбрах имат ли въобще обща база данни, или просто не желаят да дават такава информация. От Хонда-Швейцария ми обясниха да се обърна към някой от техните дилъри, но в сайта им има сигурно 50 сервиза, които са оторизирани от Хонда. Някой който е купувал кола от там може ли да каже как е проверил все пак сервизната история на даден автомобил и дали е на реални километри? Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Angelov_88 33 #2 Отговорено 17 Януари, 2020 Здравей, 1. Искаш снимка на сервизна книжка от продавача и се обаждаш до мястото от печата. 2. Обаждаш се до местния дилар на марката, виж в къде се намира колата и продавача. 2. Обаждаш се до друг дилър и се молиш да ти даде инфо. Аз се обаждах до този от печата в сержизната книжка, но помолих колега Французин който е родом от градче близо до швейцарската граница за да им говори с местен диалект и си казаха всичко Пиши ако имаш затруднения ще се опитам да помагам Поздрави и успех 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Angelov_88 33 #3 Отговорено 17 Януари, 2020 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Angelov_88 33 #4 Отговорено 17 Януари, 2020 Дай малко повече инфо за колата, продавача и района в който се намира. Имай в предвид, че в Швейцария глобата за въртене на километраж е 250к франка, ако от Хонда ти кажат повече от продавача отивай и му казвай че си тръгваш с колата безплатно, да не се налагада пускаш сигнал 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 357 #5 Отговорено 17 Януари, 2020 @Hit the Lights Бултрако могат, но не искат да кажат сервизната история. Или по-скоро не им е разрешено. Постави се на тяхно място, обажда се някой си по телефона и иска информация. Да допуснем, че му я дадат. След това може да се появи собственика на колата и да ги държи отговорни за действията им. А по въпроса: Както е писал @Angelov_88 обажда се човек в сервиза където последно е обслужена колата и казва че я е закупил, но не знае дали трябва да я обслужи веднага. Ако може да му кажат кога и на колко километра са я обслужвали последно. Дори за да са по-разговорливи може да вметне, че смята за напред и той също да я обслужва при тях. Разбира се ти е нужен човек с добър "швейцарски", един от четирите говорими там езици. И е желателно да се обади от тамошен номер, за да е по-достоверно. Тази схема е пробвана в Италия и свърши много добра работа. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 445 #6 Отговорено 17 Януари, 2020 Не забравяйте, че вече има GDPR. Някои представителства отказват да дават информация за автомобили на човек различен от собственика на автомобила. Та много е вероятно да не получите желаната информация. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hit the Lights 0 #7 Отговорено 18 Януари, 2020 (Редактирано) Благодаря за отговорите, това което те ми прaтиха като сканирано копие с ВИН-а, би трябвало да е швейцарският талон, на който пише, че колата е регистрирана в Delemont - някакво градче в кантон Юра. От гугъл мепс намерих най-близкия сервиз на Хонда и им писах ако могат по ВИН-а да дадат някаква информация, ако евентуално колата е обслужвана при тях, но досега никакъв отговор. Писах на продавача да ми сканира сервизната книжка и да ми я прати, както и за по-детайлни снимки на колата, като обясних, че не съм в Швейцария, но отказаха с аргумента, че колата била наред и била за техния пазар, с MFK и гаранция от 1 г или 20к км, както си пише и в обявата... Освен това успях да проверя, че собствениците на автокъщата са араби...Не че нещо, но може би и за това трябва да има човек едно наум... Вече почвам да се чудя дали си заслужава цялата авантюра и дали не е това малко като да си сложиш котка в чувал - да вземеш кола от другия край на Европа без да си я видял, тествал, проверил в оторизиран сервиз си е риск, независимо че става въпрос за Швейцария, а и се наслушах на доста противоречиви мнения на хора които имат опит с това Редактирано 18 Януари, 2020 от Hit the Lights Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #8 Отговорено 18 Януари, 2020 Абсурдно е да взимаш кола откъдето и да е, без да е проверена и видяна с очи, ако ще да е от кралското семейство. Все пак не пазаруваш от ибей, амазон или алито... Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6041 #9 Отговорено 18 Януари, 2020 Някои от фирмите внасящи коли от там вменяват на шофьорите на автовозите си да оглеждат колите и ако има нещо нередно да докладват. Не всичко обаче може да се види на място, особено ако колата не е от частно лице, а вече е в някоя авто къща или се играе на търг. Швейцария също вече не е това което беше. На мой приятел му внесоха Мазда 5 - дизел 2007-ма, от частно лице и със всякакви валидни прегледи. Дори наскоро бе сменен катализатора и, но получи и изненади. Там шосетата са равни, а като стъпи колата на нашите, се оказа че трудно "държи пътя". Задният мост си беше девствен, а за смяна на тампони и амортесьори се оказа че е по-лесно да бъде изцяло демонтиран, заради корозията, която иначе не бе много видима. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Angelov_88 33 #10 Отговорено 19 Януари, 2020 Колега ако колата е за вътрешния пазар значи е читава, иначе щеше да е само за износ. Там правилата са стриктни и ако ти продадат боклук може да ги съдиш да ти я оправят или да я върнеш 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Angelov_88 33 #11 Отговорено 19 Януари, 2020 Да не говорим че колата е на 98к и на 99% е поддържана в оторизиран сервиз както е препоръчано от хонда на 20к масло и т. н....... Там всички джамбази са араби. Най добре хващай wizzair до Женева виж си я и си я докарай. Със писане до сервизите няма да стане звъниш им по тела Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emil_simeonov 0 #12 Отговорено 4 Юни, 2020 Продава се кола внесена от Швейцария в България. Къде мога да е проверя в Нета с Vin номера Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
heaT 4 #13 Отговорено 5 Юни, 2020 Когато потърсиш ще намериш стотици сайтове за проверка на VIN. Ако проверяваш вина безплатно ти дават доста оскъдна информация, но ако си платиш ще е по-детайлна естествено.В повечето случаи струва около 10-15 лева някъде.линк Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #14 Отговорено 31 Януари, 2021 (Редактирано) Няма гаранция, че като си платиш ще получиш някаква полезна информация. В някои сайтове при бързата проверка по VIN показват какво са намерили. Ако не е намерена история - не я получаваш. Други сайтове обаче не дават такава информация и единственият начин да знаеш какво ще получиш е ... да се набуташ. В крайна сметка има ли как да се провери сервизната история на Хонда от Швейцария, разбира се срещу заплащане? Редактирано 31 Януари, 2021 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
semigod 1 #15 Отговорено 20 Юли, 2021 Извинявам се, но може ли информация в кой сайт може да се провери VIN за кола от САЩ? Идеята е справката да е подробна и да се виждат снимки. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tenata_73 6 #16 Отговорено 20 Юли, 2021 Явно съм изостанал. При мен положението е: - Око да види, ръка да пипне! Не бих купил по друг начин кола. И аз карам швейцарка, но закупена от България. Разчитах единствено на тест драйв от мен. Изобщо не съм я проверявал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
semigod 1 #17 Отговорено 21 Юли, 2021 (Редактирано) И аз съм така. Но към момента търся нещо конкретно като модел и екстри...както и прозрачност и проследяемост за историята на автомобила... Става все по-трудно човек да попадне на читав екземпляр. Редактирано 21 Юли, 2021 от semigod Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pepur 175 #18 Отговорено 23 Юли, 2021 Трудно не толкова, търпение трябва. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове