kyna 33 #1 Публикувано 18 Август, 2019 Здравейте, Срам не срам ще питам: Бихте ли ми казали нормално ли е гумите да свирят в завой, а при прашна улица се чуват как приплъзват? Този ефект се получава при по-голям завой на ниска скрост - скръстовища и маневри. Няма заначение дали съм с летни или зимни. От начало си мислех, че сходимостта не е наред, но след направена проверка е Ок. Предплогам, че това е заради 4х4 !?! Дали е така? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #2 Отговорено 18 Август, 2019 (Редактирано) Не е заради 4×4-то. То позволява колелата да се въртят с различна скорост. Ако са по-стари гумите, е често срещан „феномен“. Редактирано 18 Август, 2019 от Pavel_Pavlov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1553 #3 Отговорено 18 Август, 2019 (Редактирано) Ако кажеш марката и на гумите може и да намерим проблема.Зимните свирят и по меките летни свирят ,и при мен е така. Редактирано 18 Август, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 60 #4 Отговорено 18 Август, 2019 Един реглаж на предницата би решил проблема. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kyna 33 #5 Отговорено 18 Август, 2019 Преди 4 часа, Pavel_Pavlov написа: Не е заради 4×4-то. То позволява колелата да се въртят с различна скорост. Ако са по-стари гумите, е често срещан „феномен“. Да по стари са гумите - на 4-5 години са. bridgestone dueler h/l Иначе 3 пъти съм правил проверка на сходимостта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1553 #6 Отговорено 19 Август, 2019 От гумата е по-мека е от останалите и свири на завоите. Тези ги пишат и за всесезонни ,сигурно има знака M+S . Не търси причина в колата нищо и няма. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 404 #7 Отговорено 19 Август, 2019 Преди 14 часа, kyna написа: Няма заначение дали съм с летни или зимни. Bridgestone са всесезонни, но предполагам ги караш сега и може да свирят при по-топло време. Обърни внимание дали сутрин на студено свирят. А зимните какви са и по същия начин ли се държат? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #8 Отговорено 20 Август, 2019 Колега дай повече подробности с какви гуми, джанти караш няма да ти вадим информацията с чингел. При хладно време ако ти свирят или са ти меки (под2.1 атмосфера) гумите или си за реглаж друга опция не знам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kyna 33 #9 Отговорено 22 Август, 2019 (Редактирано) Извинявам се за бавните отговори, но не карам аз колата сега активно, а жената ми и й задавам сега въпросите по горе, но като женя не получавам адекватен отгвор Гумите са bridgestone dueler h/l 400 M+S 255/55 R18 , долкото видях са DOT 2013 г качени на AL джанти. Като съм със зимни гуми не ми е направило впечатление да има разлика, но се замислям, така че зимата идва и ще видя Карам ги на 2.4 бара, а по табелка мисля че трябва да са на 2.7 бара, което ми се струва много, но мисля да пробвам да ги надуя колкото е по табелка да видя дали ще има ефект. Но основния въпрос, който ме накара да отворя този пост е: При прашна (песъчлива) улица се чуват как приплъзват ( напр.: жена ми всеки ден паркира в поземен паркинг, на който пода не е от шлайфан бетон и има доста прах по него и се чува доста добре как приплъзват гумите при маневри върте, където и темп. е нормална) , при завиване, маневри и дали е нормално за тази кола. Някои хора, които питах ми казаха, че е нормално. Редактирано 22 Август, 2019 от kyna Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bbozhanov 74 #10 Отговорено 23 Август, 2019 Преди 10 часа, kyna написа: Извинявам се за бавните отговори, но не карам аз колата сега активно, а жената ми и й задавам сега въпросите по горе, но като женя не получавам адекватен отгвор Гумите са bridgestone dueler h/l 400 M+S 255/55 R18 , долкото видях са DOT 2013 г качени на AL джанти. Като съм със зимни гуми не ми е направило впечатление да има разлика, но се замислям, така че зимата идва и ще видя Карам ги на 2.4 бара, а по табелка мисля че трябва да са на 2.7 бара, което ми се струва много, но мисля да пробвам да ги надуя колкото е по табелка да видя дали ще има ефект. Но основния въпрос, който ме накара да отворя този пост е: При прашна (песъчлива) улица се чуват как приплъзват ( напр.: жена ми всеки ден паркира в поземен паркинг, на който пода не е от шлайфан бетон и има доста прах по него и се чува доста добре как приплъзват гумите при маневри върте, където и темп. е нормална) , при завиване, маневри и дали е нормално за тази кола. Някои хора, които питах ми казаха, че е нормално. Гумите са стари и не са специално за този сезон. Това има значение и допринася. Опитай като минаваш през мокра пешеходна пътека с боя върху нея да усетиш дали задницата се повдига и колата да става нестабилна. Ако е така, значи имаш проблема с омекване на пружините отзад и съответно задницата изглежда с наклонени горни краища един към друг по вертикала така: /\ Оправя се най-добре с усилени пружини Eibach (има теми във форума, можеш да прочетеш). Можеш ли да качиш стойностите от реглажа тук? Фабрично това не може да се регулира и затова хората ти казват, че е наред. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kyna 33 #11 Отговорено 23 Август, 2019 Преди 12 часа, bbozhanov написа: Гумите са стари и не са специално за този сезон. Това има значение и допринася. Опитай като минаваш през мокра пешеходна пътека с боя върху нея да усетиш дали задницата се повдига и колата да става нестабилна. Ако е така, значи имаш проблема с омекване на пружините отзад и съответно задницата изглежда с наклонени горни краища един към друг по вертикала така: /\ Оправя се най-добре с усилени пружини Eibach (има теми във форума, можеш да прочетеш). Можеш ли да качиш стойностите от реглажа тук? Фабрично това не може да се регулира и затова хората ти казват, че е наред. Това за пешеходната пътека ще го имам в предвид да го пробвам, но нека почнат пак дъждовете , но не ми се сторило да е нестабила. Миналия месец доста км изминах и то по много лоши пътища (в Молдова) с ниска и висока скорот, празна и претоварена - много добре се държеше. Иначе често съм карал зад колата и винаги за заглеждам как са думите отзад - прави са, не са наклонени както казваш. Ето скрийшот за прерката която съм правил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bbozhanov 74 #12 Отговорено 26 Август, 2019 За мен остава да е от M+S (mud + snow). Ако имаш зимни гуми, изчакай до зимата да паднат температурите и с тях провери тогава как е. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pln 61 #13 Отговорено 26 Август, 2019 Гумите свирят при загуба на сцепление. При мен свиреха гумите с които ми продадоха колата от Бултракото. Супер скапани мишелини. Смених ги с хубави гуми, сега не се обажда нито в завой нито превърта гуми при тръгване. Зимни гуми на 4 сезона карах миналото лято, преди да ги изхвърля. Не са свирили. Та на въпроса, не, не е нормално да свирят гумите ако са хубави. Нормално е ако са скапани и не държат. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове