stany681 39 #1 Публикувано 15 Юни, 2019 Здравейте, колеги. Имам 2 малки въпроса. Излезе ми на дисплея оранжев ключ и предупреждение, че остават 28 дни до Wartung. Това си е поддръжка... Но на кое точно? Диагностика ли иска някаква, що ли? Не усещам да и има нещо на колата. 2.Някой да знае със сигурност давността на фишове от КАТ? След проверка по ЕГН от далечен познат в КАТот провинцията, изпаднах в шок. Имам 4 невръчени фиша. Един от края на 2017 за 400 лв, после 2х100 и 2х50. Аз нямам спомен за никакви нарушения, но... Та се чудя да ходя ли да си платя с отстъпка или какво да правя. Не са ме спирали от 5 години поне, но ако ме спрат за проверка, горя с тези 4 фиша. Дайте съвет. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #2 Отговорено 15 Юни, 2019 2. Давността е 5г., ако са предприети действия по принудително събиране - 10г. Не мисля, че вече можеш да платиш с отстъпка - не съм на 100% сигурен. Аз проверявам от тук: https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petrun4o 7 #3 Отговорено 15 Юни, 2019 преди 19 минути, goga написа: 2. Давността е 5г., ако са предприети действия по принудително събиране - 10г. Не мисля, че вече можеш да платиш с отстъпка - не съм на 100% сигурен. Аз проверявам от тук: https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index Колега, доколкото знам сайта не е много актуален. Един приятел си проверява и уж няма, ама като отиде в КАТ и му излезнаха 3 фиша. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #4 Отговорено 15 Юни, 2019 Давността е 4,5г.,ако не ти е връчен.Отстъпката от глобата по фиша важи до 14дни от връчването.Давността на фиша в Кат за плащане е 2г.,после се препращат към НАП . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #5 Отговорено 15 Юни, 2019 Преди 1 час, policeman написа: Давността е 4,5г.,ако не ти е връчен.Отстъпката от глобата по фиша важи до 14дни от връчването.Давността на фиша в Кат за плащане е 2г.,после се препращат към НАП . Благодаря за инфото. Явно трябва да отида до КАТ да ми ги връчат и да си платя с отстъпката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #6 Отговорено 15 Юни, 2019 А по първия и основен въпрос нещо? Да игнорирам ли всъщност това? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 790 #7 Отговорено 15 Юни, 2019 Това би трябвало да ти е за маслото, колко км си минал от последната смяна? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #8 Отговорено 16 Юни, 2019 Ами това е официалния сайт на МВР и ако не е актуален лошо. Не приеха ли служебно да се връчват тези фишове, т.е. да ти се води връчен фиша и от там да не можеш да ползваш отстъпката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #9 Отговорено 16 Юни, 2019 Преди 20 часа, Rakeem написа: Това би трябвало да ти е за маслото, колко км си минал от последната смяна? Маслото е на около 7000 км, няма нужда от доливане. А и няма индикации като за масло, само ключ и бр.дни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1240 #10 Отговорено 16 Юни, 2019 (Редактирано) Преди 22 часа, stany681 написа: А по първия и основен въпрос нещо? Да игнорирам ли всъщност това? Ако не ти излиза номер от таблицата,това е рутинен преглед в оторизиран сервиз на Хонда.Което значи преглед за масло и подмяната му (на всяка календарна година а може и по рано ако си направил километрите) Проверка с програма за грешки и дали еко системите ти работят коректно.Преглед на цялата кола за евентуални износени детайли е те такива ми ти работи. Редактирано 16 Юни, 2019 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #11 Отговорено 16 Юни, 2019 Преди 13 часа, goga написа: Ами това е официалния сайт на МВР и ако не е актуален лошо. Не приеха ли служебно да се връчват тези фишове, т.е. да ти се води връчен фиша и от там да не можеш да ползваш отстъпката. Няма такава практика. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #12 Отговорено 16 Юни, 2019 Да сега се разрових малко. Policeman естествено е прав. Давност 4,5 г. Ел. фишове се връчват лично или по пощата с обратна разписка. Старнното е, че според някой публикации, в сайта за проверка излизат само връчените фишове. То като е връчен какво да проверявам. Мотивите били, че ако знаем за ел. фиш ще възпрепядстваме връчването му. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #13 Отговорено 17 Юни, 2019 Като те проверят на пътя,могат да ти го връчат ,ако имат таблет и достъп до системата(за Пътна полиция говоря). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #14 Отговорено 17 Юни, 2019 преди 6 минути, policeman написа: Като те проверят на пътя,могат да ти го връчат ,ако имат таблет и достъп до системата(за Пътна полиция говоря). Да, и аз така знам. Ама да чакам да ме проверят и с тези 4 евентуални фиша отивам на кино. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #15 Отговорено 17 Юни, 2019 Моят съвет е да не бързаш,защото вече гледат и за повторност ,в рамките на една година.Т.е. ако извършиш същото нарушение (за скорост говоря) в рамките на едногодишен период,ти се удвоява глобата.Това не важи при не връчени фишове Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #16 Отговорено 17 Юни, 2019 (Редактирано) Преди 1 час, policeman написа: Моят съвет е да не бързаш,защото вече гледат и за повторност ,в рамките на една година.Т.е. ако извършиш същото нарушение (за скорост говоря) в рамките на едногодишен период,ти се удвоява глобата.Това не важи при не връчени фишове Ако правилно те разбирам, трая си и се надявам някой да не спре и провери....И карам супер внимателно, както така или иначе карам . Аз нямам каквато и да е глоба сигурно от 10 години, и сега тези 4 фиша доста ме смайват както как и откъде .....Мистика .Има вероятност както казваш, да имам също нарушение в рамките на година и тогава стават двойни нещата. А осен евентуално за превишена скорост не виждам за какво друго може да е. Благодаря много за съвета ! Редактирано 17 Юни, 2019 от stany681 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maximus 11 #17 Отговорено 18 Юни, 2019 (Редактирано) На 15.06.2019 г. at 20:31, goga написа: 2. Давността е 5г., ако са предприети действия по принудително събиране - 10г. Не мисля, че вече можеш да платиш с отстъпка - не съм на 100% сигурен. Аз проверявам от тук: https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index В този сайт излизат само когато са ти връчени. Аз също проверявах регулярно и нищо нямаше, но една вечер ми го връчиха на място и на следващия ден при проверка в сайта се появи. Редактирано 18 Юни, 2019 от Maximus 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
flerfler 6 #18 Отговорено 18 Юни, 2019 (Редактирано) Здравейте с риск да си навлече негативни мисли и коментари се включвам по темата с КАТ Да кажем работя в Пловдив и ако някой е толкова на зор като дойде тук мога да го уредя с връчване на место на ел.фиш(т.наречените К)фишове) Давноста наистина е 5год. от нарушението и да в този измислен сайт не излизат някой нарушения и задължения.Няма задължения по Кодекса на застраховането и отскоро и за липса на винетен стикер поради това че за тези нарушения АНО не е МВР.В сайта излизат нарушения за който сте се подписали (АУАН и обикновени фишове или връчени вече и електронни К фишове).P.S.Не исках да се издавам нито да важнича за местоработата ми най малко че от доста време я практикувам и не съм от тези който цял живот за това са мечтали ,но почти винаги сте ми помагали в този форум и аз реших да съм полезен с нещо. Редактирано 18 Юни, 2019 от flerfler 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
isullivan 166 #19 Отговорено 19 Юни, 2019 Доста недомислена е тази система на КАТ, един приятел скоро ходи да подновява книжка в районното на МВР защото му е много по-близо от КАТ Пловдив, там му заявяват, че има не връчени фишове и трябва да иде до КАТ да му ги връчат и да си ги плати преди да му подновят книжката (и той проверявал на сайта и нищо) - изненада загубен цял ден, същата ситуация при вписване на нова категория. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове