kvd74 646 #81 Отговорено 2 Април, 2020 На 26.03.2020 г. at 17:22, isullivan написа: Отзад в дясно беше по-влажна самата кора. От ляво имаше и други екстри като пясък и ситни камъчета 😵 Колега свали и тези черните буфери/изолатори върху подкалника от двете страни в багажника, с белите тапи. Огледай за пробито от ръжда или поне за покафеняване при наставките и мазаното със заводския силикон за уплътняване, тъй като аз го забелязвам. Възможно е под намазаното наставката да е сдала и силикона просто го крие, но не спира водата. Също така, зависи и колко кг.си и габарити, качи се в багажника и си прилепи челото към задния калник и светни с нещо, все ще успееш до видиш сгъвката на калника и подкалника отвътре за нещо съмнително от това което казах. Най-добре си провери и веждите отвън и отдолу, като свалиш и пвц подкалника, ако имаш такива. Успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #82 Отговорено 2 Април, 2020 Ако колите някога са удряни отзад, е възможно да има спукани заварки и разместени панели, които са скъсали уплътненията между тях и така при дъжд се просмуква вода много, много бавно, но сигурно. На баща ми колата я изшиха отзад отляво, а след ремонта протече отдясно под стопа и над бронята, на едно място точно така беше станало - спукана заварка и уплътнението между панелите цъфнало. Малко болкит оправи нещата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1240 #83 Отговорено 2 Април, 2020 (Редактирано) преди 10 минути, ogi28b написа: Ако колите някога са удряни отзад, е възможно да има спукани заварки и разместени панели, Точно! При течове отзад обикновено това е причината. А пък на тази снимка се вижда съвсем ясно от къде си влиза водата. Редактирано 2 Април, 2020 от Митко Йотов 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
isullivan 166 #84 Отговорено 3 Април, 2020 Не съм писал, но свалих бронята, свалих съпортите които се държат на белите щипки, зачистих, минах обилно със санитарен силикон и проблемът е решен. Да добавя и още 2 реда, японецът го е измислил и произвел, в България си караш колата по каско да ти пръснат бронята и Ганьо Балкански си оставя ръцете и проблемите почват. До сега всичките ми дертове с тази кола са били в следствие на такива велики майстори. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #85 Отговорено 3 Април, 2020 Преди 1 час, isullivan написа: Не съм писал, но свалих бронята, свалих съпортите които се държат на белите щипки, зачистих, минах обилно със санитарен силикон и проблемът е решен. Да добавя и още 2 реда, японецът го е измислил и произвел, в България си караш колата по каско да ти пръснат бронята и Ганьо Балкански си оставя ръцете и проблемите почват. До сега всичките ми дертове с тази кола са били в следствие на такива велики майстори. Много бързо реши, че е решен...дано да не е предположение, за да оправдаеш свалянето на бронята. Белите щипки може да се замажат със силикон и отвътре, нали са достъпни... Да беше направил някоя снимка отвън/отвътре и да обясниш нагледно... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #86 Отговорено 3 Април, 2020 Off Topic На 29.03.2020 г. at 0:17, JapCar написа: не знам защо след известно време настройките ми за уведомяване при нови отговори в интересуващи ме теми не работят...Нека модераторите кажат нещо по въпроса При мен в Gmail мейлите за известия идваха в спам-а. Въпреки, че ги маркирах като не-спам пак отиваха там. Добавих си изпращача "Hondabg.com Форуми" <info@hondabg.com> в контактите и вече си идват в кутията. П.П. Горе вляво на всяко мнение има бутон "Докладвай". Може да се използва по предназначение. Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #87 Отговорено 3 Април, 2020 преди 16 минути, dindin написа: Скрий съдържанието При мен в Gmail мейлите за известия идваха в спам-а. Въпреки, че ги маркирах като не-спам пак отиваха там. Добавих си изпращача "Hondabg.com Форуми" <info@hondabg.com> в контактите и вече си идват в кутията. П.П. Горе вляво на всяко мнение има бутон "Докладвай". Може да се използва по предназначение. Поздрави! При мен не е такъв случая-мейла ми е yahoo, а и имам уведомяване за ново писмо и в спам кутията, та не пропускам ако има писмо. Проблемът е: След като активирам горе в дясно на всяка тема "Следвайте това"/"Имейл при развитие в темата", известно време си получавам известия, после спират (не знам след колко, дали 2 седмици или месец или два) ,може би ако не пиша известно време, само чета. Когато се сетя трябва да го направя отново и пак почват известяванията. Ето сега ми работят... Бутон "Докладвай" не видях на първо чете, но няма значение... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Avitoxol 4 #88 Отговорено 25 Май, 2021 Току що успях да открия моя проблем с водата, излезе че тече от капачката на резервоара. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #89 Отговорено 6 Януари, 2022 (Редактирано) И така, след като април 2020 не можах да се върнах в Англия заради отменени полети (Ковид), поостанах в БГ доста, че живота там е по-хубав и се върнах чак декември 2021... Колата беше в гаража ми, който е пародия, при всеки дъжд върви вода по цимента отдолу, страшна влага. Бях я спрял от движение. Мислех, че ще купувам нов акумулатор, след почти 2г, но изненада- закачих клемата, показа 12,3V и запали от първо завъртане... Бях го купил половин година преди да я сложа в гаража и очевидно не е калпав, щом саморазряда не го е съсипал. Бензина беше малко, на другият ден светна лампата и го надумках догоре... (преди да замина беше около £1.10, сега е 1.50 ) Иначе външно ужасно мръсна, едната гума напълно спаднала, дисковете ръждясали, вътре седалките (ест. кожа) мухлясали, мирише ужасно... Е почистих, измих, напомпих, олекнах с £4-500 за застраховка, пътен данък и год. преглед (мина от раз ) и я подкарах. Е, мирише още на мухал, карам на отворени прозорци когато може, защото много вали. И така за водата в багажника- последно тогава бях писал, (след многото съвети, неуспешни опити) че намазах със силикон под лайсните на покрива от край до край...изглежда това реши дългият ми проблем, няма вече вода...поне в багажника...!! Преди бях мазал с боя, въпреки, че видимо нямаше пукнатини, но изглежда като изсъхне се пука, защото е твърда/крехка и стават микро пукнатини и с поливане пробата не ставаше, само след много дълъг дъжд. Таа, това ме заблуди, добре, че пак опитах, сега силиконът е гъвкав и няма проблем... Някои бяха писали, че са решили проблема по разни начини..., после писаха, че грешно заключение, има вода пак..., дано при мен е трайно... Вероятно вътрешността, тапицерията на купето, на седалките, са напоени с влага, защото си мирише на мухъл и влажността пак е висока 85-90%. Като покарам на отворени прозорци и на обдухване на пр. стъкло, (обменя въздуха с външен) влажността спада, но на другия ден пак е висока..., та опитите продължават... Ще проверя и състоянието на филтъра за купето, макар, че след толкова духане през него да е бил влажен, трябва да е изсъхнал... Редактирано 6 Януари, 2022 от JapCar 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
isullivan 166 #90 Отговорено 6 Януари, 2022 При мен си беше от съпортите на бронята, 2 години нямам проблеми вече. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venkata1811 70 #91 Отговорено 19 Април, 2022 Здравейте колеги. И мен ме сполетя наводнението и то за втори път. Миналата година отдясно влизаше през държачите на бронята. Минах ги хубаво със силикон и си реших проблема, до сега. Сега реши от шофьорската страна през отдушника да влиза. Карах колата в дъжд и на другия ден плуваше. Имаше вода и в резервната гума. Подсуших я и започнах да я поливам и видях, че през отдушника влиза вода... Хванах го и играеше на мястото си, явно уплътнението е заминало. Сега ще го намажа и там със силикон и се надявам да реша проблема. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #92 Отговорено 19 Април, 2022 Демек от всякъде тече,хвърлете едно око и на стоповете! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venkata1811 70 #93 Отговорено 2 Октомври Здрвейте, за съжаление ще повдигна темата... Търся решение на този сериозен проблем с влизането на вода в левия джоб на багажника на акорд 7 фейс. Със стрелки отбелязах от къде идва вода. Колата няма шибидах всички известни места, от където влиза са запечатани-държач броня, щипки, стоп, отдушник и джоб на резервоара. Водата се вижда, че идва някъде отгоре от вътрешната страна на двойния панел. В интернет прочетох за варианта да има сцепване под лайсните на тавана-имах лека цепнатина. И там сложих силикон и мислех, че е решен проблема но не е, пак си влиза вода. Последното нещо, което ме съмнява е задния прозорец. Не ми се иска да го разлепям... Но и това ще направя ако е нужно. Ще се радвам на някакви идеи и решения. Благодаря. Проблема много прилича като на колегата japcar. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове