m_ad 10 #1 Публикувано 9 Януари, 2019 Здравейте и да е Честита Новата 2019 година! От миналата седмица съм нов собственик на Honda CRV-III, 2008, 2.2i-CTDI. Вслушвайки се в мнението на хората с опит във форума, се ориентирах към автомобил, купуван и поддържан /поне гаранционно/ от Бултрако. Хондата е на реални 205к километри и вече със софийски номера. При презаверката на каското, за 10-те години експлоатация има само две щети, които бих вкарал в графата "козметични". Ексклузив вариант, като мисля, че само навигация, радар за дистанция и съпътстващите ги бутони по волана й липсват. Колата е със заводски ксенон и наскоро подменени устройства /машинки/ за автоматичното регулиране нивата на светлинния лъч, както и с втори комплект летни гуми с оригиналните 18 цолови джанти. Трудно ми е да кажа, какъв точен разход даде от Варна до София през Стара Загора, тъй като на три пъти, по магистрала Тракия я карах по около 15-20 мин. на 5-та с 3200об./мин., а през повечето време на темпомат със 135км/ч. По борд бе 7,5л/100км. На софийско градско, с извънградско до Гигинския манастир и обратно, днес я засякох 8/100. На студено пали и работи стабилно, системата за ускорен подгрев на ДВГ я загрява по-бързо от аналогичната на Авенсиса /2,0 D4D 116/. Стефан /на Люлинския тунел/ й направи пълен преглед с лека корекция на предния и задния мост и според него всичко си е ОК по окачването. Проверих по VIN и се оказа, че подлежи на сервизно обслужване по подмяната на пиропатроните. Вече направих заявка в Бултрако и, за мое най-голямо учудване, след няколко часа се свързаха с мен, да ме уведомят, че са направили заявка за доставката. Това е по отношение хвалбата. Имам един въпрос. Как да разбера, има ли действително ДПФ? Задавам този въпрос, тъй като ауспухът на колата от една обява, която бях пуснал с молба за мнение, бе сух, а на тази е леко опушен и остава макар и малко сажди по пръстите. Иначе, като мирис на изходящите газове, разлика няма. Предишният собственик ми каза, че нищо по изпускателната система не е пипано и никога не му е светвала лампата със "сладоледа". Карал е колата предимно на дълги разстояния. Това е от мен за сега. С пожелание за безаварийна нова година, Поздрави, Моньо Монев 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #2 Отговорено 9 Януари, 2019 Ако е купувана от БГ като нова,доколкото си спомням за тук са без,което е добре щото няма да създава проблеми за в бъдеще. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 185 #3 Отговорено 10 Януари, 2019 За ДПФ не зная, но искам да ти пожелая със здраве да си я караш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BlueDream4 86 #4 Отговорено 10 Януари, 2019 Джипа е супер, само със здраве да я караш, да е пазиш и много, много км-ри да изминеш, по всякакъв терен !! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
m_ad 10 #5 Отговорено 10 Януари, 2019 преди 29 минути, AzSum написа: За ДПФ не зная, но искам да ти пожелая със здраве да си я караш. Благодаря за пожеланието! Като си дойда по Стара Загора, ако имам време може и да се срещнем на живо да я покажа. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
m_ad 10 #6 Отговорено 10 Януари, 2019 преди 21 минути, BlueDream4 написа: Джипа е супер, само със здраве да я караш, да е пазиш и много, много км-ри да изминеш, по всякакъв терен !! Много благодаря! Сега точно се опитвам да и свикна на софийските заснежени улици. Теглото й определено си казва думата на хлъзгав участък. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niksi 75 #7 Отговорено 10 Януари, 2019 Преди 19 часа, todor88 написа: Ако е купувана от БГ като нова,доколкото си спомням за тук са без. Точно така е, в началото за БГ са без филтъра. При подаване на контакт светва ли иконата за ДПФ? Пожелавам много безаварийни километри. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ibarnev 11 #8 Отговорено 10 Януари, 2019 Браво, много добре изглежда! За много години и безаварийни щастливи моменти с нея! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #9 Отговорено 10 Януари, 2019 Честито ! Който търси намира. Иначе от 2008 г. вече и в България , всички закупени коли, би трябвало да са с ДПФ филтър. Така че сигурно и при теб има - но за да си наясно огледай, пък може и да си без. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
m_ad 10 #10 Отговорено 11 Януари, 2019 И така. След проверка в Бултрако и любезно съдействие от тяхна страна се оказа, че ДПФ няма. Фабрично си е дошла само с катализатор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радо82 40 #11 Отговорено 11 Януари, 2019 Честито и от мен ! Като идваш към Стара Загора - пиши на лично Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове