dragob 72 #1 Публикувано 1 Януари, 2019 Колеги как да извадя от полуоската външното каре.с чукане не тръгва,а иначе малко мърда в шлиците.има ли някъкъв пениз?знам ,че има зегерка но как да го изкарам? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 1 Януари, 2019 С по- тежък чук и отмерен удар, като държиш контра на полуостта да не се извади от вътрешното каре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #3 Отговорено 7 Януари, 2019 Аз като сменях моето източих скоростната кутия извадих цялата полуоска после я монтирах. Налях маслото и готово. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ACID BURN 235 #4 Отговорено 7 Януари, 2019 Единия вариант ,както спомена колегата по-горе - Точиш маслото от кутията, разкачаш шенкел от долния носач, амортесьора го махаш от носача и вадиш полуоската. Слагаш полуоската на менгеме или намираш начин да хванеш полуоската за самия вал. Удряш по карето в посока навън, ако не е очевидно. Не е важно къде ще удряш по карето важното е да не удряш по шлиците или вала. Втория вариант - не махаш полуоската и намираш начин по който да я държиш здраво. Полуоската НЕ трябва да се движи. Всеки път когато удряш ще вадиш и полуоската от вътрешното каре. Такаче е ключово да не мърда полуоската. Допълнителен съвет: Взимаш чука и със средна сила чукаш по карето по цялата му окръжност. Не на едно място ами на няколко по цялата окръжност. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #5 Отговорено 7 Януари, 2019 Или ако има някой да ви услужи с такава скоба . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #6 Отговорено 7 Януари, 2019 Това със скобата ми се струва добре. Някой ползвал ли я е ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #7 Отговорено 7 Януари, 2019 От две години я ползвам. Няма такова улеснение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #8 Отговорено 7 Януари, 2019 Има значение къде ще се удря. Даже по менюал се избива с полиамиден чук и се удря чашката която е права спрямо полуоската а тя е на менгеме. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dragob 72 #9 Отговорено 7 Януари, 2019 Колеги чуках здраво но не става.ще търся такава скоба в сервиз.друг въпрос каква грес да взема за вътрешното и въшното каре.че трабва и на двете да слагам? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #10 Отговорено 8 Януари, 2019 Грес за карета, има я на дози, колкото е нужно за едно каре. Малък ти е бил чука, или слаб удара и мека контрата на полуоската. Иначе и от едно удряне изпада. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #11 Отговорено 8 Януари, 2019 Аз днес поръчах скобата. За 30 лева няма какво да се циганя. Едно съм разбрал, че нещо което става за 5 мин. с подходящия инструмент отнема цял ден без него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dragob 72 #12 Отговорено 8 Януари, 2019 Греста за външното и вътрешното каре една и съща ли е?защото имам чуството ,че за вътрешното е по течна?за колегата ехеcutor кажи като я получиш тази скоба да ли става?откъдеси?от кой град?полуоска е на менгемето,но карето не излиза.ще взимам по голям чук,ще държа право полуоска и карето и ще удрям здраво, пък да видим какво ще стане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #13 Отговорено 9 Януари, 2019 (Редактирано) dragob, щом си стигнал до менгеме по-добре използвай скоба отколкото чук, мисля че ще имаш по-голям успех. Преди да я поръчам се консултирах с друг съфорумец, който каза че я ползва и му върши работа. П.П. Колегите да кажат, ама не трябваше ли първо да се махне зегерката, въобще имаше ли такава ?! Редактирано 9 Януари, 2019 от Executor Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #14 Отговорено 9 Януари, 2019 Зегерката е вътрешна, с чука или скобата. Греста е една и съща. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове