slav4o_777 1 #1 Публикувано 20 Декември, 2018 (Редактирано) Пред дилема съм, от ОМВ зареждам max motion omv, но се чудя не е ли по удачен вариант да заредя обикновен дизел с комбинация с тази добавка:B.D.C.-BARDAHL DIESEL COMBUSTION, BAR-1200 Или двете неща нямат нищо общо. Благодаря предварително на тези които си дадат мнението по този казус! Редактирано 20 Декември, 2018 от slav4o_777 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Takumi Fujiwara 407 #2 Отговорено 20 Декември, 2018 Няма смисъл според мен от добавки, карай си с MaxxMotion от OMV: https://www.thefreelibrary.com/Austria+%3A+OMV+MaxxMotion+best+winter+diesel+fuel.-a0315386320 Кое ще ти излезе по-евтино от двете? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2826 #3 Отговорено 20 Декември, 2018 (Редактирано) Има една голяма подробност, обаче! MaxxMotion от OMV в България няма, ама нищо общо с MaxxMotion от OMV в Австрия! ... освен името. vs. Някой да вижда в българската реклама TÜV ? Няма и да види! С тия нива на сярата в нафтата... И не само сярата, а и другите боклуци... Редактирано 20 Декември, 2018 от dandilov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #4 Отговорено 20 Декември, 2018 И ти как разбра, че MaxxMotion от OMV в Австрия е същото като това в България? Нито караш Хонда вече, нито пък Тойотата ти е дизел, а пък най-близкото ти OMV е през океана. Джапанезе пак пусна една търсачка и извади първата статия, която му се хареса. Промяна - нулева ... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Takumi Fujiwara 407 #5 Отговорено 20 Декември, 2018 Откъде да знам, че най-боклучивите продукти се продават в България, дори под едно и също им с оригиналните (мислех, че това беше само през 90-те). Аз продуктите ги търся в Гуугле по име, а не по държава. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slav4o_777 1 #6 Отговорено 21 Декември, 2018 И в край а сметка какво от двете неща ще ме посъветвате. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dakatash 17 #7 Отговорено 21 Декември, 2018 (Редактирано) Аз карам с обикновена нафта + BDC. Причината не е защото ми излиза по-евтино, а защото се съмнявам в качеството на това за което плащам доста по-висока цена. Силно ме съмнява качеството, произхода и състава на нафтата в най-рекламираните вериги в милата ни Родина. Не знам до колко е правилно, но се надявам с тоя BDC да компенсирам цялата гняз, наблъскана в горивото. Друг е въпроса, че с и без добавката, не усещам разлика във вървеж, разход или прочие. Просто се надявам максимално да съхраня турбина и дюзи. Редактирано 21 Декември, 2018 от dakatash Правописна грешка 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 311 #8 Отговорено 21 Декември, 2018 Колега добавката на bardahl е много добра. Карай си с обикновена нафта и добавка. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #9 Отговорено 21 Декември, 2018 Най добрата комбинация и според мен.... Обикновенна нафта и Бардал. Или обикновенна нафта до горе и 250 мл спирачна течност...ама излиза скъпо така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slav4o_777 1 #10 Отговорено 21 Декември, 2018 А какво ще кажете ако се комбинират max motion omv и добавката :B.D.C.-BARDAHL DIESEL COMBUSTION, Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pendoc 188 #11 Отговорено 21 Декември, 2018 Мисля, че Veseliq беше тествал MaxxMotion тук и в Австрия и твърдеше, че разлика не намирал. Аз дълги години зареждам такава и оплаквания никакви. Информацията ми е, че обикновения дизел идва от Бургас при OMV, а MaxxMotion от Австрия или от Румъния. А и рафинерията до Плоещ е на OMV, така че е логично. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dakatash 17 #12 Отговорено 21 Декември, 2018 преди 53 минути, slav4o_777 написа: А какво ще кажете ако се комбинират max motion omv и добавката :B.D.C.-BARDAHL DIESEL COMBUSTION, Едва ли ще ти навреди. Карай си така, щом ще ти е по-спокойно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Takumi Fujiwara 407 #13 Отговорено 21 Декември, 2018 Избери това, което ти излиза по-ефтино. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petnt 4 #14 Отговорено 21 Декември, 2018 (Редактирано) Аз използвам от няколко месеца това: https://www.ebay.co.uk/itm/HYDRA-Fuel-2-EHN-2-Ethylhexyl-Nitrate-Cetane-Enhancer-Fuel-Additive-1L/281897939689?epid=1159445550&hash=item41a26d32e9:g:IBoAAOSwSJVavxDP:rk:2:pf:0 Мога да споделя, че колата стана доста по пъргава и разхода е с една идея по малък. Редактирано 21 Декември, 2018 от petnt Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DTEC 514 #15 Отговорено 21 Декември, 2018 Преди 18 часа, slav4o_777 написа: И в край а сметка какво от двете неща ще ме посъветвате. Нито едното от двете. OMV MaxxMotion Performance Diesel в България е обикновен "чист" дизел от Бургас. Към него се добавя друг вид био-съставка и добавка, която получават шофьорите на Biomet и трябва да я сипят след напълването на цистерната. Съгласно MSDS-a: >= 93,00% прост дизел и <= 7,00% добавки. Бардал не правят най-добрите добавки, но не са и най-лошите. Скъп материал на средно качество. Аз съм ползвал различни добавки на база PEA (Poly Ether Amine). 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове