Petargazdov89 4 #1 Публикувано 31 Октомври, 2018 Акорд 2.2 140 2007г мудна в ниските и разхода по борд компютър ми дава 8.5 9 което е супер много изведнъж се случи ....понеже сме правили клапана за високо налягане в рейла ми казаха ме може отново да се прецакал ....може ли тоя клапан и налягането в рейла да правят колата мудна с висок разход моля ви помагайте Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petko_z 125 #2 Отговорено 31 Октомври, 2018 Под и над таргета за налягането в рейла го пише задължително като грешка и светка подгрева и чека.. Ако нямаш тези симптоми - търси другаде проблема.. И според мен засечи пълно-пълно и повече извънградско.. Недей му вярвай много на показанията.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petargazdov89 4 #3 Отговорено 14 Ноември, 2018 При закачанае на диагностика иьлезе грешка Датчик температура на входящия въздух ....има вероятност да е нещо свързано с него или да търся причини по турбо и темподобни днес на дълго до софия при загрят двигател ми даде 9 по борд компютър а не ме е лъгал до сега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petargazdov89 4 #4 Отговорено 14 Ноември, 2018 Като цяло цяло след обслужване на масло и всякъв вид филтри количката ми се бъгна нещо ...преди това беше перфектна голям кеф ми доатавяше да я карам ... Помагайте моля ви Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #5 Отговорено 14 Ноември, 2018 Горивния филтър с какъв го смени? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petargazdov89 4 #6 Отговорено 14 Ноември, 2018 Поръчах от бултрако София оригинал ГОРИВЕН ФИЛТЪР Denso понеже е 2007 савсем в края колата 137лв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dakatash 17 #7 Отговорено 15 Ноември, 2018 Колега, пробвай с някоя добавка за почистване, качваш се на скоростен път и я "продухваш" малко. Това ми идва на акъла, макар, че казваш след обслужване се е получило... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KrIv 32 #8 Отговорено 15 Ноември, 2018 Намери си добър диагностик за колата и той ще ти даде отговор на въпроса ти. Тук освен да се гадае и да се подмятат разни идейки друго не може да се постигне. Факторите са много-като се започне от качеството на горивото до грешка в отчитането. А и ако разхода ти е 8-9 градско при тези температури навън е нормален. Имаш за проверка два клапана на ЕГР-а, дебитомер и и и ... Трябва ти човек който знае какво прави,а не само да чете грешки. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1073 #9 Отговорено 15 Ноември, 2018 8-9 градско е нормално.Ти колко очакваш да ти дава?Моят Акорд само градско ми дава зимата до 11/100. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #10 Отговорено 15 Ноември, 2018 На 14.11.2018 г. at 19:46, Petargazdov89 написа: днес на дълго до софия ми даде 9 по борд Преди 4 часа, KrIv написа: ако разхода ти е 8-9 градско Преди 2 часа, policeman написа: 8-9 градско === Колега @Petargazdov89, възможно ли е проблемът ти да е от това, че си заредил нискокачествено гориво на някоя друга бензиностанция, а не където си зареждаш винаги? Все пак, без да гледаш борд-компютъра - при зареждане на колонка какъв разход се получи? Веднъж ми се случи на една кола, която харчи 6.5 - 7.0 градско и около 4.5 на дълъг път, да заредя на някаква незнайна бензиностанция и разходът ѝ стана 38 литра за 330 км, от които половината извънградско. Още със следващото зареждане на обичайното място, всичко се оправи и колата пак си харчеше както преди. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1073 #11 Отговорено 15 Ноември, 2018 Видях,че не съм прочел правилно за разхода.Колега,ако ти дава грешка датчик за входящ въздух,твърде вероятно е да ти вдига разхода от него. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #12 Отговорено 15 Ноември, 2018 преди 26 минути, policeman написа: Видях,че не съм прочел правилно за разхода.Колега,ако ти дава грешка датчик за входящ въздух,твърде вероятно е да ти вдига разхода от него. преди 50 минути, ogi28b написа: === Колега @Petargazdov89, възможно ли е проблемът ти да е от това, че си заредил нискокачествено гориво на някоя друга бензиностанция, а не където си зареждаш винаги? Все пак, без да гледаш борд-компютъра - при зареждане на колонка какъв разход се получи? Веднъж ми се случи на една кола, която харчи 6.5 - 7.0 градско и около 4.5 на дълъг път, да заредя на някаква незнайна бензиностанция и разходът ѝ стана 38 литра за 330 км, от които половината извънградско. Още със следващото зареждане на обичайното място, всичко се оправи и колата пак си харчеше както преди. Преди 7 часа, dakatash написа: Колега, пробвай с някоя добавка за почистване, качваш се на скоростен път и я "продухваш" малко. Това ми идва на акъла, макар, че казваш след обслужване се е получило... Преди 19 часа, Petargazdov89 написа: Поръчах от бултрако София оригинал ГОРИВЕН ФИЛТЪР Denso понеже е 2007 савсем в края колата 137лв 1.Нямаш нужда чак от такъв филтър,на бош също е пушка 40 лева 2.Давам ти пример с моята кола 55 литра 600км за 2 седмици градско както искаш така го смятай 3.Колегата е прав за добавката през 1 - 2 резервоара слагаш добавка и гледаш да не прекалиш с дозировката,редовно го правя в доста редки случаи пропускам,но не е болка за умиране гледай при по-често градско да я изпъваш и извънградско все пак е дизел.Пробвай с това ако не стане търси някой кадърен който да ти закачи колата на компютър и да види какви са стойностите Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #13 Отговорено 15 Ноември, 2018 Също така забравих да допълня,че зависи и как я юркаш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petargazdov89 4 #14 Отговорено 17 Ноември, 2018 Тоя датчик температура на входящия еъздух заедно с дебитомера ли е или е отделен за да сменя за проба ....може ли да помогне някой с мнение и снимка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове