dragob 72 #1 Публикувано 14 Октомври, 2018 Колеги едно питане . Имам приятел с crv 2000куб бензин автоматик петстепенен 2010 без газ на реални 80000 км .цикъл на каране 70/30 градско,извънградско.колата е купувана чисто нова и е карана само от него.маслото на кутията не е сменявано никога,естествено то е оригинално хонда.човека пита трабвали да се смени маслото на автоматика и на колко км се сменява?чел е в книжката на колата но не е намерил кога се сменява. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 404 #2 Отговорено 14 Октомври, 2018 По книжка е на 120 х. км. при нормална и на 60, 100, 140 и т.н. при тежка експлоатация. Течността не се подменя изцяло, а се опреснява. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #3 Отговорено 14 Октомври, 2018 (Редактирано) Купувана нова няма ли сервизно обслужване, не съм запознат с сервизната поддръжка до колко км е но е трябвало да има поне едно обновяване от 3л до сега ,а дори да го направиш сега скоростната кутия едва ли ще е против новото масло,смяната е супер елементарна за което оторизиран сервиз ти иска маса пари а дефакто развъртат един болт , и налива новото през пробката която има щека която показва нивото му.Хубаво е да го провери и да види цвета ако може качи снимка ето ти цвета на новото Като се вдигне щеката всичко изгубило този винен цвят отиващ от кафяво към черно е за смяна. Редактирано 14 Октомври, 2018 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1255 #4 Отговорено 14 Октомври, 2018 (Редактирано) Не е само маслото,има в кутията и филтър за смяна. Редактирано 14 Октомври, 2018 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dragob 72 #5 Отговорено 14 Октомври, 2018 Колеги да километрите са малко 80 к но,годините не са ли много за едно масло 8 все пак? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #6 Отговорено 14 Октомври, 2018 (Редактирано) Да колега има и филтър в кутията но той си е точно там в кутията коато не се отваря при смяна на масло а ето я и самата смяна А това трябва да се вижда на щеката ако маслото е сменяно Важно е също да се огледа болта на пробката той завършва са магнит не е хубаво да има по него стружки Редактирано 14 Октомври, 2018 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #7 Отговорено 14 Октомври, 2018 Ето го и маслото от общите поръчки тук в форума на цена 25лв а в бг тубата показана от колегата доста по скъпо. https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html ето от тук поръчано Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1255 #8 Отговорено 14 Октомври, 2018 В Бултако сменят и филтъра,за това цената не е като на гаражен майстор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #9 Отговорено 14 Октомври, 2018 (Редактирано) В Бултрако правят толкова безмислени процедури и ти вземат пари че ако искаш да ти разглобят кутията и да сменят нещо давай сменяй там. Това не го вярвам че ти отварят кутията и ти сменят филтъра,това се прови при коли които имат картер отдолу на авт. скоростна кутия които се сваля и имаш достъп до филтъра докато CRV-3ген няма такъв. Много ми е интересно наистина ли са ти сменяли филтъра на авт. скоростна кутия на CRV-3ген няма външен достъп до него и как я разглобяват за да го сменят. Редактирано 14 Октомври, 2018 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sredez403 39 #10 Отговорено 14 Октомври, 2018 В Бултрако сменят друг път филтъра.Имам една смяна там и такава екстра няма.Филтъра се сменя единствено и само при проблем с кутията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #11 Отговорено 14 Октомври, 2018 (Редактирано) Да изчакаме колегата да отговори защото ако са ги накарали да плати това са го измамили ,и да филтър го има отЦРВ 1 ген вътрешен е и се сменя само при ремонт на кутията. Ето абсурдните цени за смяна https://www.bultraco-sofia.bg/serviz Как да дадеш за това Смяна на масло скоростна кутия40 – 46 лв. За развъртане на един болт. Мяслото ако желаеш може де се смени изцяло прави се с машина нямат такава в Бултрако,другата процедура ако маслото е много зле не желаеш с машина се прави опресняване 3 пъти през 2000хил км Редактирано 14 Октомври, 2018 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1255 #12 Отговорено 15 Октомври, 2018 При ЦРВ-то не знам дали го сменят.Мислих,че е както при Акорд (казаха ми,че го сменят) , но щом казвате,че е различно значи е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #13 Отговорено 15 Октомври, 2018 Хубаво е да беше го казал това че говориш за твоя Акорд и незнаеш за ЦРВ все пак си в този раздел ЗАЩОТО ПРАТИ ЧОВЕКА ДА МУ РЪЗГЛОБЯТ КУТИЯТА, и филтъра ти не е в кутията а е отвън И СЕ СМЕНЯ ПАК ЛЕСНО. ето мисля в третия клип към края е даден къде се намира https://www.youtube.com/results?search_query=honda+accord+2009+transmission+oil+change+with+filter+ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1255 #14 Отговорено 15 Октомври, 2018 Преди 13 часа, CARPERA написа: Хубаво е да беше го казал това че говориш за твоя Акорд и незнаеш за ЦРВ все пак си в този раздел ЗАЩОТО ПРАТИ ЧОВЕКА ДА МУ РЪЗГЛОБЯТ КУТИЯТА, и филтъра ти не е в кутията а е отвън И СЕ СМЕНЯ ПАК ЛЕСНО. ето мисля в третия клип към края е даден къде се намира https://www.youtube.com/results?search_query=honda+accord+2009+transmission+oil+change+with+filter+ Такова нещо никога не съм казвал.Мери си думите! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dragob 72 #15 Отговорено 15 Октомври, 2018 Колеги никой не каза 8 години за това много ли са за 80к? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #16 Отговорено 15 Октомври, 2018 (Редактирано) Колега искаш от нас диагноза ами изкарай да го видим това масло ,направи снимки потруди се малко за да имаш адекватни отговори. Да с това градско 70 % са много и тези 8 год , и като даде по 25лв за 1л за да го обнови няма загуби толкова,градското е натоварен режим за авоматичната кутия и 1000км градко се равняват на 2000 и повече изванградско. Вдигни щеката както казах виж цвета ,виж дали изобщо има масло това видяхте ли го или твоя приятел,снимай направи няколко капки на бял лист ,още по добре изтегли с спинцовка и късо маркуче малко и пак снимай до сега щеше да имаш доста мнения. Редактирано 15 Октомври, 2018 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sredez403 39 #17 Отговорено 15 Октомври, 2018 преди 15 минути, dragob написа: Колеги никой не каза 8 години за това много ли са за 80к? Според мен са малко. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1255 #18 Отговорено 15 Октомври, 2018 преди 19 минути, dragob написа: Колеги никой не каза 8 години за това много ли са за 80к? В мануела ти пише на колко се сменя.Отвори го виж как стоят нещата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #19 Отговорено 15 Октомври, 2018 Специално в сервизното ръководство нищо не пише за маслото на ск. кутия. Нямаше ли някаква индикация на таблото за "сервизиране"? За втора генерация е: At 120,000 km (72,000 miles) or 8 years, then replace every 80,000 km (48,000 miles) or 4 years За 8 години маслото старее, окислява се и т.н., не е проблем да го опресни и да го прави на всеки 60к. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1855 #20 Отговорено 15 Октомври, 2018 Аааа...., пише си всичко в сервизното ръководство : 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1255 #21 Отговорено 16 Октомври, 2018 Преди 8 часа, sredez403 написа: Според мен са малко. Един съвет, и ако искаш го приеми.Послушай колегите dindin и Emicha.Иначе лаици като мен колкото искаш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 404 #22 Отговорено 16 Октомври, 2018 Възможно ли е в електронния вариант на ръководството да има техническа грешка? В книжката на хартия освен на 200, има отметка и на 120 х. км., което е и по-логично. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ibarnev 11 #23 Отговорено 16 Октомври, 2018 Един въпрос, при положение че си сменям/опреснявам маслото, откъде се купува дифтунга(ориг.) ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ibarnev 11 #24 Отговорено 16 Октомври, 2018 Говоря, разбира се, за маслото на авт. скоростна кутия... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #25 Отговорено 16 Октомври, 2018 (Редактирано) По принцип оригиналната е направена хубава и мека и не съм я сменял никога имам 4 опреснявания не е протекло,търсил съм да намеря такава толкова широкa ами няма.Случайно ако сваляш старата и е оригинала ще я познаеш че е доста широка и мека според мен безмислено за ги сменяш запази я. Не съм я снимал отпред Редактирано 16 Октомври, 2018 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan4eto 9 #26 Отговорено 16 Октомври, 2018 И аз не съм я сменял за 4 смени и нямам теч,оригиналната изглежда много по добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #27 Отговорено 16 Октомври, 2018 Ех Стефане кажи все пак че това е болта от картера за мослото на двигателя,но да това е оригината. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan4eto 9 #28 Отговорено 16 Октомври, 2018 (Редактирано) Абе тъкмо влизам да се поправя и гледам ,че си ме поправил вече.Благодаря за което,да кажа само че и на двете места си оставих старите. Редактирано 16 Октомври, 2018 от Stefan4eto Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ibarnev 11 #29 Отговорено 16 Октомври, 2018 Благодаря и тъй като отговаряте изчерпателно — още един въпрос, трябва ли да се използва динамометричен ключ(тресчотка) или натягам по мое усмотрение ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #30 Отговорено 16 Октомври, 2018 Аз не сам използвал преди като ходех на сервизи също и ти не за тази процедура,гледам в кауфланд на промоция ги има,ако имаш пари по твое усмотрение си купи.АЗ няма да си взема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1255 #31 Отговорено 16 Октомври, 2018 То и този ключ за тези пари дали показва и вярно...... един господ знае само. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ibarnev 11 #32 Отговорено 17 Октомври, 2018 Значи, запазвам си оригиналната дифтунга и завивам/натягам по усет...питам така подробно, защото никога не съм я извършвал тази операция.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове