darius 995 #721 Posted June 30 Най- печеливша схема е да вземеш всичко от Китай и да смениш фарове, стопове и емблеми! Образно представено А8 е голямо А6, а А6 е голямо А4 и т.н. до гоУф! Share this post Link to post Share on other sites
darius 995 #722 Posted July 30 Днес обикалях една BYD Sealion 7 на паркинга на лидл. Еми няма какво да кажа, много добър жиб! Ревютата му топ. 500км пробег, 390кВ/510к.с./, 4.5сек/100 1 Share this post Link to post Share on other sites
Plamen-CRV 792 #723 Posted July 31 Тази седмица на връщане от Бургас в айтоския проход карах зад един IONIQ 9. Как се изстрелваше тоя "кораб" на правите и изпреварваше по-бавните... Аз с моето служебно рено чаках попътен вятър за да ускоря и изпреваря. От любопитство отворих сайта и доста ме впечатли. 1 Share this post Link to post Share on other sites
CCord 385 #724 Posted July 31 При електричките динамиката е съвсем друга, там имаш максимален въртящ момент от оборот "първи" на двигателя, то и за това повечето които са над 160-170 kW се правят 4х4. Тези изстрелвания обаче са свързани с най-големия разход на "гориво', и ако при нормален двигател при такива ускорения разхода се вдига 3-4-5 пъти над нормалното, то електромотора черпи 8-10 пъти повече. 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7529 #726 Posted July 31 (edited) Преди 13 часа, Plamen-CRV написа: Как се изстрелваше тоя "кораб" на правите и изпреварваше по-бавните... Токът е новото турбо. Минавам и аз на ел асистенция, че овехтявам нещо, ама нЕма а са давам. Максимален въртящ момент: 85 Nm Максимална (пикова) мощност: Около 600 W. Номинална мощност: 250 W. Максимално подпомагане: 340% в режим Turbo Тегло: Около 2.9 кг Батерията е 4,4 кг. Куило, ама как набира нагоре по баира. Edited July 31 by ceco_accord 4 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
galin_k 205 #727 Posted August 4 И аз карам градски байк с педал асист функция и много ме кефи, лошото е само, че после хич не ми се качва на нормално колело 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7529 #728 Posted August 4 (edited) Разлики има много. Още не мога да свикна с килата. Иначе гребе яко и катери страхотно, но е като тежка кола - изтървеш ли траекторията - гравитацията не прощава. От водата - директно нагоре. Стръмно е много и те тук вече RWD-то стъпи на камък дето "не си тежеше на мястото" - и загубих равновесие. Някой път ще снимам тоя стремглав път - да се види от страни наклона. Тук само с АТВ и кросак се минава + аз лудият с куило. Неделята беше първи ден тест райд. Повечето асфалт, ама излязох на майтап за 1 кръгче, а то станАа 80 кръгчета. Освиних го и после на мивката. Не е добре работата, щом и на колело трябва да му пазиш някои неща от директно силна струя. Но издържа прехода и мивката, та ще го мъча пак. Edited August 4 by ceco_accord 2 Share this post Link to post Share on other sites
Митко Йотов 1557 #729 Posted August 4 На камъните ли падна? Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7529 #730 Posted August 4 (edited) Споко. Нищо ни няма. Е, той е с охлузени десни педал и грип, ама юнак без рани нема. 😁 Сори че офтопнах темата. Май имаше нейде стара велосипедна. Edited August 4 by ceco_accord Share this post Link to post Share on other sites
Митко Йотов 1557 #731 Posted August 5 Извадил си късмет, аз имах сходно приключение в Кайлъка вечерта на подобен терен и потънах в кръв но на костите им се размина, сега му викаме лобното място. Сега когато минаваме от там бутаме и му викаме лобното място, опичай си акъла, че не малко хора си заминаха просто ей така. 1 Share this post Link to post Share on other sites