j_mnemonnic 10 #1 Публикувано 30 Август, 2018 привет колеги, Горд собственик съм на Хонда Сивик 10, 1.5 турбо бензин с 184 кс. Кажете читава тунинг компания в БГ или близките нам държави, да наточа двигателя до към 225кс. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #2 Отговорено 5 Септември, 2018 Нали знаеш, че гаранцията ще ти отпадне, ако направиш тунинг ? Иначе тия правят. https://www.racechip.eu/shop/honda/civic-x-from-2016/1-5-t-1496ccm-174hp-128kw-220nm.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Takumi Fujiwara 407 #3 Отговорено 9 Септември, 2018 (Редактирано) Honda Power Performance - (HPP) Garage https://m.facebook.com/HPPGarage/ Хора с голям опит и много успешни проекти. Редактирано 9 Септември, 2018 от Japanese fever Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
j_mnemonnic 10 #4 Отговорено 15 Октомври, 2018 На 5.09.2018 г. at 11:06, Drone написа: Нали знаеш, че гаранцията ще ти отпадне, ако направиш тунинг ? Иначе тия правят. https://www.racechip.eu/shop/honda/civic-x-from-2016/1-5-t-1496ccm-174hp-128kw-220nm.html е то това е ясно, искам да видя колко ще се вдигне мощността и тогава ще го мисля с всички последствия Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #5 Отговорено 15 Октомври, 2018 Като искаш мощност що си купи 1.5? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #6 Отговорено 15 Октомври, 2018 (Редактирано) Преди 4 часа, fenabg написа: Като искаш мощност що си купи 1.5? Щото следващото е Type R. А той е с едни 20к-25к лв. отгоре. До колкото знам няма вече 1.8 . Нямаше ли вариант да се направи силов тунинг директно при Хонда като се запази гаранцията? Редактирано 15 Октомври, 2018 от civicgonemad 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #7 Отговорено 16 Октомври, 2018 Това само дилърите могат да дадът като инфо. Аз лично не бих го пипал тоя мотор не за друго а е с малък литраж Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_pileto_ 44 #8 Отговорено 23 Октомври, 2018 Американците я тунингясват до към двеста и малко коня. Предлагат три ремапа според нуждите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_pileto_ 44 #9 Отговорено 23 Октомври, 2018 http://ktuner.com/16civicturbo/ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
j_mnemonnic 10 #10 Отговорено 4 Ноември, 2018 На 16.10.2018 г. at 1:00, civicgonemad написа: Щото следващото е Type R. А той е с едни 20к-25к лв. отгоре. До колкото знам няма вече 1.8 . Нямаше ли вариант да се направи силов тунинг директно при Хонда като се запази гаранцията? не съм чувал Хонда да предлага такава услуга..... Type Rе с 100кс повече, но гори 15-17л/100км градско, аз ги докарвам до 8-9л. Да не говорим, че Type R е пистов автомобил а аз за сега нямам възможност да купувам второ возило за обикновено ползване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
j_mnemonnic 10 #11 Отговорено 4 Ноември, 2018 На 23.10.2018 г. at 15:10, _pileto_ написа: Американците я тунингясват до към двеста и малко коня. Предлагат три ремапа според нуждите и тук ще я направим 200+ кс, не е нужно да я пращам на др край на света... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
j_mnemonnic 10 #12 Отговорено 4 Ноември, 2018 На 16.10.2018 г. at 8:49, fenabg написа: Това само дилърите могат да дадът като инфо. Аз лично не бих го пипал тоя мотор не за друго а е с малък литраж натам върви бъдещето на ДВГ.... намаляване литража с турбо и яко изпилване. То всеки може с голям литраж.... 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
j_mnemonnic 10 #13 Отговорено 4 Ноември, 2018 На 10.09.2018 г. at 0:33, Japanese fever написа: Honda Power Performance - (HPP) Garage https://m.facebook.com/HPPGarage/ Хора с голям опит и много успешни проекти. тези нямаха ли една Ходна с 600 кс. на тунинг изложението, миналата година в Интер експо центъра в София? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
j_mnemonnic 10 #14 Отговорено 4 Ноември, 2018 Преди 9 часа, j_mnemonnic написа: не съм чувал Хонда да предлага такава услуга..... Type Rе с 100кс повече, но гори 15-17л/100км градско, аз ги докарвам до 8-9л. Да не говорим, че Type R е пистов автомобил а аз за сега нямам възможност да купувам второ возило за обикновено ползване. цената също е фактор 20 000лв са си 20 000лв един нов автомобил среден клас... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_pileto_ 44 #15 Отговорено 4 Ноември, 2018 Преди 10 часа, j_mnemonnic написа: и тук ще я направим 200+ кс, не е нужно да я пращам на др край на света... Кому е нужно да я пращате?! Купуваш , и те ти пращат ктунера . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
j_mnemonnic 10 #16 Отговорено 6 Ноември, 2018 На 4.11.2018 г. at 19:31, _pileto_ написа: Кому е нужно да я пращате?! Купуваш , и те ти пращат ктунера . ок, ще го мисля, за сега че я покарам в този вид още известно време, да видим дали няма да се появи някой дефект и тогава ще действам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Takumi Fujiwara 407 #17 Отговорено 3 Януари, 2019 (Редактирано) На 4.11.2018 г. at 1:03, j_mnemonnic написа: не съм чувал Хонда да предлага такава услуга.... Не е Хонда, а Hondata. Ето тук tune (stage 1 and 2) с FlashPro за Акорд 2.0 Турбо (сигурно имат и за 1.5 Турбо): Редактирано 3 Януари, 2019 от Takumi Fujiwara Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
j_mnemonnic 10 #18 Отговорено 8 Май, 2020 сега гледах качването точно на Сивик 10 1.5т. Но цените на флаш про са 695 долара Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
j_mnemonnic 10 #19 Отговорено 8 Май, 2020 На 23.10.2018 г. at 15:10, _pileto_ написа: Американците я тунингясват до към двеста и малко коня. Предлагат три ремапа според нуждите до там няма грижи и тук да се пипа, но идеята ми е да не е само чип тунин а да се пипне и генерацията, напр смяна с такава на HKS, въздушен филтър и входящата въздушна система. Един познат ми даде този немски сайт за чипове, вече има чип и за 1.5Т 10 генерацияq двигател FK7 в 3 варианта. https://www.racechip.eu/about-us/company.html 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
j_mnemonnic 10 #20 Отговорено 30 Август, 2023 Колеги, реших да се тунинговам с рейс чип GTS. Ще дойде след няколко дни, но не намирам предна и задна горни разпънки за Ходната Свик 2017, fk7 1.5 t 134 kw, някъде из Европа, където може да се плаща по банков път. Американците са ясни, но имам съмнение, че това което се предлага е точно за моя европейски вариант. Снимките са различни, мястото на резервоара за сирачна течност също и така..... Отделно от това тия не дават банкови сметки а те муфтят само чрез пейпал и други подобни платформи, където не мога да си регистрираммоята карта. Къде мога да намеря такива части? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 771 #21 Отговорено 30 Август, 2023 https://www.extreme-tuning.bg/bg/service/Manufacturing-strut-bars-and-power-braces Нещо по поръчка, пробвай какво могат да ти предложат. Макар че не виждам смисъл, ако не я караш на писта. Иначе за рейс чип съм чувал много добри отзиви и е много добре измислен, но според мен този двигател си е на лимита с тези коне и несъмнено няма да му понесат добре едни 50коня отгоре, по-скоро нещо по-скромно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
j_mnemonnic 10 #22 Отговорено 30 Август, 2023 На 15.10.2018 г. at 17:23, j_mnemonnic написа: е то това е ясно, искам да видя колко ще се вдигне мощността и тогава ще го мисля с всички последствия имам вече такъв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
j_mnemonnic 10 #23 Отговорено 5 Септември, 2023 вече съм тунингован, гаранцията да го духа 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 771 #24 Отговорено 5 Септември, 2023 Че с колко гаранция са тия Хонди? На това устройство пиниза му е, че не го бърка гаранцията, стига да го свалиш преди сервиза. Кажи нещо повече, как си я настроил(това май имаше 5 настройки) и как се усеща? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
j_mnemonnic 10 #25 Отговорено 9 Септември, 2023 На 5.09.2023 г. at 20:15, Rakeem написа: Че с колко гаранция са тия Хонди? На това устройство пиниза му е, че не го бърка гаранцията, стига да го свалиш преди сервиза. Кажи нещо повече, как си я настроил(това май имаше 5 настройки) и как се усеща? Привет, то вече няма гаранция 3+3 изтича 12.23 г. Дунев ме посъветва да карам предимно на Рейс настройката. Иначе има апликация на телефона, на която може да настройваш 7 финни настройки, но аз не съм от тия дето много цъкат. Минах на дино тест вечра, 200 кс на предна гума и 320 НМ. Днес пристигнах на морето, пробвах максималната по АМ Тракия, но повече от 230 км/ч не вдига. Три пъти пробвах, даже на 5 ск. да вдигне повече от 6000 оборота, но не става. Кажете вие какво ме спира, дали са скоростите или някакво електронно ограничение. Забивам точно на 230 км./ч. А напр. Сеат Леон FR с 200 к.с. двига 240-245 км. Лично съм го пробвал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
j_mnemonnic 10 #26 Отговорено 9 Септември, 2023 На 30.08.2023 г. at 18:13, Rakeem написа: https://www.extreme-tuning.bg/bg/service/Manufacturing-strut-bars-and-power-braces Нещо по поръчка, пробвай какво могат да ти предложат. Макар че не виждам смисъл, ако не я караш на писта. Иначе за рейс чип съм чувал много добри отзиви и е много добре измислен, но според мен този двигател си е на лимита с тези коне и несъмнено няма да му понесат добре едни 50коня отгоре, по-скоро нещо по-скромно. На мене ми добави точно 52 кс и 80 НМ, както е по рекламата. Доказано е с дино тест вчера. Ще видим още съм пресен, но температурата си е в норма, другото не знам. Дунев е пържи градско, аз извънградско. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 771 #27 Отговорено 11 Септември, 2023 Имаш ограничител на скоростта, всички имат. Усещат ли се доволно тези 80нм отгоре и колко октана й сипваш? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
j_mnemonnic 10 #28 Отговорено 15 Септември, 2023 На 11.09.2023 г. at 21:07, Rakeem написа: Имаш ограничител на скоростта, всички имат. Усещат ли се доволно тези 80нм отгоре и колко октана й сипваш? мамка му и аз така предположих. Не може всеки път като по поръчка, точно на 230 км/ч. да спира а се усеща, че може още поне до 240. Няма нищо общо с оригинала, много съм доволен. Карам с 93 както винаги, не знам дали 100 октановия е подходащ за този двигател. Дино теста е с 93. Въртящия момент е като на двулитров двигател, режем скъпите немски таралясници, като пътни знаци ;) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 771 #29 Отговорено 15 Септември, 2023 Виж какво ти пише на капака на резервоара, но няма никаква логика да не е. Високо октановия си е препоръчителен за турбо бензинки (особено с оглед качеството на горивата тук), а ти твоя си го буустнал доволно. Но пък ако нямаш детонации, карай си с евтиния, то това е драмата, че детонациите могат да ти строшат двигателя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
j_mnemonnic 10 #30 Отговорено 27 Септември, 2023 finale satge of tuning Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #31 Отговорено 4 Декември, 2023 1.5 VTEC Turbo - 182к.с., макс скорост 220км/ч! 1232кг за 182к.с. е добре, но не достатъчно! Няма как да вдигнеш 250, зареди ограничителя на обороти! Карал съм с 2*0 сивик и е доста трудно! Колата е лека и някоя бабуна или дупка ще я превърне в ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове