leethax 8 #1 Публикувано 11 Август, 2018 Здравейте, колеги! От няколко дена забелязах, че когато тръгна на дълъг път като спра на крайната точка и се чува едно виене гадно дразнещо, чува се когато даващ газ - колкото повече толкова повече. Първо смених лагера на оптяжната ролка на ремъка и мислех, че е от него - смених го! Но днес пак пътувах ии за жалост пак същия звук, и сега си мисля, че е от хидравличната помпа. Някой имал ли е или знае ли за този проблем, и как мога да го реша? Иии когато карам само в града примерно, не се чува изобщо, само когато върви много колата или на по високи обороти ли не знам и аз вече... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #2 Отговорено 11 Август, 2018 Аз имах подобен проблем. Смених ремък, оптяжен механизъм. Рециклирах хидравличната помпа, и накрая се оказа от лагера на климатика. Лагер 20лв, труд 25. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6048 #3 Отговорено 12 Август, 2018 Иди в някой сервиз, където имат слушалки, за да локализират шума, иначе е "изстрел в тъмното". 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Valkov90 18 #4 Отговорено 12 Август, 2018 Ако е точно хидравличната помпа, при мен лагера буквално беше заминал отдавна през цялото време си се чуваше виене, ако няма кой да и обърне внимание има един в Пловдив, Радко хидравликата пиши ми работи с Еконт 30 лв ми взе по спомен за работата и лагера. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
leethax 8 #5 Отговорено 12 Август, 2018 Ами аз го чувам оттам, тук при мен няма такива сервизи. Сега ще ходя на почивка и като се върна мосля да се заема по въпроса, ще видя да се свали и да се смени лагера ии ще се надявам да се оправи. Нали няма какво да стане по път? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
skuck 44 #6 Отговорено 12 Август, 2018 Не знам дали шайбата на коляновия вал не е демпферна... Ако е таква, включи я към заподозрените. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
leethax 8 #7 Отговорено 12 Август, 2018 може ли да откаже хидравлика или да стане някакъв проблем? Защото утре тръгвам на път и не мога да отстрана днес този пеоблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #8 Отговорено 12 Август, 2018 преди 34 минути, leethax написа: може ли да откаже хидравлика или да стане някакъв проблем? Защото утре тръгвам на път и не мога да отстрана днес този пеоблем. Ами механика е, значи може. Никой не би могъл от разстояние да определи каква е ситуацията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
leethax 8 #9 Отговорено 12 Август, 2018 Да, така е. Като угася колата и след 5-10 мин я запаля и го няма тоя шум. Дано да няма проблеми докато се върна поне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #10 Отговорено 12 Август, 2018 Просто я провери хубаво при първа възможност. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1791 #11 Отговорено 12 Август, 2018 Преди 3 часа, leethax написа: може ли да откаже хидравлика или да стане някакъв проблем? Защото утре тръгвам на път и не мога да отстрана днес този пеоблем. Ако нямаш течове и въздух (мехурчета в хидр. съд),можеш да си караш и да отложиш ревизията за след почивката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
leethax 8 #12 Отговорено 13 Август, 2018 Преди 21 часа, JHM написа: Ако нямаш течове и въздух (мехурчета в хидр. съд),можеш да си караш и да отложиш ревизията за след почивката. Гледах за течове и балончета-няма. Днес минах около 500км ии няма проблеми, аз си мисля, че ще е от О- пръстенчето като се прибера това ще ми е първата работа да го сменя ии ще пиша какво е станало. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #13 Отговорено 14 Август, 2018 Ако е от О-пръстенчето ще засмуква въздух и ще има балончета в казанчето. Аз веднъж натегнах болчето, което държи пластмасовото коляно на помпата и ми се получи този номер, върнах го както беше и всичко си дойде на мястото. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
leethax 8 #14 Отговорено 22 Август, 2018 И при мен има балончета, смених О пръстенчето, но не се оправи. Все същата работа, като покарам малко и започва да вие, угася след 2 мин паля всичко е наред... май май да се глася за нова помпа. Може ли да е от старо масло? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1791 #15 Отговорено 22 Август, 2018 преди 1 минута, leethax написа: май май да се глася за нова помпа. Колко нова...,цената на такава със сигурност няма да ти хареса.Пробвай да я рециклираш с подмяна на "О" пръстени и лагерчета.Съвсем безшумна няма как да стане и след подмяната,ако шума въобще идва от нея де.В този отсек на коша на акорда,се намират няколко такива въртящи модула ( шайби,ролки). 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
leethax 8 #16 Отговорено 22 Август, 2018 смених лагера на оптяжната ролка, защото си мислех, че е от него. Сигурен съм, че шума е от нея и балончета има и бълбука направо в казанчето, ще видя колегата по горе е писал за някакъв човек. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #17 Отговорено 23 Август, 2018 Преди 12 часа, leethax написа: смених лагера на оптяжната ролка, защото си мислех, че е от него. Сигурен съм, че шума е от нея и балончета има и бълбука направо в казанчето, ще видя колегата по горе е писал за някакъв човек. Благодаря! Пробвайте първо със смяна на опръстена на пластмасовия щуцер. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
leethax 8 #18 Отговорено 23 Август, 2018 Преди 4 часа, aleksandur написа: Пробвайте първо със смяна на опръстена на пластмасовия щуцер. смених го, пак същата работа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
leethax 8 #19 Отговорено 26 Август, 2018 Проблема е решен! След смяна на хидравличното масло виенето спря. Благодаря на всички които се включиха Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #20 Отговорено 26 Август, 2018 От кога ли не е сменявано, а ако е сменявано, с какво ли е било сменено... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
leethax 8 #21 Отговорено 27 Август, 2018 Преди 23 часа, crown_bg написа: От кога ли не е сменявано, а ако е сменявано, с какво ли е било сменено... ами не знам, беше малко над минимума, може и да е от това, че не е било пълно до макса. Нямам идеа, но се оправи след смяната. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове