Пламен Чолаков 0 #1 Публикувано 5 Юни, 2018 Здравейте имам CR-V 3 ген. от скоро и за сега всичко е ok само не знам защо не мога да включа пръскалките на фаровете а до колкото знам трябва течности да е в повече.Ако някой може да помогне. Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kyna 33 #2 Отговорено 5 Юни, 2018 Те са с отделна помпичка. Тя дали работи? Предпазител ? Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mccoy 50 #3 Отговорено 5 Юни, 2018 И фаровете трябва да са включени Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #4 Отговорено 6 Юни, 2018 да фаровете задължително включение,отделния бутон работи ли.Моята като съм на фарове и при първото пръскане на стъклата пръска и на фаровете.А може и от бутона да пръска,ква е логиката от две места да може незнам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BlueDream4 86 #5 Отговорено 6 Юни, 2018 21 hours ago, Пламен Чолаков said: Здравейте имам CR-V 3 ген. от скоро и за сега всичко е ok само не знам защо не мога да включа пръскалките на фаровете а до колкото знам трябва течности да е в повече.Ако някой може да помогне. Благодаря Бушон или изгоряло моторче..И мойте работеха(пуснати фарове, течността на МАХ, задържам лостчето пръска на стъклото и на фаровете), но след един голям дъжд, на сутринта тръгнах за работа наводни се и до там.. Пробвай..може да е бушон, шанса е много малък! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 177 #6 Отговорено 6 Юни, 2018 Течността в казанчето трябва да е над половината и фаровете включени. Ако ти е изгорял предпазителя, значи си за моторче. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Пламен Чолаков 0 #7 Отговорено 6 Юни, 2018 Преди 3 часа, todor88 написа: да фаровете задължително включение,отделния бутон работи ли.Моята като съм на фарове и при първото пръскане на стъклата пръска и на фаровете.А може и от бутона да пръска,ква е логиката от две места да може незнам Не знам за отделен бутон да има за пръскалките пробвам само с лостчето за чистачките Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #8 Отговорено 8 Юни, 2018 Явно не всяка има,моя е до парктроника.Ако питаш мен по добре че не бачкат,щото пръскаш си на прозореца то пръска и на фаровете и свършва течността за норматив Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #9 Отговорено 23 Октомври, 2018 А при мен изобщо липсват пръскалките нормално ли е това? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mccoy 50 #10 Отговорено 25 Октомври, 2018 На 23.10.2018 г. at 10:42, krasimir_01 написа: А при мен изобщо липсват пръскалките нормално ли е това? Само на фабричния ксенон слагат пръскалки и регулиране на фаровете спотед натоварването. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #11 Отговорено 29 Октомври, 2018 Аз нямам ксенон но имам пръскалки Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1258 #12 Отговорено 29 Октомври, 2018 Сменявани са ти фаровете.Имаш ли кантари долу на носачите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #13 Отговорено 30 Октомври, 2018 (Редактирано) Ммм не не са сменяни и нямам кантари.Просто колата е англииска и може би затова,поради честите валежи.Два броя има в нас и двете имат ,и на двете ли фаровете са сменяни ? Не мился Редактирано 30 Октомври, 2018 от todor88 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1258 #14 Отговорено 30 Октомври, 2018 Здравей колега.Логиката на пръскалките е,че при ксенона няма греене и зимно време при едно обледяване светлинният поток от фара е нулев и тогава пръскаш с течноста (зимна против замръзване) и обледяването се отича.При стандартният фар това не се налага защото там крушката грее и не може да се появи обледяване сиреч пръскалки не са необходими.Пръскалките не са миячка и не се и водят екстра.Японците не са ги и измислили те. Нямам обяснение защо си с пръскалки а си без ксенон.Освен някакво изискване на пазара в Англия да е.Знам,че един производител ако иска да продава там автомобили колите му задължително трябва да имат двойно заключване,нещо което не е задължително в континенталната част на Европа.Има нещо за да е така при теб не е случайно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #15 Отговорено 1 Ноември, 2018 (Редактирано) Да де но пък нямам двоино заключане,и сигорен ли си че пръскалните не са за миене,щото ако не са за миене щеше да работят само зимата а не постоянно.Щото и 20 црв двоики сме докарали и само една е била без пръскалки,всички имат,а те с оригинален ксенон няма.И даже и 1 цата има.Та според мен си е за измиване на фара а не да размрази.Имал съм и друга марка кола пак с пръскалки и без ксенон.А и се води headlamp cleaning systems преведено означава система за почистване на фара а не за размразяване. Редактирано 1 Ноември, 2018 от todor88 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1258 #16 Отговорено 1 Ноември, 2018 (Редактирано) От пет шест години им викате умивалници а мерцедес ги ползва на ксенона от 15.Виждал съм човек как си чисти зъбите с вилицата за ядене,явно може щом го прави но вилицата за това ли е измислена. Отварял ли си заключващата машинка на вратата от англичанка? Не ми се влиза в спор както един колега за спирачната течност,че ще се съсипе и тази тема. Редактирано 1 Ноември, 2018 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
косьо 7+2 4 #17 Отговорено 20 Септември, 2019 На 6.06.2018 г. at 19:35, todor88 написа: да фаровете задължително включение,отделния бутон работи ли.Моята като съм на фарове и при първото пръскане на стъклата пръска и на фаровете.А може и от бутона да пръска,ква е логиката от две места да може незнам Здравейте И аз търся логиката. Не искам да пръскат ,имам ксенон и копче за изключване но и при мене се включват на изключено копче от листчето.В книжката нищо не пише. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1258 #18 Отговорено 20 Септември, 2019 Пускат се първият път,после чак на 20тият Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове