A.Aleksandrov91 3 #1 Публикувано 31 Май, 2018 Здравейте, Нека който има такъв двигател сподели какъв му е разхода на бензин (газ). От около 2 месеца карам на газ и мисля, че разходът ми е малко висок. Разход на бензин: извънградско: 8-9 л. градско: 11-12 л. (напоследък по бордиомпютър 10.5) Разход на газ: извънградско: 11-12 л. градско: 14-15 л. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 734 #2 Отговорено 1 Юни, 2018 (Редактирано) Разхода е нещо много относително. В зависимост от условията при които караш градско/извънградско, разхода, който си цитирал, може да е нормален, висок или дори нисък. Аз когато искам да видя колко ми харчи колата карам извънградско с 90-100, без трафик и изпреварвания отиване и връщане по същия маршрут. Ако дадеш този разход, можем евентуално да сравним/оценим. Редактирано 1 Юни, 2018 от Чавдар K Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mironch0 23 #3 Отговорено 1 Юни, 2018 Да, напълно съгласен с Чавдар, аз по същия начин меря + "от пълно до пълно", всичко останало е теория на вероятностите ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
A.Aleksandrov91 3 #4 Отговорено 1 Юни, 2018 Преди 2 часа, Чавдар K написа: Разхода е нещо много относително. В зависимост от условията при които караш градско/извънградско, разхода, който си цитирал, може да е нормален, висок или дори нисък. Аз когато искам да видя колко ми харчи колата карам извънградско с 90-100, без трафик и изпреварвания отиване и връщане по същия маршрут. Ако дадеш този разход, можем евентуално да сравним/оценим. Идеята ми е собсвениците на такива автомобили да споделят разхода им в условията които карат ежедневно. Съгласен съм с теб, че за да получиш най-адекватни данни трябва да няма трафик. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonywoolf 100 #5 Отговорено 1 Юни, 2018 (Редактирано) F23Z5, автоматик. Разход на газ градско около 13-14 л. Извън града на 3000 оборота - около 9-10. На магистрала със140 - около 13-14. На бензин никога не съм я засичал. Колата е тази от подписа. П.С. Газовото е Заволи на 80 000 км (аз съм му навъртял 60к). Картата на газовото я прави Маркони. Редактирано 1 Юни, 2018 от tonywoolf Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #6 Отговорено 1 Юни, 2018 Разхода не се засича по бордкомпютър ,а пълно-празно / пробег. Колата мога да я настроя така ,че да караш с 15/100 ,а борда да показва 9/100. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonywoolf 100 #7 Отговорено 1 Юни, 2018 И аз меря пълно-пълно. Вече 60 000 км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
A.Aleksandrov91 3 #8 Отговорено 1 Юни, 2018 И аз засичам пълно-пълно. Просто до сега по бордкомпютър разликата е била около 0.1-0.2 л./100. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 734 #9 Отговорено 1 Юни, 2018 (Редактирано) Преди 2 часа, A.Aleksandrov91 написа: Идеята ми е собсвениците на такива автомобили да споделят разхода им в условията които карат ежедневно. Съгласен съм с теб, че за да получиш най-адекватни данни трябва да няма трафик. Да, разбрах каква ти е идеята, и извинявай, че ти се меся, но според мен по-добра представа за това дали е добре настроена, дали е изправна и т.н. ще добиеш, не от това колко харчи на друг човек същата кола, а ако направиш това, което ти казвам Също ако го правиш, бих го направил празно-пълно-празно, както казвам Маркони. Пълно-пълно е добре за бензин, на газ може да бъде супер неточно. (онзи ден ми сипаха 10л по-малко газ отколкото обикновено събира бутилката ми, уж "до горе") Редактирано 1 Юни, 2018 от Чавдар K Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #10 Отговорено 1 Юни, 2018 И аз знам, че на газ се мери празно-празно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
A.Aleksandrov91 3 #11 Отговорено 1 Юни, 2018 Какво ще рече празно-празно? Карам докато свърши газта, зареждам до горе и след това докато свърши отново ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #12 Отговорено 2 Юни, 2018 Да. За газ е най-точно така. И се опитай да заредиш на едно и също място (бензиностанция и колонка). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #13 Отговорено 4 Юни, 2018 Мисля, че е по-добре да заредиш по-малко от обема на бутилката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #14 Отговорено 4 Юни, 2018 Ако не е пипано по бутилката ще зареди ~80% от обема. Той пистолетът ще си изключи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
A.Aleksandrov91 3 #15 Отговорено 9 Юни, 2018 Бутилката е цилиндрична, до сега винаги ми е събирала около 90 % от общия обем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Благовест Калински 17 #16 Отговорено 5 Август, 2020 Моя акорд, F23z5 с ръчна кутия, градско в София около 16-17 на газ. Извънградско 10-16 зависи как я карам.. Напоследък много завиши разхода - 55л газ = 350-370 км... Как да видя разбода на борд компютъра? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #17 Отговорено 5 Август, 2020 Искаш да видиш разхода на газта на борд компютъра си,така ли. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Благовест Калински 17 #18 Отговорено 7 Август, 2020 (Редактирано) На 5.08.2020 г. at 21:41, CARPERA написа: Да Редактирано 7 Август, 2020 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове