CARPERA 1610 #41 Отговорено 2 Септември, 2020 (Редактирано) Това си е за хидравлична рейка комплект,тоест за дизел които са с такива. Защо са я дали в сайта, ами тези които са писали програмата едва ли знаят подробностите на бензиновите и дизеловите CRV3ген . Редактирано 2 Септември, 2020 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 408 #42 Отговорено 2 Септември, 2020 На бензиновата 2,4 е хидравлична. Може и оттам да идва объркването, т.е. по подразбиране да са пляснали и двойката в списъка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 187 #43 Отговорено 2 Септември, 2020 Ами явно е така. Доколкото разбрах на бензиновата рейка най-често проблема е в някаква втулка която непосредствено след кормилния накрайник. Ляво и дясно. Износва се и пръта започва да има лек луфт който се изразява в почукване... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Боря 0 #44 Отговорено 22 Декември, 2020 Колега, това попукване има ли решение, цялостно рециклиране на реката дали оправя проблема? Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 187 #45 Отговорено 22 Декември, 2020 Трябва да се свали и занесе при хората които рециклират за да видят какво и има. Няма как да се каже ей така както е на колата. Може да почуква и друго а да мислиш, че е рейка. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Боря 0 #46 Отговорено 22 Декември, 2020 Благодаря за информацията! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondafan84 1 #47 Отговорено 30 Октомври On 8/3/2020 at 6:44 PM, itcebel said: В момента е в Бултрако- София обади ми се приемчика и каза ,че рейката е рециклирана утре ще я монтират-цена 1000+.А само исках смяна на тампоните отзад!От къде я измисли тази рейка незнам?Тампоните остават не сменени и ще влизам в приключение ! Здравейте, Имам леко хлопане отпред вдясно от 1г при неравности, което искам да отстраня. Не усещам да е свързано с въртене на волана. От Бултрако София в началото казаха, че са тампоните на носачите, но при последващ преглед откриха и тези неща в списъка по-долу. Аз се учудих, защото бях подготвен за всичко, но не и за рейката. Като питах приемчика дали може да не я сменяме ми каза, че било хубаво всичко да се направи заедно, защото процедурата позволявала като се разглоби едно да се смени и друго. Но уточни, че носещите части са здрави и мога и така да карам дълго време. Мен почна да ме дразни хлопането и искам да го отстраня, но сега като чета тази тема ми се потвърждава усещането, че рейката не е за ремонт. Исках да попитам за съвет, а също и за препоръки за сервиз за второ мнение. Аз реших да се обслужвам в Бултрако, защото имах лош опит с един Нисан, на който след смяна на съединител в сервиз на познати се наложи да бракувам по тяхна вина. Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slavko 39 #48 Отговорено 31 Октомври Преди 6 часа, hondafan84 написа: Здравейте, Имам леко хлопане отпред вдясно от 1г при неравности, което искам да отстраня. Не усещам да е свързано с въртене на волана. От Бултрако София в началото казаха, че са тампоните на носачите, но при последващ преглед откриха и тези неща в списъка по-долу. Аз се учудих, защото бях подготвен за всичко, но не и за рейката. Като питах приемчика дали може да не я сменяме ми каза, че било хубаво всичко да се направи заедно, защото процедурата позволявала като се разглоби едно да се смени и друго. Но уточни, че носещите части са здрави и мога и така да карам дълго време. Мен почна да ме дразни хлопането и искам да го отстраня, но сега като чета тази тема ми се потвърждава усещането, че рейката не е за ремонт. Исках да попитам за съвет, а също и за препоръки за сервиз за второ мнение. Аз реших да се обслужвам в Бултрако, защото имах лош опит с един Нисан, на който след смяна на съединител в сервиз на познати се наложи да бракувам по тяхна вина. Благодаря предварително! На първо време смени сервиза..че така ремонта ще излезе по вече от колкото струва автомобила в момента...има достатъчно фирми които предлагат сравнително качествени части на нормални цени...а и труда... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milenjs 19 #49 Отговорено 31 Октомври Направо съм шокиран от тези цени, явно работят на принципа ден година храни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1127 #50 Отговорено 31 Октомври Цените са нормални за официален сервиз, колко да струва? Всички официални сервизи работят на ставка минимум 100лв на час и нагоре вече. Има норматив за който се правят нещата и се смята цената на труда, отделно оригиналните части и те са цифра през дилъра. Рециклирането вероятно включва нови вътрешни и външни накрайници + оригинални маншони и труд за рециклирането на самата рейка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondafan84 1 #51 Отговорено 31 Октомври 27 minutes ago, Mkilla said: Цените са нормални за официален сервиз, колко да струва? Всички официални сервизи работят на ставка минимум 100лв на час и нагоре вече. Има норматив за който се правят нещата и се смята цената на труда, отделно оригиналните части и те са цифра през дилъра. Рециклирането вероятно включва нови вътрешни и външни накрайници + оригинални маншони и труд за рециклирането на самата рейка. Не мога да кажа, че съм преживял високите цени, по-скоро ги очаквам и всеки път се боря да ги приема. За сега като цяло съм доволен от обслужването, но има моменти, в които офертите надминават очакванията ми доста. Тогава почвам да подлагам на съмнение дали е необходимо дадено нещо да се смени или не, както е случаят с рейката, особено след като прочетох някои коментари в тази тема. За това искам да намеря друг добър сервиз в София, като алтернатива за второ мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове