pelto 0 #1 Публикувано 8 Март, 2018 Здравейте колеги. Имам Акорд 8-ма ген. 2008г. 2.0 бензин. Моята е с радио и имам желание да си направя навигацията. Намерил съм от едно момче целият комлект /навигацията, двд-то в багажника, антената, сд-чейнджъра и цялата инсталация към нея/. Въпросът ми е такъв: Аз съм от Пловдив и не мога да намеря никой, който да се наеме да го направи и да ми даде гаранция, че ще работи всички. Този човек от Бургас ми каза че имало в Пловдив майстор, който се занимава само с хонди и това нещо го е правил и може да го направи /даже каза че може от дизелова да е прехвърли на бензинова/. Е темата ми е свързана с това ако може да ми препоръчате майстор/или ако някой познава гореспоменатият/ и кординати разбира се. Прикачвам снимки на съответните системи, за да стане и нагледно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #2 Отговорено 8 Март, 2018 Ако намериш някой да се навие да ти сложи навигацията, първо го попитай колко ще ти струва. Аз си сложих навигация на моята седмица и знам какъв филм е. Сега карам осмица с всичките възможни екстри (Lcas-a е голяма екстра), само навигация нямам, но май няма да се вкарам втори път в този филм като знам, че ще е още по-трудно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honditeee 39 #3 Отговорено 10 Март, 2018 Навигацията до колко мисля е и свързана с камерата за заден ход. Иначе за инсталaцията моето мнение е не се занимавай изобщо. Но като гледам вече си твърдо навит. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #4 Отговорено 11 Март, 2018 Ако колегата е навит, да действа. Няма нищо невъзможно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivanov7272 5 #5 Отговорено 24 Юни, 2018 става имам и схемата на връзване всичко подробно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mcd 27 #6 Отговорено 15 Юли, 2018 Аз съм с навигация и не виждам защо някой би си играл да я сложи. 100 пъти по- лесно и по-качествено е да си пусна навигация на телефона. Пускал съм 3-4 пъти фабричната - не става. Ако нямах навигация бих сложил някоя андроид система - има за хонда дори с модули за камера. Дори един таблет на таблото да забучиш ще е по- добре. Лично мнение - ти си преценяш. Успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #7 Отговорено 15 Юли, 2018 Никоя навигация на телефон не е по-точна от фабричната, поне на 7-ма е така, не би следвало да е по-зле. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pendoc 188 #8 Отговорено 15 Юли, 2018 Преди 1 час, crown_bg написа: Никоя навигация на телефон не е по-точна от фабричната, поне на 7-ма е така, не би следвало да е по-зле. Болшинството офлайн и онлайн навигации за телефон са пъти по-добри от фабричната навигация на Хонда!!! iGo може да работи с 4 различни карти, ъпдейтва се 4 пъти годишно, Waze понякога получава ъпдейти 2-3 пъти месечно. Sygic също може да работи както с картите на Here (Navteq), така и TomTom maps (Teleatlas). Въпреки, че я спират и не е така "шарена" Navigon e отлична алтернатива. Няма да говоря за красота на интерфейса, удобства, възможност за безкрайни модификации, основно при iGo NextGen и Sygic. 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #9 Отговорено 15 Юли, 2018 И затова навигацията на телефон, когато има Exit, T-Junction, U-Turn, Turn Left/Turn Right и прочее, ти ги казва след като си минал Exit-a, T-Junction, и т.н., а докато се усети че си подминал пряката си те навигира по началния маршрут, с което те праща не в 3-та глуха а в 6-та глуха, и да не говорим колко пъти ме е въртяла в кръг, която и да е навигация от PlayStore-а... Все тая, за мен навигацията на Хонда е много по-професионално направена от тези на телефона и много по-акуратна. Единствения проблем, е че няма как да се ъпдейтва толкова често. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rangel111 34 #10 Отговорено 15 Юли, 2018 И затова навигацията на телефон, когато има Exit, T-Junction, U-Turn, Turn Left/Turn Right и прочее, ти ги казва след като си минал Exit-a, T-Junction, и т.н., а докато се усети че си подминал пряката си те навигира по началния маршрут, с което те праща не в 3-та глуха а в 6-та глуха, и да не говорим колко пъти ме е въртяла в кръг, която и да е навигация от PlayStore-а... Все тая, за мен навигацията на Хонда е много по-професионално направена от тези на телефона и много по-акуратна. Единствения проблем, е че няма как да се ъпдейтва толкова често.Не знам за каква навигация говориш колега , но аз съм от години с IGO и смея да твърдя , че предупреждава за всяка маневра от 500 до 1500м. в зависимост от това, дали си на магистрала , второстепенен път , градско и т.н. Отделно ако си на път с повече от едно платно ти показва в кое платно трябва да се престроиш. Другото което е , ако си с подходящите poi предупреждава за стационарни камери, караулки и т.н. Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #11 Отговорено 15 Юли, 2018 Още едно положително мнение за оригиналната навигация на Хонда от мен! 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #12 Отговорено 16 Юли, 2018 За мен всички изпадате малко в крайности. Оригиналната навигация си е супер, но не винаги. Най-големите минуси са и липсата на карти. Пример, Турция, Сърбия и други балкански субекти. Точна и адекватна, все още се ъпдейтва, винаги готова за път. Да, но като тръгне човек за западна Европа и липсва 1/3 от картата, пак пускаме телефона. За това ги ползвам и двата вида, всеки според нуждите му. Докато iGO за мен е най-добрата, пробвал съм доста. Карти колкото искаш. Търпи на какви ли не модификации, но е на външно устройство, това е и + и -. Избор за всеки има Щом колегата иска оригинална в колата, кои сме ние, че да го отказваме. Нека си сложи и си я ползва с удоволствие. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mcd 27 #13 Отговорено 16 Юли, 2018 Голяма полемика падна Посъветвах момчето от опит, защото за мен извършването на подобна операция е чиста загуба на средства и време. Все едно да си купиш фул хд двд и да питаш как може да купиш 14" телевизор с кинескоп и да го вържеш на него. Да сравняваш навигацията на хонда с каквато и да е съвременна навигация е все едно да сравняваш каруца със ферари - просто е невъзможно. Колегата на който му изтървало завоите - или гпс-а на устройството ти не е добър или е дефектен или устройството ти е било бавно за въпросното приложение. Да и аз искам да не връзвам телефони, но това в колата не става. Иначе самия гпс и компас на хондата са точни- дори в подземния ми гараж се оправя. Аз дори бях гледал афтърмаркет андроид системи за да сменя фабричната но за сега ползвам тел - може да сложа и стария си таблет. Иначе аудиото като смениш калпавите говорители на хонда е добро. Чейнджъра не го ползвам. Усб е бавно, но е използваемо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #14 Отговорено 16 Юли, 2018 Аз не пропетах да харесваш нещо. Все има обаче и се налага да доправяш. Да не говорим, че диагностицита и развалени устройства И колегата с желания за навигация е така. Не му харесва без и иска да доправя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dzrasd 104 #15 Отговорено 16 Юли, 2018 Аз наитина не разбирам фабричните навигации на 95% от колите. Вчера се прибирах към София и Waze-a ми каза, че на Хемус се образува задрсътване, преизчисли ми по друг път да мина и реално в задръстване не попаднах. Същото може и Google Maps. Ще е много хубаво ако китайците измислят елегантен начин да се вгради дисплей, който да поддържа Android Auto. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
romborak 165 #16 Отговорено 16 Юли, 2018 (Редактирано) Още едно мнение от мен в полза на iGo или друга навигация на мобилно устройство. Заводската на Хонда е ок, но нищо повече. Предимствата й свършват с добрия GPS и това, че е вградена. Иначе като визия, функционалност, персонализиране, обновяване, карти, POI-та, ограничения на скоростта, и т.н. е доста далеч от мобилните. Което е и съвсем резонно, имайки предвид, че е на повече от 10 години. А наблюденията ми напоследък са, че Google толкова бързо и добре разработват тяхната, че скоро няма да имат конкуренция. В последните година-две дори вече започна всяка сутрин да ми дава по три алтернативни маршрута до работа в зависимост от трафика. А информация черпи постоянно от всички андроид потребители минаващи по маршрута и много точна. В повечето случаи предсказва с точност до 2-3 мин от къде да мина и кога ще стигна. Недостатъкът й е само това, че иска интернет. Редактирано 16 Юли, 2018 от romborak 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове